: Beyerdynamic T70p

Ærlighed varer længst

Vil du have lyd i perfekt balance kombineret med opløste overtoner og et stort, åndende lydbillede, så kan det næsten ikke gøres bedre.

Maj 2016Beyerdynamic T70p

Lyd & Billede mener

Med glimrende dynamik i mellemtonen og ekstrem opløsning i overtonerne er T70p de mest korrekte og vellydende hovedtelefoner, vi har hørt i denne klasse.
Med ørepuder af stof i stedet for imiteret læder lækker de mere lyd end de andre. Nogle vil synes, at bassen er for tynd, og hovedtelefonerne trives klart bedst med en ordentlig forstærker. Kan ikke foldes sammen.
 • Type: Lukkede, over-ear
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Drivere: (ikke opgivet)
 • Impedans og følsomhed: 32 ohm / 104 dB
 • Vægt: 374 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2999 kr

T70p er den bærbare version af T70. Måske de bedste hovedtelefoner, vi har hørt til under 5.000 kroner, mente vi tilbage i december 2011.

Når man hører ordet “bærbare”, tænker de fleste nok sammenfoldelige. Men p-versionen (for portable) er lige så stor og tung som studieversionen, hvilket afspejles i den gigantiske bæretaske, der følger med. Den eneste forskel er den elektriske modstand, som er 32 ohm i stedet for 250, så man kan drive dem med en mobiltelefon. Og at ledningen er 1,2 meter i stedet for 3 meter.

Det betyder, at T70p har samme Tesla-drivere som T70 med en kraftig neodymmagnet og en supertynd membran i flere lag.

Beyerdynamic T70p er lukkede hovedtelefoner ligesom de øvrige testdeltagere. Forskellen er, at puderne er lavet af stof i stedet for kunstlæder. Det er, for at de skal være mere behagelige at have på i lang tid, så man ikke bliver klam om ørerne.

Ulempen er, at hovedtelefonerne både lækker mere lyd ud og lukker mere støj ind. De er derfor ikke lige så praktiske i toget eller i andre støjfyldte omgivelser som deres tættere konkurrenter. Deraf følger også, at basgengivelsen bliver noget tyndere.

 

Lydkvalitet

Lyden af T70p er lige så neutral, som den er opløst, med en super fokuseret mellemtonegengivelse. Akustisk numre som k.d. langs version af “After the Gold Rush” og Newton Faulkners cover af “Teardrop” gengives med fuld kontrol over instrumenterne.

Dynamikken er fremragende, instrumenterne står ud fra en kulsort baggrund, og luftigheden breder sig. I det omfang man kan tale om stereoperspektiv i hovedtelefoner, er det fremragende i både størrelse og bredde på T70p.

Pianistens fingre danser let hen over tangenterne, samtidig med at klangbunden i hver tone står solidt plantet. Bassen er – som vi også gættede på – ikke så fremtrædende som med de mest basrige; både Sennheiser Momentum M2 og referencen B&W P7 har fyldigere og mere saftig bas. Men der er mere luft omkring bastonerne på T70p, og de går lige så dybt, selv om de ikke slår helt så hårdt.

Trods deres mobilvenlige 32 ohm impedans mister hovedtelefoner en del af glansen, når de skal drives af undertegnedes iPhone 6s Plus. Især i bassen, så elektroniske popmelodier lyder småkedeligt. Driv dem hellere med en stationær hovedtelefonforstærker som Fostex HP-A4 eller – endnu bedre – Pioneer U-05, og der kommer betydelig mere gang i den, samtidig med at et slør forsvinder fra overtonerne.

 

Konklusion

Lyden af Beyerdynamic T70p er blød og romantisk med en fantastisk dynamik. Især i mellemtoneområdet, hvilket gør, at stemmer og instrumenter lyder levende og realistisk.

Trods en impedans på 32 ohm lyder T70p afgjort bedst med en ordentlig hovedtelefonforstærker. Først da vågner basgengivelsen til live, så også elektronisk pop bliver underholdende. Alt i alt de bedste hovedtelefoner, vi har hørt til under 4.000 kroner, og de eneste i testen, der slår referencen B&W P7. Hvis det øvrige udstyr er godt nok.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Panasonic HD10 - Detaljerede og fyldige
  Panasonic beviser, at de også kan lave hovedtelefoner til hi-fi-brug.
  Onkyo H900M - Detaljerede sværvægtere
  En helt neutral klangbalance gør dem til et fint værktøj, men det bliver lidt for hvast og analytisk til at engagere.
  Pioneer SE-MHR5 - Med følsom hånd
  Pioneer balancerer et detaljeret lydbillede med dejlig musikalitet.
  Audio-Technica ATH-MSR7 - Glasklar lyd for pengene
  En mere opløst og neutral lyd bliver det svært at opdrive.
  Sennheiser Momentum M2 - Perfekt balance
  Sennheisers udfordrer har klippefast bas kombineret med en balance og opløsning i de lyse toner, som kun overgås af langt dyrere hovedtelefoner.
  Denon AH-MM400 - Luksus om ørerne
  Denon har testens mest eksklusive udseende med ørekopper af valnøddetræ. De lyder også fremragende på mange måder.
  Jays u-JAYS - Klanglig balancegang
  u-JAYS er hovedtelefoner, der sidder behageligt og præsenterer musikken på en fin og velafbalanceret måde.
  KEF M500 - Ikke luftige nok
  De små, foldbare hovedtelefoner fra KEF sprudler af dynamik, men åbner sig aldrig helt.
  Torque t402v - For meget af det hele
  Torque demonstrerer, at det faktisk er muligt at få for meget af det gode.

  Læs også

  Hvilket gaming-headset skal ligge under juletræet i år? Læs vores store test af 12 af markedets mest interessante modeller.
  Der findes mange gode små højttalere, men ingen som disse.
  Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Jabra Elite 85t

  Vejl.pris 1999 kr Lillebitte ANC-luksusmodel

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.