Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Beyerdynamic T70p

Ærlighed varer længst

Vil du have lyd i perfekt balance kombineret med opløste overtoner og et stort, åndende lydbillede, så kan det næsten ikke gøres bedre.

Skrevet af / 13/05/2016 - 05:00
Beyerdynamic T70p
Geir Gråbein Nordby

T70p er den bærbare version af T70. Måske de bedste hovedtelefoner, vi har hørt til under 5.000 kroner, mente vi tilbage i december 2011.

Når man hører ordet “bærbare”, tænker de fleste nok sammenfoldelige. Men p-versionen (for portable) er lige så stor og tung som studieversionen, hvilket afspejles i den gigantiske bæretaske, der følger med. Den eneste forskel er den elektriske modstand, som er 32 ohm i stedet for 250, så man kan drive dem med en mobiltelefon. Og at ledningen er 1,2 meter i stedet for 3 meter.

Det betyder, at T70p har samme Tesla-drivere som T70 med en kraftig neodymmagnet og en supertynd membran i flere lag.

Beyerdynamic T70p er lukkede hovedtelefoner ligesom de øvrige testdeltagere. Forskellen er, at puderne er lavet af stof i stedet for kunstlæder. Det er, for at de skal være mere behagelige at have på i lang tid, så man ikke bliver klam om ørerne.

Ulempen er, at hovedtelefonerne både lækker mere lyd ud og lukker mere støj ind. De er derfor ikke lige så praktiske i toget eller i andre støjfyldte omgivelser som deres tættere konkurrenter. Deraf følger også, at basgengivelsen bliver noget tyndere.

 

Lydkvalitet

Lyden af T70p er lige så neutral, som den er opløst, med en super fokuseret mellemtonegengivelse. Akustisk numre som k.d. langs version af “After the Gold Rush” og Newton Faulkners cover af “Teardrop” gengives med fuld kontrol over instrumenterne.

Dynamikken er fremragende, instrumenterne står ud fra en kulsort baggrund, og luftigheden breder sig. I det omfang man kan tale om stereoperspektiv i hovedtelefoner, er det fremragende i både størrelse og bredde på T70p.

Pianistens fingre danser let hen over tangenterne, samtidig med at klangbunden i hver tone står solidt plantet. Bassen er – som vi også gættede på – ikke så fremtrædende som med de mest basrige; både Sennheiser Momentum M2 og referencen B&W P7 har fyldigere og mere saftig bas. Men der er mere luft omkring bastonerne på T70p, og de går lige så dybt, selv om de ikke slår helt så hårdt.

Trods deres mobilvenlige 32 ohm impedans mister hovedtelefoner en del af glansen, når de skal drives af undertegnedes iPhone 6s Plus. Især i bassen, så elektroniske popmelodier lyder småkedeligt. Driv dem hellere med en stationær hovedtelefonforstærker som Fostex HP-A4 eller – endnu bedre – Pioneer U-05, og der kommer betydelig mere gang i den, samtidig med at et slør forsvinder fra overtonerne.

 

Konklusion

Lyden af Beyerdynamic T70p er blød og romantisk med en fantastisk dynamik. Især i mellemtoneområdet, hvilket gør, at stemmer og instrumenter lyder levende og realistisk.

Trods en impedans på 32 ohm lyder T70p afgjort bedst med en ordentlig hovedtelefonforstærker. Først da vågner basgengivelsen til live, så også elektronisk pop bliver underholdende. Alt i alt de bedste hovedtelefoner, vi har hørt til under 4.000 kroner, og de eneste i testen, der slår referencen B&W P7. Hvis det øvrige udstyr er godt nok.

Lyd & Billede mener

Med glimrende dynamik i mellemtonen og ekstrem opløsning i overtonerne er T70p de mest korrekte og vellydende hovedtelefoner, vi har hørt i denne klasse. Med ørepuder af stof i stedet for imiteret læder lækker de mere lyd end de andre. Nogle vil synes, at bassen er for tynd, og hovedtelefonerne trives klart bedst med en ordentlig forstærker. Kan ikke foldes sammen.

