Test: Sodapop SP-BB01

Flaskehalsen peger på

Den bærbare højttaler fra Sodapop fylder ingenting, men er en stor opfindelse.
Karakter
Sodapop SP-BB01
Lyd & Billede mener
Lyden er klar og overraskende rytmisk. Skru højttaleren fast til en flaske, og bassen er fyldigere end på konkurrenter af tilsvarende størrelse.
Bassen kunne altid være mere fast, men til denne pris virker det uretfærdigt at trække ned for noget.
Specifikationer
  • Udgangseffekt: 2 x 4 W
  • Tilslutninger: Bluetooth (4.1), 3,5 mm analog
  • Batteri: 30 timer
  • Mikrofon til samtaler: Ja
  • Sprøjtesikker: Ja (ikke certificeret)
  • Mål og vægt: Ø 6 x 10 cm / 190 g (u. flaske)
  • Web: sodapop-audio.com
Annonce
Annonce
forfatter

Markedet flyder over af små, billige bærbare højttalere. Men ingen er helt som denne.

Norske Sodapop har udviklet en lille, tøndeformet højttaler, kun 10 cm lang. SP-BB01, som den hedder, fylder derfor nærmest ingenting i tasken eller håndbagagen, når du skal på tur. Men så trækkes kaninen op af hatten, esset ud af ærmet, eller hvad man nu kan finde på af ordgyderi. For på undersiden af den sprøjtesikre højttaler er der en skrueåbning beregnet til at skrue højttaleren fast til en flaske. En helt almindelig sodavandsflaske. Det mere end fordobler højttalerens interne volumen og giver kraftigere og mere fyldig bas.

Stortest: Boomboxene er tilbage

Og det virker! Hvis du skruer højtaleren på en tom halvlitersflaske, får du væsentlig større lyd, end hvis du lader være, og højttalere som Music Angel, JBL Clip og andre af samme størrelse kan godt gå hjem og lægge sig.

(Foto: Sodapop)

Lyden af Sodapop

Sodapop har stereolyd med 2 x 4 watt. Sangstemmer kommer godt ud, klare og tydelige. Instrumenter adskilles udmærket, og det lyder aldrig tåget. Men at gå i dybden, når man skal beskrive lyden i et produkt som dette, virker lidt påtaget. Det vigtige at tage med sig er, at det lyder klart og godt nok, når man er på farten, og med en tom flaske bliver lyden væsentlig større, end højttalerens egne mål tillader. Hvilket gør den til en genial gadget, når man er ude og rejse.

Annonce

Som en velvoksen prik over i’et har Sodapop pakket højttaleren ind i en specialfremstillet flaske af hård plast, hvor man præcist har beregnet basresponsen i forhold til højttaleren. Flasken har endda en passiv radiator-enhed i bunden for så udstrakt og uanstrengt bas som muligt.

Den kan du selvfølgelig også tage med på rejse. Den fylder lidt mere i bagagen, men så er du garanteret, at lyden bliver, præcis som Sodapop har tænkt.

Tilslutning og udstyr

I øvrigt har Sodapop Bluetooth 4.1, som garanterer 10 meters trådløs forbindelse i fri luft. Batterilevetiden er opgivet til 30 timer sammenhængende på en opladning, og højttaleren har endda indbygget mikrofon til mobilsamtaler. Ikke dårligt for en højttaler til 450 kroner! At den så oplades med Micro USB og ikke USB-C, kan vi tilgive.

I æsken følger der både flaske, lyd- og ladekabel med. (Foto: Sodapop)

Konklusion

En af verdens fedeste Bluetooth-højttalere koster kun 450 kroner. Den fylder ingenting, men er en stor opfindelse. Den er nemlig ultrabærbar, men ved at skrue den fast til en tom flaske forstærkes bassen og blive en ganske underholdende affære.

Højttaleren har lang batterilevetid (30 timer), indbygget mikrofon til mobilsamtaler og en medfølgende specialfremstillet flaske, der er nøjagtigt tilpasset til højttaleren for at få det bedste ud af den lydmæssigt. Hvad man mere skulle kunne forlange til denne pris, ved vi ikke.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.