Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

: RugGear Apex RG960

Militærtelefon med fodtussetempo

RugGear er muligvis markedets stærkeste telefon – men helt sikkert ikke den hurtigste.

Skrevet af / 28/07/2014 - 14:41
RugGear Apex RG960
John Alex Hvidlykke

RugGear slår sig op på ikke blot at være robust, men faktisk også godkendt til militær brug.

Apex R960 er firmaets mindste smartphone. RugGear har en større model med 5 tommers skærm på programmet. Af en robust smartphone at være er den forholdsvis slank. Kabinettet er af plastic i samme gule farve som elværktøj og gravemaskiner. Bagsiden er sort og prydet af et ualmindelig robust udseende dæksel til SIM- og SD-kort. Coveret er skruet på med intet mindre end 20 skruer, og det hele virker ualmindelig solidt.

RugGear RG960 er på papiret den mest robuste af telefonerne i feltet. Med en tæthedsklassificering på IP68 (de to andre er IP67) kan den fungere på vanddybder op til tre meter – lige så længe det skal være. Eller i hvert fald indtil batteriet skal oplades igen, da Micro USB-porten ikke er vandtæt, men gemt bag en gummiklap.

RG960 er desuden klassificeret efter MIL-STD-810G, hvilket betyder, at den kan bruges i felten af det amerikanske militær. Telefonen skulle bl.a. kunne tåle et fald på flere meter på betongulv.

Funktioner og betjening
Fem gummiforede knapper til tænd/sluk, lydstyrke, kamera og nulstilling udgør betjeningen. Tre Android navigationsknapper er udført som fysiske knapper i stedet for skærm-ditto. Det hele er tydeligvis beregnet til at fungere under ekstreme omstændigheder. Hovedtelefonstik og USB-stik til opladning befinder sig bag hver sin gummiklap, som åbnes med et dæmpet “plop”.

Nogle af RugGears modeller er udstyret med walkie-talkie. RG960 har fortrinsvis normale smartphone-funktioner. Men der er dog blevet plads til FM-radio samt en SOS-funktion, der med et langt tryk på en tast sender din GPS-position til en forudbestemt modtager. Perfekt, hvis man er fanget i krydsild i fjendtligt terræn og har brug for den pokkers helikopter lige nu!

Bagsiden af RG960 viser, at den er IP68-certificeret og godkendt til militær brug.
Bagsiden af RG960 viser, at den er IP68-certificeret og godkendt til militær brug.

Skærm og lyd
Skærmen er klar og lysstærk, men opløsningen er beskedne 800 x 480 pixel. Det er okay, men langt under hvad man ville forventer af en normal 3.000 kroners telefon. Lyden er i orden uden at være gennemtrængende. Og det er sjovt at høre telefonen spille ufortrødent videre under vandet.

Benchmarks
RG960 er en fuldgyldig Android-smartphone, som kan køre de fleste almindelige apps. Men det ville være synd at sige, at de kører hurtigt. Browsermark konstaterer, at telefonen med en score på 1.155 er langsommere end 92 procent af de telefoner, der er testet i tidens løb. Og Geekbench 3 lander på en samlet score på 316. Det er ikke noget at prale af. Til gengæld kan telefonen gøre det tre meter under vand!

Processoren i RG960 er en MT6575 single-core på 1 GHz, og arbejdshukommelsen er på 512 megabyte, hvilket er med til at forklare den ydmyge hastighed.

Fysiske tests
RugGear slår særdeles kraftigt på robustheden, så forventningerne var tilsvarende høje. Derfor var det overraskende, da navigationstasterne på det fremsendte testeksemplar nægtede at fungere efter en tur i baljen. Helt galt gik det dog under faldtesten. Efter første møde med gulvet (1 meter på gulvtæppe) reagerede touch-skærmen ikke længere. Og 180 cm fald mod klinkegulv slog telefonen uigenkaldeligt ihjel.

Et nyt testeksemplar blev fremsendt i al hast og udsat for samme mishandling, og her holdt hardwaren upåklageligt. Telefonen spillede lystigt under vandet og var upåvirkelig af stød og slag. Da RG960 har en tæthedsgrad på IP68 – frem for IP67 som de øvrige – fik telefonen lov til at ligge i vandet hele dagen. Uden problemer.

RugGear RG960 holder således, hvad den lover. I hvert fald i andet forsøg. Det ville dog have være mere end uheldigt, hvis det fejlbehæftede eksemplar havde været eneste bindeled til omverdenen under en farlig mission.

Konklusion
RugGear Apex RG960 er en solidt bygget telefon, der er beregnet til at tåle en særdeles uvenlig behandling. Hvis du bruger din hverdag på at redde folk ud af brændende huse eller bekæmpe terrorister, har du bruge for en telefon, der kan klare mosten. Og i den situation har du næppe tid til at surfe på nettet eller spille mobilspil.

Hvis du derimod har et mere almindeligt arbejde og blot har brug for en solid mobil, findes der bedre løsninger.

Home mener

Bedste tæthed og imponerende brudstyrke, uden at telefonen af den grund er blevet alt for enorm. Hastigheden er okay til lettere websurfing og mail, men alt for langsom til større apps. Og spil kan du godt glemme, soldat!

Også i denne test:

3 Toughphones

Runbo Q5

Rå telefon til store lommer

Runbo Q5 er enorm, men også enormt solid.

Virkelig robust smartphone, hvor der ikke er gået på kompromis med hastigheden. Batteritiden er frygtindgydende, og walkie-talkie-funktionen og laseren er sjove.
Den er ikke ligefrem diskret! Telefonen er stor, tung og klodset, og du skal have lommer i overstørrelse. Trods kraftige gummipakninger er opladeklappen ikke helt tæt.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler mere end den ser ud til

Galaxy Xcover 2 ligner en almindelig smartphone, men kan klare hårdhændet behandling.

En civil toughphone, som kan tåle det meste, uden at prale med det. Hastigheden er ganske okay.
Ikke så robust som kæmpetelefonerne. Den skulle samles imellem mishandlingerne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top