Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audeze LCD-X

Langt ind i musikken

Audeze LCD-X er genvejen til nirvana for hovedtelefon-elskere – de lyder fantastisk!

Skrevet af / 17/02/2015 - 06:00
Audeze LCD-X
Sven Bilen

Det, der virkelig har solgt godt af lyd-gadgets de seneste år, er hovedtelefoner. Og rigtig mange mennesker har fået ørerne op for, at der er forskel på lyd; derfor er gennemsnitsprisen på de hovedtelefoner, der bliver købt, også skudt i vejret. Og tak for det. Seriøst.

Som følge heraf er der også kommet en række virkelige high-end hovedtelefoner på markedet. Et af de spændende nye mærker er californiske Audeze, hvis hovedtelefoner både udvikles og bygges i USA. Vores testobjekt, Audeze LCD-X, har planar-elementer, en form for tynd membran udspændt mellem magneter. De anvender også en såkaldt Fazor-teknik, som styrer luftstrømmen omkring magneterne for bl.a. at kontrollere fase og skabe en bedre 3D-følelse.

Tunge, men lækre
Hvis du leder efter letvægts hovedtelefoner, kan du stoppe læsningen her, for Audeze LCD-X vejer 600 gram. Til gengæld er de kanonlækre med lammeskindslæder på aluminiumkopperne, og de sidder vidunderligt på hovedet. De er dog bygget til også at kunne spille med mobile enheder, der ikke giver så meget effekt.

Afspiller du fra din smartphone med LCD-X, vil du blive forbløffet over, hvor godt det rent faktisk kan lyde i forhold til dine sædvanlige hørepropper eller mere overkommelige hørebøffer.

Det betyder også, at du kan glemme alt om MP3 og komprimering, og bare køre musikken i den opløsning, den faktisk fortjener. Med Audeze kan man straks høre, at der virkelig er forskel – selv om det, der rent faktisk forsvinder mest af ved komprimering, nemlig ruminformationen, ikke er det, hovedtelefoner normalt excellerer i at gengive.

Som bærbare hovedtelefoner til en mobil afspiller er de ikke helt vellykkede. De er for tunge og klodsede, og ligesom “for gode” til det. Okay, hvis du har en Astell&Kern eller lignende, giver det mening, men til din Nokia-telefon er det bare overkill.

Med forstærker
Koblet til en god hovedtelefon-forstærker er Audeze LCD-X nok de bedste hovedtelefoner, jeg har prøvet. Også selv om jeg medregner de andre meget dyre sager, jeg har lyttet til på messer og lignende. Både lydmæssigt og med hensyn til brugervenlighed slår de mine tidligere favoritter fra HiFiMan med en pæn margin.

Hvis jeg sammenligner med en anden, billigere favorit, Bang & Olufsen H6 – som er vanvittig gode hovedtelefoner til prisen, selv om det er i overkanten af, hvad de fleste er villige til at betale – er det næsten naturstridigt, så meget mere musikinformation LCD-X kan hente ud. Man sidder nærmest med kæben helt nede på gulvet.

LCD-X-AABK-HangingF-12514

Ikke nok med at man får en meget neutral gengivelse; der er også en homogenitet og detaljerigdom, som gør, at man kommer så langt ind i musikken, at man lægger mærke til ting, som man aldrig har hørt før. Men uden at det går ud over musikforløbet. Det er herligt, simpelthen. Det betyder også, at jo bedre hovedtelefon-forstærker man har, jo mere får man ud af Audeze LCD-X. De kærtegner ørerne med deres musikgengivelse, som man trækkes ind i og bare ikke vil have skal stoppe.

Det her er så meget bedre end det, du er vant til, at du simpelthen er nødt til at høre det selv for at tro det.

Konklusion
Audeze LCD-X er ganske enkelt fantastiske hovedtelefoner. De lyder fantastisk, de kan kobles til fantastisk meget, og de er fantastisk behagelige at have på hovedet. De er også fantastisk dyre – desværre, for alle burde have mulighed for at høre, hvad man egentlig kan få af hovedtelefonlyd. Ud og lyt!

Lyd & Billede mener

Ganske enkelt utrolig lyd! Dejlig pasform og behagelig komfort plus masser af detaljer – det er så godt, som det kan blive. Tunge hovedtelefoner, tung ledning og bedst egnet til at sidde stille med. Og så koster de …

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Lyd & Billede
Scroll to Top