Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Asus ROG Phone 6 Pro

Vildeste gamermobil nogensinde

Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.

Skrevet af / 27/07/2022 - 15:00
Asus ROG Phone 6 Pro
John Alex Hvidlykke

Asus er ikke blandt de største mobilproducenter. Men når det gælder specialiserede telefoner til gaming, har de fundet sig en niche, hvor de kan være med i kapløbet.

Asus ROG Phone 6 Pro er firmaets femte(!) smartphone til spillebrug. Den ligner umiddelbart enhver anden mobiltelefon anno 2022: en stor sort glasskærm med afrundede kanter. Bagsiden adskiller sig dog ved at have en gråhvid metalfarve og et lille display. Der er de knapper på telefonen, vi er vant til, men ikke flere. Trigger-knapperne til spil er virtuelle og udløses ved hjælp af en kombination af ultralydsensorer og tryksensorer.

Med en størrelse på 6,8” fylder ROG Phone 6 Pro godt i bukselommen. Og det er svært at få et godt og sikkert greb om telefonen i hånden – og umuligt at række over mere end halvdelen af skærmen med tommelfingeren. Heldigvis findes en enhånds-indstilling. Men den store, kostbare telefon er skabt til at blive holdt med to hænder.

Asus ROG Phone 6 Pro har to pladser til Nano SIM-kort, men ingen mulighed for microSD-kort. Med 512 GB indbygget lagerplads bliver det dog næppe et stort problem. Der er til gengæld to USB-C-porte: en i bunden, som vanligt, og en midt på den ene langside.

ROG6 web pro 03
Der er en ekstra USB-C-port midt på den ene langside. (Foto Asus)

Lækker skærm

Asus siger selv, at skærmen på ROG Phone 6 Pro er deres bedste hidtil. Og jeg tror dem. En stor og farverig (151 % sRGB) AMOLED-skærm på 6,8 tommer. Skærmen har en opløsning på 2448 x 1080 pixels og er selvfølgelig hurtig: 165 Hz opdateringsfrekvens.

ROG6 ww pro 14
Skærmen en stor og farverig AMOLED på 6,8 tommer. (Foto: Asus)

Kameraer er OK

Kameraerne er ikke vokset nævneværdigt i opløsning over de to forrige modeller, men 50 megapixels i hovedsensoren burde være rigeligt til det meste. Til vidvinkelbilleder er der en 13 megapixels sensor, der også fungerer som makrolinse. En telelinse er der ikke blevet råd og plads til, på trods af at telefonen er både stor og dyr. Men de to bagkameraer og selfiekameraet tager ganske udmærkede billeder. Det er bare ikke det, ROG Phone 6 Pro først og fremmest er skabt til.

2022 5 17 0251
AeroActive Cooler 6 er en ekstern blæser, der klikkes på bagsiden af telefonen. (Foto: Asus)

Ekstern køler – når det går hedt til

Varme er et problem for alle slags gaming-enheder. For den hurtige processor og grafikkort (som i mobiltelefonen er integreret i processoren) bruger masser af strøm. At få spil(d)varmen væk kan være svært nok i en computer. Men det er langt sværere i en mobiltelefon, hvor der ikke er plads til køleplader og blæsere. Derfor mister de fleste mobiler pusten efter nogle minutters spil. Det skyldes såkaldt “throttling,” hvor processoren skruer ned for arbejdshastigheden, når den bliver for varm, for at undgå, at den brænder sammen.

Asus har fundet en radikal løsning på det problem. AeroActive Cooler 6 er en ekstern blæser, der klikkes på bagsiden af telefonen og får strøm fra den midterste USB-port. Køleren indeholder ikke blot en blæser, men også et peltier-element, der er en elektronisk komponent, der flytter varme fra den ene side til den anden, når der sættes strøm på elementet. Køleren kan drives af telefonens batterier, men skal der games hårdt, skal USB-laderen tilsluttes. Ud over køling giver AeroActive Cooler også telefonen fysiske trigger-knapper til spil.

P 20220713 142250 P 20220713 142102 P 20220713 142925 P 20220721 162500
<
>
Kameraerne er udmærkede, men billeder er ikke, hvad man køber ROG Phone 6 for at lave. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Ekstraudstyr

For dem, der vil gå skridtet længere, findes der et omfattende tilbehørsprogram til at udvide spiloplevelsen. Det omfatter blandt andet gamepad-håndtag og en dockingstation med HDMI-udgang.

Benchmarks

Asus ROG Phone 6 Pro er den første smartphone, vi har testet med den splinternye Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor. En ny processorgeneration betyder normalt et spring i ydelse. Men sikke et spring!

Den rene regnekraft, målt med Geekbench 5, lander på 1.311 i single-core og 4.168 i multi-core. Det er pænt, men ikke rekord, da iPhone 13 Pro Max er hurtigere.

Men det er så det. På alle andre målinger fejer ROG Phone 6 Pro konkurrenterne af bordet og tørrer gulvet med dem!

I grafiktesten AnTuTu 9 bryder ROG Phone 6 lydmuren ved at have en score på over en million. Nærmere bestemt 1.114.991. Ligesom de øvrige benchmarks blev målingen udført med den eksterne køler monteret. Uden køler blev resultatet lidt lavere – men stadig langt over noget, vi hidtil har set.

På GFXBench 5.0 ender Asus på 8.032 frames i T-Rex testen. Det er over dobbelt så meget som iPhone 13 Pro Max og OnePlus 10 Pro. 3DMark Wild Life-testen må vi herefter opgive at bruge til sammenligning af topmobiler, da ROG Phone sprængte skalaen.

Kontorprogramtesten PCMark Work 3.0 endte også med rekord, nemlig 17.316. Samsung Galaxy Z Fold 3 og Xiaomi 12 Pro kommer begge tæt på. Men ikke tæt nok.

Batteritesten ender også med succes for Asus-telefonen, der har to indbyggede batterier på hver 3.000 mAh. Lige over 13 timer! Da batterikapaciteten ikke er højere end normalt for supermobiler, vidner det om, at Snapdragon 8+ Gen 1 ikke kun er hurtig, men også energieffektiv.

2022 5 19 0078
For dem, der vil gå skridtet længere, findes der et omfattende tilbehørsprogram. (Foto: Asus)

Konklusion

Asus ROG Phone 6 Pro er den absolut hurtigste knallert på molen lige nu. På stort set alle punkter er den hurtigere end alle andre mobiler i skrivende stund. Den slags sejre varer sjældent ved, og når andre telefoner med Snapdragon 8+ Gen 1 begynder at dukke op (den næste er allerede på vej i test), bliver der helt sikkert ny konkurrence om topplaceringerne. Hvad der til gengæld vil skille ROG Phone 6 ud fra mængden i længere tid, er den eksterne køling, AeroActive Cooler 6, som sikrer, at tophastigheden kan holdes i mere end nogle få minutter ad gangen. Den fremragende skærm fuldender billedet af en dedikeret gamingtelefon i topklasse. ROG Phone 6 er ikke for alle og enhver. Men hvis du vil have den sejeste hardware lige nu, og du er parat til at betale næsten lige så meget for telefonen som for en mellemklasse-PC, så er der ingen tvivl mulig.

Karakter
Asus ROG Phone 6 Pro
High End

Home mener

Den hurtigste smartphone lige nu. Punktum. Skærmen er også fantastisk. Den er rigtig, rigtig dyr. Kan ikke udvides med microSD-kort.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Lyd & Billede
Scroll to Top