Også i denne test:

10 hi-fi hovedtelefoner

Panasonic HD10

Detaljerede og fyldige

Panasonic beviser, at de også kan lave hovedtelefoner til hi-fi-brug.

Godt kvalitetsindtryk og behagelig pasform følges op af detaljeret lyd og fyldig bas.
Det vigtige mellemtoneområde er lidt tyndt og behersket, hvilket gør, at sangstemmer lyder lidt magert.
Læs hele testen

Onkyo H900M

Detaljerede sværvægtere

En helt neutral klangbalance gør dem til et fint værktøj, men det bliver lidt for hvast og analytisk til at engagere.

Instrumenter og sangstemmer fremstår klart og tydeligt med mange overtoner. Tonegengivelsen er korrekt og velafbalanceret.
Det kommer let til at lyde lidt krast uden en ordentlig hovedtelefonforstærker. De er også tunge og egner sig ikke til lange gåture.
Læs hele testen

Pioneer SE-MHR5

Med følsom hånd

Pioneer balancerer et detaljeret lydbillede med dejlig musikalitet.

Musikken gengives med dynamisk snert og rytme, kombineret med fyldige grundtoner og en behagelig klangbalance. Lyder aldrig skarpt.
Der findes andre modeller med endnu mere luft i overtonerne.
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-MSR7

Glasklar lyd for pengene

En mere opløst og neutral lyd bliver det svært at opdrive.

Her får du et åbent og detaljeret lydbillede med krystalklar mellemtone og luftig diskant. Pasformen er rigtig god, og støj udefra undertrykkes fint.
Nogle vil finde lyden lige lovlig analytisk og savne federe bas.
Læs hele testen

Sennheiser Momentum M2

Perfekt balance

Sennheisers udfordrer har klippefast bas kombineret med en balance og opløsning i de lyse toner, som kun overgås af langt dyrere hovedtelefoner.

Lydbilledet er perfekt balanceret, med fyldig bas og en flot dynamik opad i toneområdet. God pasform og lav vægt trækker indtrykket yderligere op.
Lidt uvant med ledningen i højre side.
Læs hele testen

Denon AH-MM400

Luksus om ørerne

Denon har testens mest eksklusive udseende med ørekopper af valnøddetræ. De lyder også fremragende på mange måder.

Bærekomforten er i top, og af udseende er MM400 også i topklasse. De byder på opløste toner og et luftigt lydbillede.
Bassen er ikke helt udstrakt nok, og mellemtonen kan virke en anelse tynd. Har brug for en god hovedtelefonforstærker for at få kvaliteten i overtonerne frem.
Læs hele testen

Jays u-JAYS

Klanglig balancegang

u-JAYS er hovedtelefoner, der sidder behageligt og præsenterer musikken på en fin og velafbalanceret måde.

Pasformen er behagelig, og de kompakte mål gør, at man ikke springer så meget i øjnene, når man går på gaden med dem. Lydbilledet er klart med en fin balance – her er der intet, der maskeres eller stikker ud.
Lyden mangler lidt opløsning i forhold til de bedste. Især overtonerne kunne være mere finttegnede.
Læs hele testen

KEF M500

Ikke luftige nok

De små, foldbare hovedtelefoner fra KEF sprudler af dynamik, men åbner sig aldrig helt.

Hovedtelefonerne kan foldes sammen og fylder næsten ikke noget. Udseendet er lækkert, og lydmæssigt byder de på fine rytmer og ganske heftig bas.
Vi savner noget luft i toppen, som ville have givet et mere åbent lydlandskab og mere åndende instrumenter. Hovedbøjlen har lige lovlig skarpe kanter.
Læs hele testen

Torque t402v

For meget af det hele

Torque demonstrerer, at det faktisk er muligt at få for meget af det gode.

Her får man tilsyneladende masser af fleksibilitet for pengene: To sæt udskiftelige ørekopper og justérbar bas i fire trin.
Hovedtelefonerne falder mellem to stole. Ørepuderne går let løs af kopperne. Trods fire basniveauer er det altid for meget, og lyden er ulden og farvet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Scroll to Top