TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Audeze LCD-X

Langt ind i musikken

Audeze LCD-X er genvejen til nirvana for hovedtelefon-elskere – de lyder fantastisk!

forfatter
Publiceret 17/02/2015 - 06:00
L&B mener
Ganske enkelt utrolig lyd! Dejlig pasform og behagelig komfort plus masser af detaljer – det er så godt, som det kan blive.
Tunge hovedtelefoner, tung ledning og bedst egnet til at sidde stille med. Og så koster de …
Specifikationer
 • Audeze LCD-X
 • Åbne hovedtelefoner med planar-elementer
 • Frekvensområde 5 Hz – 20 kHz
 • Følsomhed 95 dB
 • Vægt 600 g
Vejl. pris 14000Pr. 17/02/2015 Produktside

Det, der virkelig har solgt godt af lyd-gadgets de seneste år, er hovedtelefoner. Og rigtig mange mennesker har fået ørerne op for, at der er forskel på lyd; derfor er gennemsnitsprisen på de hovedtelefoner, der bliver købt, også skudt i vejret. Og tak for det. Seriøst.

Som følge heraf er der også kommet en række virkelige high-end hovedtelefoner på markedet. Et af de spændende nye mærker er californiske Audeze, hvis hovedtelefoner både udvikles og bygges i USA. Vores testobjekt, Audeze LCD-X, har planar-elementer, en form for tynd membran udspændt mellem magneter. De anvender også en såkaldt Fazor-teknik, som styrer luftstrømmen omkring magneterne for bl.a. at kontrollere fase og skabe en bedre 3D-følelse.

Tunge, men lækre
Hvis du leder efter letvægts hovedtelefoner, kan du stoppe læsningen her, for Audeze LCD-X vejer 600 gram. Til gengæld er de kanonlækre med lammeskindslæder på aluminiumkopperne, og de sidder vidunderligt på hovedet. De er dog bygget til også at kunne spille med mobile enheder, der ikke giver så meget effekt.

Afspiller du fra din smartphone med LCD-X, vil du blive forbløffet over, hvor godt det rent faktisk kan lyde i forhold til dine sædvanlige hørepropper eller mere overkommelige hørebøffer.

Det betyder også, at du kan glemme alt om MP3 og komprimering, og bare køre musikken i den opløsning, den faktisk fortjener. Med Audeze kan man straks høre, at der virkelig er forskel – selv om det, der rent faktisk forsvinder mest af ved komprimering, nemlig ruminformationen, ikke er det, hovedtelefoner normalt excellerer i at gengive.

Som bærbare hovedtelefoner til en mobil afspiller er de ikke helt vellykkede. De er for tunge og klodsede, og ligesom “for gode” til det. Okay, hvis du har en Astell&Kern eller lignende, giver det mening, men til din Nokia-telefon er det bare overkill.

Med forstærker
Koblet til en god hovedtelefon-forstærker er Audeze LCD-X nok de bedste hovedtelefoner, jeg har prøvet. Også selv om jeg medregner de andre meget dyre sager, jeg har lyttet til på messer og lignende. Både lydmæssigt og med hensyn til brugervenlighed slår de mine tidligere favoritter fra HiFiMan med en pæn margin.

Hvis jeg sammenligner med en anden, billigere favorit, Bang & Olufsen H6 – som er vanvittig gode hovedtelefoner til prisen, selv om det er i overkanten af, hvad de fleste er villige til at betale – er det næsten naturstridigt, så meget mere musikinformation LCD-X kan hente ud. Man sidder nærmest med kæben helt nede på gulvet.

LCD-X-AABK-HangingF-12514

Ikke nok med at man får en meget neutral gengivelse; der er også en homogenitet og detaljerigdom, som gør, at man kommer så langt ind i musikken, at man lægger mærke til ting, som man aldrig har hørt før. Men uden at det går ud over musikforløbet. Det er herligt, simpelthen. Det betyder også, at jo bedre hovedtelefon-forstærker man har, jo mere får man ud af Audeze LCD-X. De kærtegner ørerne med deres musikgengivelse, som man trækkes ind i og bare ikke vil have skal stoppe.

Det her er så meget bedre end det, du er vant til, at du simpelthen er nødt til at høre det selv for at tro det.

Konklusion
Audeze LCD-X er ganske enkelt fantastiske hovedtelefoner. De lyder fantastisk, de kan kobles til fantastisk meget, og de er fantastisk behagelige at have på hovedet. De er også fantastisk dyre – desværre, for alle burde have mulighed for at høre, hvad man egentlig kan få af hovedtelefonlyd. Ud og lyt!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Nyeste artikler:

Nyeste artikler:

Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede