Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Fitbit Ace 3

Gode vaner starter tidligt

At det er en udfordring at få børn til at bevæge sig, er nok ikke nogen hemmelighed. Aktivitetsarmbåndet Ace 3 fra Fitbit kan blive forældres vigtigste hjælpemiddel!

Skrevet af / 28/05/2021 - 11:16
Fitbit Ace 3
Åsa Warme Hallén

Nu vil vi ikke opfordre til krops- eller træningshetz mod børn eller unge, men vores kroppe er trods alt skabt til bevægelse, og kombineret med god søvn og sund kost er det godt for os alle.

En ekstra motivation til mere bevægelse kan være barnets helt egen aktivitetsmåler. Og tænk på, at børn ikke gør, som du siger – de gør, som du gør! Ønsker du, at dit barn skal røre sig mere, er det derfor tid til at lette rumpen fra sofaen og slippe fjernbetjeningen.

Fitbit siger, at deres Ace 3 er egnet til børn fra seks år og opefter. Farvekombinationen på prøveeksemplaret er Cosmic Blue & Astro Green, og Ace 3 er en rigtig lille glædesspreder, da både det let rundede hylster, der beskytter selve uret, og armbåndet er glat og blødt.

Urdelen opleves umiddelbart lidt stor og klodset til en barnearm, da den rager en del ud, men den er forbavsende let.

Ved at sætte tommel- og pegefinger over åbningerne på siderne kommer du til indstillingerne for “Forstyr ikke”, søvntilstand eller vandtilstand, som gør uret vandtæt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis du ikke allerede er Fitbit-bruger, downloader du let app’en og opretter en konto. Det er dig som voksen, der er kontoindehaver og dermed sidder inde med passwordet. Når du vil oprette en konto til dig selv, opretter du en familiekonto, hvor du lægger information ind om det barn, der skal bruge Ace 3.

Det mest komplicerede i det var at finde på et unikt brugernavn til barnet, som ingen andre har. Men bliver det ikke mere indviklet end det, skal jeg ikke klage.

Hvad der sker derefter, beror lidt på, hvor gammelt barnet er, og/eller hvilken holdning I som forældre har til børn og teknik. Har barnet sin egen mobil eller tablet, kan du give det adgang til en “børnekonto” ved at downloade app’en på barnets mobil/tablet. Barnet kan så selv følge f.eks. sit søvnmønster og se, hvor meget det har rørt sig i den forgangne uge.

Her vises også medaljer og trofæer, som man modtager, når man har rørt sig nok, nået sine mål eller klaret nogle udfordringer – og hvem vil ikke gerne have en medalje? Man kan desuden invitere sine venner, hvis de også er Fitbit-brugere, og som forælder kan du holde styr på det hele via din app.

Så længe du ikke videregiver dit password, vil barnet ikke kunne skifte bruger til forældrekontoen.

Umiddelbart ser uret lidt ufikst ud i forhold til, at det skal passe til et barns håndled. Men materialet er meget blødt og fleksibelt. (Foto: Fitbit)

Tilpas Fitbit Ace 3

Hvis det skal blive så inspirerende som muligt for dit barn og “få det med på vognen”, er det selvfølgelig bedst, hvis barnet må være med til at tilpasse sit eget aktivitetsarmbånd. Selv om det ikke er svært, kan det tage lidt tid.

Der er f.eks. over 20 forskellige displays at vælge imellem, alt fra bare at vise tiden til små bamser, enhjørninger, raketter og blomster. Og alle, som har haft med seks+-årige at gøre, ved, at de er tilbøjelige til at ville prøve alt, før de beslutter sig. Men hvad gør man ikke for at få de små til at bevæge sig?

Her kan du også indføje, hvornår barnet skal krybe til køjs. Tanken er, at uret skal gøre dit barn opmærksom på, at det er tid til at gøre sig klar til at gå i seng, 30 minutter inden sengetid. Det lykkedes ikke helt i testen, da det hele tiden var mig som voksen, der fik notifikationen om sengetid, og ikke personen, der bar uret. Det virker ikke helt smart …

Først på dagen ser man bare en lille spire … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Blomsterbørn

Der er selvfølgelig lidt forskellige indstillinger, der skal laves. Ace 3 mener bl.a., at barnet skal gå 250 skridt i timen, og hvis du også mener, at det er en god idé, kan du indstille aktivitetsarmbåndet til at tiltrække barnets opmærksomhed ti minutter før hver hele time og kræve at “blive fodret” med de skridt, der evt. mangler for at nå målet.

Min 21-årige datter, som har hjemmestudier på grund af pandemien, prøvede Ace 3 i løbet af en dag, fordi hun var lidt nysgerrig. Hun valgte efter mange overvejelser en animeret figur i form af en lille blomst til sit display, og lige før hver hele time måtte hun nu tage en pause fra studierne for at “fodre blomsten” med bevægelse. Og for hver gang hun fodrede den, udviklede den lille blomst sig. Sjov idé!

Batterilevetiden er rigtig god, men før eller siden må Ace 3 oplades, og hvis man har valgt en animeret figur til sit display, forkortes batteritiden noget.

Hvis man er seks+, er man som bekendt stor og kan alt selv. Der bliver sandsynligvis færrest konflikter, hvis barnet kan klare opladningen på egen hånd, men selve opladeren burde ærlig talt være en anelse mere gennemtænkt.

Det er ikke så svært at hægte aktivitetsarmbåndet på opladeren, men straks mere indviklet at hægte det af igen. Opladeren er sådan udformet, at man, selv som voksen, gerne trækker i ledningen, som sidder fast på midten af opladeren. Jeg forestiller mig ikke, at det er meningen eller specielt holdbart i længden.

… men sidst på dagen står blomsten i fuldt flor takket være en masse bevægelse. Dét kan sætte fut i selv en 21-årig! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Fitbit Ace 3 er et aktivitetsarmbånd, som skaber bevidsthed og tilskynder til bevægelse på en sjov måde. Displayet er tydeligt, og udseendet kan varieres på mange forskellige måder.

Læs også Luxe – nyt fra Fitbit Fitbit lancerer nu Luxe, et praktisk og stiligt aktivitetsarmbånd, der skal hjælpe dig med at tage så godt vare på dit helbred og dit velbefindende som muligt.

En yngre teenagepige eller -dreng vil nok efterspørge et noget mere avanceret ur med flere funktioner, men et barn, som lige er fyldt seks, vil sikkert juble af begejstring og hoppe og danse nonstop!

Det er oplagt at trække i ledningen for at hægte Ace 3 af opladeren … En knap så vellykket løsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Karakter
Fitbit Ace 3
Basic

Home mener

Tydeligt display tilskynder til aktivitet med animerede figurer, som udvikler sig, jo mere barnet bevæger sig. Ret stort til en barnearm, og funktionen med påmindelse om at gå i seng fungerede ikke helt, som vi havde tænkt os. Opladeren virker plasticagtig og ikke helt gennemtænkt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Scroll to Top