Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Pioneer DJ DM-40BT

Musikalske og reelle

Trods studieinspirationen er DJ DM-40BT glimrende højttalere til at høre musik derhjemme.
Karakter
Pioneer DJ DM-40BT
Lyd & Billede mener
Velbyggede. Klar og varm lyd. Gode tilslutningsmuligheder, inklusive Bluetooth.
Trods indretningen ikke egnet til studiet. Relativt store til skrivebordet.
Specifikationer
Bestykning: ¾” + 4” Udgangseffekt: 2 x 21 W Frekvensområde: 70 Hz – 30 kHz Indgange: RCA, minijack, Bluetooth med aptX Udgange: Hovedtelefoner Mål: 15 x 23 x 22 cm Web: pioneerdj.com

At Pioneer DM-40BT ikke er metervare-højttalere, er der meget, der signalerer. Dels det traditionelle udseende, der fortæller, at det her er et seriøst produkt. Dels at de kommer fra Pioneers DJ-afdeling. Og endelig at man for det meste finder de dem i musikbutikker.

Det er nogle af de billigere studiemonitors i segmentet, men beregnet til hjemmebrug – til dem, der er begyndt at eksperimentere med at mikse musik eller til hobby-DJ’s. Det kan også mærkes på, hvordan de er bygget. De har et stabilt traditionelt trækabinet og en robust metalbagside. Langt fra konkurrenternes hult klingende plasticdåser.

Man skal ikke lade sig afskrække af, at det er monitorhøjttalere. Da de er lavet til hjemmebrug, er det helt almindelig RCA eller minijack, der bruges til tilslutning til computer eller andre lydkilder. Og fordi der er tale om den lidt dyrere Bluetooth-model, er det også let at koble dem trådløst til telefonen.

Der skal ikke bruges nogen specialledning til at koble den aktive højttaler sammen med den passive, men et helt almindeligt højttalerkabel. Dermed kan man selv skaffe en passende længde. Den højre højttaler har et gedigent volumenhjul og heldigvis hovedtelefonudgang på fronten.

Hvis vi havde testet højttalerne som studiemonitors, ville vi have anført, at lyden ikke er neutral. Men fordi de er beregnet til hjemmebrug, og i vores tilfælde hovedsagelig til at lytte til lyd, får de ingen anmærkninger af den grund.

Annonce

De har en varm og tiltalende lyd, men den er ikke så formgivet som hos Razer. Da det er tovejshøjttalere, er diskanten bedre separeret, og man kan høre flere detaljer i musikken. Bassen er varm og distinkt, hvilket får dem til at lyde medrivende. Derimod mangler de dybeste frekvenser. De har en bred “sweet spot”, hvilket er godt til musik, men mindre godt til spil. Det bliver sværere at udpege, præcis hvor en lyd kommer fra.

Konklusion

Det kan snyde, at Pioneer DJ DM-40BT indgår i en serie af monitorhøjttalere og ofte sælges i musikbutikker. Hvis man vil mikse musik, kommer man til at savne indgange og være utilfreds med den farvede lyd. Og som forbruger tror man måske, at de er for komplicerede og analytiske til at få fornøjelse af. Men glem alt dette og betragt dem i stedet som et par almindelige højttalere til at nyde musik.

DM-40BT har en klar diskant, en tiltalende og energisk mellemtone og en distinkt bas. Egentlig dybbas mangler dog. Til spil er det lidt svært at høre, præcis hvorfra lyde kommer. Bluetooth er praktisk, men hvis man ikke behøver det, findes der også en model uden.

picture1 picture2
<
>
Selv om det er monitors, har de helt almindelige indgange.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Harman Kardon Soundsticks III

Rent og klart

Et opsigtsvækkende flot design parret med lige så imponerende lyd.

Ikonisk design, der stadig holder. Fremragende lyd. Dyb og kontrolleret bas.
Ingen hovedtelefonudgang. Dårligt placeret baskontrol. Kun AUX-tilslutning.

Razer Nommo Chroma

Farvestrålende og praktiske

Cool højttalere med et lækkert lysshow, der passer sammen med spiltilbehør.

Festligt lysshow. USB-tilslutning. Klar diskant og god positionering af lyden.
Hovedtelefonudgangen sidder på bagsiden. Når ikke ned til dybbassen.

Logitech MX Sound

Lækre og fleksible

Logitechs pæneste computerhøjttalere giver dig et par Bluetooth-højtalere oven i hatten.

Duer også som Bluetooth-højttalere. Fleksibelt format og stiligt design. Lækre touch-kontroller.
Intet tryk i bassen. Hovedtelefonudgangen er placeret på bagsiden.

Edifier Luna Eclipse E25HD

Flotte og smarte

En spændende form udenpå og væsentlig større lyd end forventet indefra.

Udsøgt design og byggekvalitet. Overvejende god lydkvalitet. Nem betjening.
Ingen hovedtelefonudgang. Lidt for fremtrædende diskant.

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Kedelig torden

Trods en gedigen subwoofer og et godt lydtryk er lyden simpelthen uengagerende.

Praktisk “volumenpuck” med hovedtelefonudgang. Godt bastryk takket være subwooferen.
Dårligt placeret knap til lyseffekter. Tilbagetrukne og uengagerende på musik.
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.