DUEL: Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Et heftigt dilemma

Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
Annonce
Annonce
forfatter

Mens Android-baserede smartphones dominerer det globale marked for mobiltelefoner, ser det anderledes ud i forhold til tablets, hvor Apples iPad for langt de fleste forbrugere er synonym med tablets i det hele taget. Det faktum har talrige Android-producenter forsøgt at lave om på i årevis – ikke mindst med tablets i den billigere prisklasse, som man kan stikke til ungerne, hvis de alligevel bare skal underholdes med spil eller YouTube.

Indtil videre med begrænset held. Og endnu værre ser det ud, hvis man forsøger at konkurrere med Apple, når prisen sniger sig op over 3.000-4.000 kroner. Her er iPad’en altdominerende, hvilket Apples store konkurrent, Samsung, med Samsung Galaxy Tab S-serien længe har forsøgt at gøre noget ved.

Der har været flere gode bud gennem årene – herunder sidste års Samsung Galaxy Tab S6 – men lige meget har det hjulpet. Apples iPads sælges i langt større antal.

Det ville dog ligne Samsung dårligt at kaste håndklædet i ringen, så nu forsøger den sydkoreanske elektronikgigant igen at snuppe markedsandele fra Apple på tablet-markedet.

Denne gang med et sandt monster af en tablet, Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, som vist både er den bedste og dyreste tablet fra sydkoreanerne nogensinde.

Den har vi testet op imod Apples nyeste iPad Air, som blev lanceret i forrige måned, for at tage temperaturen på, om Samsung i denne omgang har en reel chance ude i butikkerne, når kunderne skal vælge imellem en spritny luksus-tablet fra enten Apple eller Samsung.

Læs også
Hvem vinder mesterskabet i fluevægt? Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?

Et svært valg

Og lad os bare sige det med det samme: Det er en svær afgørelse, selv for os såkaldte eksperter. Når man har læst de to tests af hvert enkelt produkt igennem, sidder man i hvert fald med en fornemmelse af, at man går glip af noget, uanset hvad man vælger.

Apple har stadig det bedste økosystem til tablets. Punktum. Det gælder både selve brugerfladen i form af iPadOS og udbuddet af tablet-tilpassede apps. Dog er Samsung kommet meget længere end tidligere med introduktionen af Samsung DeX, der lader brugeren forvandle sin tablet til en ægte bærbar computer med multitasking, programvinduer, betjening via tastatur og mus osv.

Selvfølgelig kan iPad Air (og specielt iPad Pro) en del af de samme ting, men vi synes, at Samsungs løsning er bedst, hvis man vil gå “computervejen”. Det gælder dog ikke for fotografer, som er afhængige af Adobes programmer til at organisere og bearbejde deres billeder. Hverken Photoshop eller Lightroom er tilgængelige til Android, så her er det kun iPad, der kan bruges.

Hardware-mæssigt tørrer Galaxy Tab S7+ gulv med den nye iPad Air. Især skærmen på Samsungs tablet er den bedste, vi nogensinde har set på en mobil enhed – med HDR10+ og langt bedre sortniveau og kontrast, end Apples Liquid Retina IPS-skærm kan levere – og den byder også på en helt unik lydoplevelse.

Så er der selvfølgelig den lille detalje, at den sydkoreanske tablet kommer med 5G, mens Apples nyeste tablet må nøjes med 4G/LTE, og faktisk præsterer Snapdragon 865+ processoren fra Qualcomm, der sidder i Galaxy Tab S7+, også bedre end Apples A14 Bionic-processor, for så vidt angår den rene grafiske ydelse. Det dokumenterer vores benchmark-tests (såvel GFXBench som 3DMark Sling Shot Extreme), mens iPad Air til gengæld præsterer bedst i både Geekbench 5 og AnTuTu 8.

Kort og godt bliver man ikke snydt, uanset om man investerer i den nyeste iPad Air eller i Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Er man i forvejen iPad-bruger og vant til Apples apps og økosystem, giver det derfor nok bedst mening at gå efter den nye iPad. Specielt for fotografer. Men helt objektivt set er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G det bedste produkt af de to, som man bør vælge, hvis man ikke er Apple-fanboy og i øvrigt ønsker sig en helt exceptionelt god tablet.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Produkter i denne test

Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.

Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS.
Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.

Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
JBL har præsenteret sine hovedtelefonnyheder i anledning af CES 2021.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.