Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Runbo Q5

Rå telefon til store lommer

Runbo Q5 er enorm, men også enormt solid.

Skrevet af / 28/07/2014 - 14:49
Runbo Q5
John Alex Hvidlykke

Kinesiske Bright Alliance Technology må have haft Rambo i tankerne, da de navngav deres telefon. Og Runbo Q5 virker da også robust nok til at kunne klare en rask lille junglekrig. Den er dog “kun” klassificeret til IP67, hvilket vil sige, at den kan ligge under vand i en halv time, men ikke bruges af dykkere.

Runbo Q5 er stor, tung og sort. Det er faktisk den største mobiltelefon, denne tester har set siden 1980’erne. Den ligner et kinesisk produceret stykke håndværktøj fra byggemarkedet, og man forventer næsten at blive mødt af den velkendte lugt af maskinolie, når æsken åbnes.

Ibrugtagning kræver værktøj, da kortpladserne befinder sig bag en stor klap på bagsiden, som er fæstnet med intet mindre end seks skruer. Heldigvis medfølger en skruetrækker! Bag klappen finder man to pladser til Micro SIM-kort og en microSD-kortplads.

Hovedtelefonstik og Micro USB-port til opladning er gemt bag en gummiforet klap, der er sikret med en sindrig låsemekanisme. En anden klap øverst dækker over en skruefatning til walkie-talkie-antennen, så man kan snakke med resten af sjakket uden at bruge mobilnettet. I alt syv gummiforseglede knapper rummer henholdsvis tænd/sluk, lydstyrke, kamera, lommelygte, SOS-funktion – og laser!

Funktioner og betjening
Smag og behag kan som bekendt ikke diskuteres, men du skal have en æstetisk sans, der hælder mod det maskulint rustikke, for at blive tiltrukket af Runbo Q5. Husets 11-årige søn fandt den dog mega sej!

Den tåler i den grad at komme med ud og lege. Og der er helt bestemt masser at lege med: Ud over smartphone-funktionerne indeholder Q5 FM-radio, walkie-talkie, lommelygte – og en laserpointer.

Batteriet er det kraftigste, vi har set på nogen mobil: 4200 mAh giver en standby-tid på flere dage. En solid bøjle til en sikkerhedsline er en smart detalje, så man ikke behøver at klatre ned af bjerget eller stilladset for at hente sin telefon, hvis den smutter mellem fingrene.

Skærm og lyd
4,5 tommers skærmen er udmærket med god lysstyrke, og opløsningen er 1280 x 720 punkter i HD, uden at Q5 dermed er oppe og blande sig med supertelefonerne. Det er den til gengæld på kamerasiden. 13 megapixel placerer Q5 i den høje ende af markledet. Og så er der den detalje, at begge kameraer er 13 megapixel, så du kan tage super højopløste selfies, mens du arbejder på stilladset! Den indbyggede højttaler er i stand til at trænge igennem selv kraftig baggrundsstøj.

Benchmarks
Browsermark-testen giver et resultat på 1.934, hvilket er gennemsnitligt, og dermed er Q5 i stand til at vise de fleste websider uden at få sved på processoren. I Geekbench 3 opnår den en score på henholdsvis 1.265 i multi-core og 398 i single-core. Det er resultater, som svarer til, hvad man møder på “civile” smartphones i den bedre ende.

AnTuTu Benchmark 4, som tester grafikegenskaberne på Android-enheder, giver et resultat på 16.703. Det svarer til Google Nexus 4 og er over gennemsnittet. Q5 kan med andre ord fint levere underholdning i form af spil i frokostpausen.

Runbo Q5 er drevet af en quad-core Cortex A9 processor på 1,5 GHz. Der er 2 gigabyte ram og 32 gigabyte lagerplads, og man kan udvide med yderligere 32 gigabyte med et SD-kort.

Fysiske tests
Stødbeskyttelsen er glimrende. Når man lader Q5 falde 180 cm på et hårdt underlag, hopper den mere end halv meter op igen! Og den er fuldt kampklar bagefter. En halv time i vaskebaljen generer den heller ikke. Dog var der en enkelt dråbe vand bag opladeklappen. Dækslet til SIM- og SD-kort var til gengæld fuldkommen tæt.

Konklusion
Det er svært at undgå at blive imponeret af Runbo Q5. Alt er i overstørrelse, også antallet af funktioner. Hvis du har brug for en smartphone, der kan følge dig overalt, er den et oplagt valg. Hvis du ikke har et meget farligt arbejde eller er bjergbestiger i din fritid, vil mange af finesserne dog være overflødige.

Home mener

Virkelig robust smartphone, hvor der ikke er gået på kompromis med hastigheden. Batteritiden er frygtindgydende, og walkie-talkie-funktionen og laseren er sjove. Den er ikke ligefrem diskret! Telefonen er stor, tung og klodset, og du skal have lommer i overstørrelse. Trods kraftige gummipakninger er opladeklappen ikke helt tæt.

Også i denne test:

3 Toughphones

RugGear Apex RG960

Militærtelefon med fodtussetempo

RugGear er muligvis markedets stærkeste telefon – men helt sikkert ikke den hurtigste.

Bedste tæthed og imponerende brudstyrke, uden at telefonen af den grund er blevet alt for enorm.
Hastigheden er okay til lettere websurfing og mail, men alt for langsom til større apps. Og spil kan du godt glemme, soldat!
Læs hele testen

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler mere end den ser ud til

Galaxy Xcover 2 ligner en almindelig smartphone, men kan klare hårdhændet behandling.

En civil toughphone, som kan tåle det meste, uden at prale med det. Hastigheden er ganske okay.
Ikke så robust som kæmpetelefonerne. Den skulle samles imellem mishandlingerne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Scroll to Top