Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS

Lækker lyd på PC og PlayStation

Bang & Olufsens luksus-headset/hovedtelefoner findes nu i en udgave til PC og PlayStation.

Skrevet af / 17/02/2022 - 09:00
Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS
John Alex Hvidlykke

Gaming er blevet mainstream i en grad, så også traditionelle hi-fi-producenter skal have gaming-headsets på programmet. Det har vi set hos bl.a. JBL og Audeze.

Bang & Olufsen lancerede for knap et år siden sit første gaming-headset, Beoplay Portal. Dengang overraskede de ved at fokusere strengt på Xbox – på bekostning af det flertal, der spiller på PC og PlayStation.

2021 12 22 BANGOLUFSEN 02 PORTAL GREY 025
Beoplay Portal fås nu i en udgave, der er tilpasset trådløs brug med PC og PlayStation. Og dermed flertallet af gamerne. (Foto: Bang & Olufsen)

Nu er der kommet en ny udgave af Beoplay Portal, som henvender sig til netop PC- og PlayStation-brugere. Vi har haft lejlighed til at prøve det inden den officielle lancering.

Der er ikke nogen ydre forskel på den nye udgave af Beoplay Portal og sidste års version. Den eneste synlige forskel er, at der nu medleveres en stramt designet USB-C-adapter til trådløs forbindelse og en lige så stramt designet USB-A-til-USB-C-adapter.

Som et fuldblods – og fuldpris – Bang & Olufsen-produkt er designet upåklageligt: Lammeskindsbetrukne ørepuder, aluminiumhovedbøjle og åndbart stof i bambusfibre er ikke hverdagskost i gaming. På lydsiden får man den hi-fi-venlige aptX Adaptive-lydprotokol og 3D-lyd med Dolby Atmos for Headphones.

På det indre er der sket forbedringer. Batteritiden er næsten fordoblet, så man nu får 19 timers trådløst spil via 2,4 GHz-adapteren – eller 42 timers musik eller mobilspil via Bluetooth. I begge tilfælde med aktiv støjreduktion (ANC) slået til. Faktisk kan ANC slet ikke slås fra, men blot justeres glidende. Justeringen går fra fuld støjreduktion hen over et nulpunkt og derfra videre til at lede lyden fra omgivelserne igennem via mikrofonerne (Transparency Mode).

BeoplayPortal0007
Beoplay Portal ligner luksushovedtelefoner, hvad de sådan set også er. De har bare fået indbyggede gaming-funktioner. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay Portal er ikke et rendyrket gaming-headset, men en hybrid mellem headset og hovedtelefoner. Eller som Bang & Olufsen benævner det: Trådløse gaming-hovedtelefoner. Man får samme bærekomfort som med “rigtige” hovedtelefoner, og når spillet er slut, kan man bruge Portal som trådløse, støjreducerende hovedtelefoner. Og i den nye udgave fungerer teknikken bedre.

Forbedret støjreduktion

På den første udgave af Beoplay Portal var mikrofonerne til støjreduktionen temmelig vindfølsomme, og det betød, at det var svært at bruge dem udendørs på blæsende dage – hvilket i Danmark vil sige de fleste af årets dage. Det er der kommet styr på nu, og Portal kunne uden problemer bruges som trådløse hovedtelefoner under pendling og til fods. Støjreduktionen har også fået en opdatering, og både trafikstøj og kabinestøj i tog og letbane blev dæmpet tilfredsstillende.

Ligesom før er betjeningen med touch, dels på metalsiden af ørekopperne, dels på to bånd bag på ørekopperne, hvor henholdsvis lydstyrke og graden af elektronisk støjreduktion indstilles med en glidende fingerbevægelse. Og ligesom før er det en finmotorisk udfordring, der er langt større, end hvis ingeniørerne hos Bang & Olufsen havde valgt fysiske trykknapper til indstilling.

Beoplay Portal 0057
Der er ingen mikrofonarm på Beoplay Portal, men taleforståelsen er fremragende uanset. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay Portal har ikke en fysisk mikrofonarm, men må nøjes med en såkaldt “virtual boom arm”, hvor stemmen opfanges med retningsbestemte mikrofoner.

Lydkvaliteten

Beoplay Portal er mindst lige så meget luksushovedtelefoner, som de er gaming-headset. Og det gælder også lyden, der er varm og lækker. Bassen er fremhævet og rund, men ikke dominerende. Stemmer står rent, og de sprøde overtoner er på plads. Selv om lyden af Portal mere handler om at skabe en hyggelig stemning end om at afsløre detaljer i musikproduktionen.

Konklusion

Manglen på trådløs adapter var en sten i skoen, da vi testede den første udgave af Beoplay Portal. For det var simpelthen for fedtet. Med den nye udgave til PC og PlayStation er denne mangel rettet. Og vindfølsomheden, som plagede den første udgave, er forbedret.

I det hele taget er Beoplay Portal blevet et mere helstøbt produkt. Det forhindrer dog ikke, at forholdet mellem pris og ydelse er noget anstrengt. Du kan med lethed købe et dyrt headset OG et par dyre hovedtelefoner for det, som Portal koster.

BeoplayPortal0004
Beoplay Portal koster lige så meget som et par gode ANC-hovedtelefoner og et gaming-hovedsæt tilsammen. Og det vil ofte være en fordel at holde de to funktioner adskilt. (Foto: Bang & Olufsen)
Karakter
Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS
High End

Home mener

Det klart lækrest designede gaming-headset på markedet. Nu med trådløs adapter og forbedret batteritid. Bærekomfort i top. Forbedret ANC. Koster alt, alt for meget. Touch-betjeningen er elegant, men gør betjening sværere.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guf for tastaturkrigere

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Scroll to Top