TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

forfatter
Publiceret 15/11/2019 - 14:44
Karakter
RHA TrueConnect
L&B mener
God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.
Specifikationer
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: IPX5
 • Codecs: SBC
 • Batteritid: 5 timer, 20 ekstra i etui
 • Vægt: 13 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Web: hifiklubben.dk
Vejl. pris 1390Pr. 15/11/2019 Produktside

RHA TrueConnect fås i farverne sort, blå og hvid med matchende lade-etui i lommeformat. Det ser luksuriøst ud og giver hørepropperne 20 timers spilletid oven i de fem timer, de selv har. Bare 15 minutter i lade-etuiet er nok til at oplade dem 50 procent. Fuldt batteri får du på en time og fyrre minutter.

Hørepropperne kan tåle vand og sved, og der følger et væld af dutter med. Syv par i silikone og tre par i Comply memory-skum burde nærmest garantere, at du kan finde et par, der passer.

Ligesom på AirPods Pro stikker mikrofonerne ud af hver høreprop, og designmæssigt er det vist ikke nogen hemmelighed, hvem RHA er inspireret af. En fordel er, at mikrofonerne kommer tættere på munden, hvilket gør, at samtalepartneren bedre kan høre dig.

Bluetooth 5.0-forbindelsen er meget stabil i daglig brug, og rækkevidden er helt okay. Vi kom omkring 20 meter fra mobilen, før lyden begyndte at falde ud. Mere end godt nok til de fleste, men et godt stykke fra Sony og Apple/Beats, som alle ligger på over 50 meter.

Pasform og brugervenlighed

Med de rigtige dutter sidder TrueConnect som en drøm i ørerne – ingen problemer her. Parring med mobiltelefonen sker ved at holde touch-knapperne på hver høreprop inde i fem sekunder. Hold en af knapperne nede i godt et sekund, og stemmeassistenten dukker op.

Betjening ved hjælp af touch-knapper kræver en del tilvænning. Ét tryk på venstre prop starter eller stopper musikken og besvarer samtaler. To tryk afviser opkald eller springer til næste sang. Hvis du derimod trykker to gange på højre prop, skrues der op for volumen. Tre tryk her skruer ned, mens det samme på venstre prop starter nummeret forfra.

Lydkvalitet

RHA TrueConnect har en meget indbydende lydsignatur. Bassen er stor, dyb og heftig, hvilket gør det sjovt at høre moderne popmusik på høj volumen. Der er muligvis lidt overfokus i de dybeste bastoner på et flygel, men jeg synes, at RHA også følger ret godt op opad.

Det lyder lidt tilbageholdende i mellemtoneområdet – i modsætning til andre RHA-modeller, jeg har testet. De dyre CL1 og CL2 har begge en skarp betoning i mellemtonen, som er fraværende her. Gudskelov.

RHA TrueConnect lyder faktisk meget ligesom Supra Nitro-TX, hvad klangbalancen angår. Men RHA giver ikke samme rumfølelse, og stereoperspektivet opleves som lidt mere snævert. Det kan have noget at gøre med, at RHA ikke understøtter aptX eller AAC, men udelukkende anvender den dårligere SBC-codec.

Samlet set kan jeg alligevel godt lide lyden af RHA, hvilket understreger, at man ikke skal stirre sig blind på specifikationer. Der er mange hørepropper med både aptX, AAC og andre forkortelser, som lyder dårligere.

Konklusion

RHA TrueConnect har en medrivende lyd, som det er umuligt ikke at holde af. Især den store, seje bas vil engagere fans af elektronisk popmusik og rap. Men det har også sine fordele på akustisk musik, hvor man virkelig får grundtonerne i musikken frem.

Vi savner lidt mere energi i mellemtonen, og stereoperspektivet er noget snævert. Måske på grund af den manglende understøttelse af aptX og AAC. Men stadig premium-hørepropper med tiltalende lyd.

 

picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
Med fem timer i propperne og yderligere 20 timer fra etuiet skulle de være klar til langtur. (Foto: RHA)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.

Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.

Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Apple AirPods Pro

Dem alle vil have

Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Meget bedre lyd end før. Støjreduktion og transparent lyd samt problemfri integration med Siri. Glimrende rækkevidde og trådløs opladning.
Hård mellemtone. Til musik findes der endnu bedre valg.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tak

Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

God, neutral lyd i bas og mellemtone. God batterilevetid i propperne.
Ret skarpe overtoner. Uimponerende kapacitet i lade-etuiet. Klassens værste lydforsinkelse og derfor ubrugelige til film og spil.
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Tjek disse lækre hovedtelefoner! Husk navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiøse flagskib blandt hovedtelefoner.
… koste hvad det koste vil Mark Levinson laver ikke billige ting, og de har ikke tænkt sig at begynde nu - med deres første trådløse, støjreducerende hovedtelefoner. Men hvor gode er de?
Hør mere af omgivelserne med disse hørepropper Mange er meget optaget af lyddæmpning i deres hørepropper. Men nogle gange er det smartere at slippe omgivelserne ind. Creative Sensemore Air går længere end de fleste.
Stikker ud i mængden - og af øret En i denne sammenhæng tung og stor sports-høreprop, der leverer varen både på komfort og lyd.
Forbasket godt nyt fra Focal Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.
Årets bedste hovedtelefoner 2022-2023 Her er de bedste hovedtelefoner – og sådan vælger du de rigtige.
Følg Lyd & Billede