Search
Generic filters
Test

Bang & Olufsen BeoPlay H8

 itemprop
TestBang & Olufsen BeoPlay H8

Stillekupé på første klasse

B&O’s første støjreducerende hovedtelefoner er luksus fra inderst til yderst.

Lyd & Billede mener

God støjreduktion og lækkert design. Neutral, varm lyd.
Støjreduktionen giver en lidt lukket lyd, og prisen er frygtindgydende.
 • Bluetooth 4.0, aptX, AAC
 • Aktiv støjdæmpning
 • Frekvensområde 20 Hz – 22 kHz
 • Kontrol/mikrofon indbygget i hovedtelefonerne
 • USB-kabel til opladning, mini-jack kabel, flyadapter og transportpose medfølger
 • Batteri: 800 mAh
 • Spilletid: 14 timer med Bluetooth og ANC, 18 timer med kun Bluetooth, op til 35 timer med kabel og ANC
 • Mål: 180 x 190 x 40 mm
 • Vægt: 255 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3699 kr

Moderne kreative bymennesker vil have musikken på samme måde som deres kaffe: “To go” – mens de er på vej fra det ene gøremål til det andet. Desværre giver virkeligheden ikke den bedste lydkulisse til hi-fi-lytning, men det kan man gøre noget ved med elektronikkens hjælp.

BeoPlay H8 er Bang & Olufsen-koncernens første forsøg med aktiv støjreduktion i hovedtelefoner. H8 er desuden trådløse, og det er muligt at opnå overførsel i noget nær cd-kvalitet ved hjælp af aptX-codec’en. B&O’s erklærede målgruppe for Play-produkterne er urbane, kreative mennesker med kvalitetssans. De nævner dog ikke eksplicit ordet “luksus-hipstere”.

 

BogO_H8_GrayHazel_bg_white_Hero BogO_H8_ArgillaBrig_bg_white_Hero
<
>
Argilla Bright

 

BeoPlay H8 fås i to farver, som har fået navnene Argilla Bright og Gray Hazel, men de kunne lige så godt have heddet Caffe Latte og Nougat. Hovedtelefonerne er et studie i diskret luksusdesign: Ørekopper og hovedbøjle i børstet aluminium, okselæder på hovedbøjlen og blødt lammeskindslæder på ørekopperne. Man kan være enig eller ej i B&O’s design, priser og teknologi. Men det er gennemført og lækkert i sjælden grad!

Da vi testede B&O’s BeoPlay H2 i Lyd & Billede #2 2015, fik den mekaniske stabilitet en bemærkning med på vejen. Det er der ingen grund til her. Aluminiumsstellet i H8 er urokkelig stabilt, og hovedtelefonerne føles i det hele taget, som om de er beregnet til at holde i 30 år. Så sandsynligheden taler for, at man vil udskifte dem på grund af nye trådløse standarder eller skiftende modeluner, længe før de bliver mekanisk slidt op.

 

annonce

BogO_H8-14JS-08

annonce

 

Betjening uden knapper

Det indbyggede batteri oplades ved hjælp af et Micro USB-kabel, og vil man spare på strømmen eller bruge H8 om bord på et fly, kan man tilslutte det medfølgende mini-jack kabel. Betjeningen sker med fingerbevægelser på højre ørekop. Der er ingen synlige knapper, men hele overfladen er touch-følsom.

B&O siger selv, at de har løst de to største problemer ved trådløse hovedtelefoner med støjreduktion, nemlig vægt og batterilevetid. Om netop dét er de største udfordringer ved teknologien, er et andet spørgsmål, men med en vægt på 255 gram føles hovedtelefonerne ikke tunge, og med en batteritid på mindst 14 timer ved brug af både Bluetooth og ANC på samme tid skulle der være batteri nok til en hel rejsedag.

Med en pris på næsten 3.700 kroner er H8 nogle af de dyreste støjdæmpende hovedtelefoner på markedet. Og de befinder sig i det hele taget i den tunge ende af hovedtelefonmarkedet. Det gør det naturligt at stille høje krav.

annonce

Lydmæssigt har H8 en forholdsvis neutral lyd, der hælder mod det varme. Bassen er solid. Ikke overvældende som i club-hovedtelefoner (de er trods alt møntet på et pænt og veletableret publikum), men der er bund nok til, at det rocker.

 

BogO_H8-14JS-09

 

Effektiv støjreduktion

H8 har en meget effektiv støjreduktion. Når den slås til, opleves den samme trykkende fornemmelse i ørerne, som man får, når man træder ind i et lyddødt rum: Følelsen af, at der mangler noget – nemlig lyden fra omgivelserne.

Med digital signalbehandling kan man reducere støj i en grad, der minder om magi. Men magien har også en mørk side i form af tab på det originale signal. Støjreduktionen i H8 lyder rigtig godt og udfører sin opgave til perfektion ved at give ro i støjende omgivelser, hvor musiklytning ville være umuligt. Men en del af åbenheden går tabt, især i mellemtonen, når man slår støjreduktionen til.

På Judas Priests “Pestilence & Plague” forsvinder koret næsten med støjreduktionen slået til. Lydbilledet bliver i det hele taget mindre og virker noget indelukket. Impulsgengivelsen i bassen lider også under behandlingen. Begge dele er hørt bedre på f.eks. Bose QC20i, som til gengæld ikke har samme bærekomfort eller tyngde i bassen.

 

BogO_H8-14JS-05

 

Konklusion

Bang & Olufsen BeoPlay H8 er lækre hovedtelefoner med den ypperste teknologi, B&O kan diske op med. Resultatet er blevet ægte premium-hovedtelefoner, som det er en fornøjelse at sætte på hovedet – og at blive set med. Det er også nogle meget dyre hovedtelefoner, som man kan tillade sig at stille høje krav til.

Til hi-fi-lytning bør man slå den meget effektive støjdæmpning fra og leve med, at en stor del af prisen går til andre formål. Rejser du ofte med fly, vil du til gengæld elske den ro, som H8 kan levere. Og sammenlignet med prisen på flybilletter (i hvert fald langdistance) er H8 et ret billigt tilbehør.


  Alternativer til Bang & Olufsen BeoPlay H8

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk luksusteknologi på budget

  Planar-hovedtelefoner er normalt hundedyre. Men Takstar HF 580 præsterer at få high-end-teknologien ind i noget, alle har råd til.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   data-srcset

  Freden er dyrekøbt

  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

   data-srcset

  Kygo udfordrer Bose og Sony

  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.