De oprindelige Soundsticks blev designet af Apple i 2000 for at matche designet på iMac G3 og blev så meget en designklassiker, at de er udstillet på MOMA-museet i New York.
På Soundsticks II blev USB skiftet ud med standard 3,5 mm stik. For Harman Kardon Soundsticks III er opdateringen mere subtil. Satellitternes fødder er blevet sølvfarvede for at matche MacBook, ledningerne er mere solide, og belysningen er hvid i stedet for blå. Vi er stadig meget begejstrede for udseendet, og det er få højttalere, der kan få besøgende til at stoppe op og spørge, hvad det er for noget. Dog er det måske lidt unødvendigt med den akvarielignende subwoofer under skrivebordet.
Subwooferen fungerer også som hub for alle ledninger. Det er hertil, man trækker både kablerne fra satellitterne og AUX-kablet fra computeren. Da ledningerne ikke er særlig lange, skal der være plads til at placere subwooferen tæt på. Desværre har Harman Kardon ikke kompletteret indgangene med en digitalindgang. Til gengæld findes der en trådløs model af Soundsticks til et par hundrede ekstra.
På den ene højttaler er der et par touch-kontroller, der styrer volumen. Men hvis man vil tænde eller slukke for systemet eller justere basniveauet, må man dumt nok ned på gulvet og fumle bag på subwooferen.
Vores oplevelse af lyden er den samme som med den tidligere model, så det lader ikke til, at der er skruet særlig meget på den. Satellitterne gør et godt stykke arbejde med at fremhæve stemmer. Akustisk live-musik lyder strålende, og man kan virkelig høre vokalistens fraseringer på intime jazzoptagelser. Lyden er klar og veldefineret med et godt stereoperspektiv, hvilket gør, at Soundsticks også duer til spil.
Subwooferen er den bedste i testen og kan spille både dybt og kraftigt uden forvrængning eller brummen. Dermed fungerer den også godt til at give ekstra tryk på i actionscener, hvis man bruger højttalerne til at se film.
Konklusion
De fleste computerhøjttalere er ærlig talt ikke særlig pæne. En undtagelse fra reglen er Harman Kardon Soundsticks, som endda er blevet udstillet på designmuseum. I den seneste udgave er det kun nogle små detaljer, der er ændret, så hvis man har en tidligere model, kan man sagtens beholde den.
Alle andre, der er nødt til at have højttalere stående synligt, bør dog overveje at opgradere både æstetisk og lydmæssigt på skrivebordet. Soundsticks III lyder nemlig næsten lige så godt, som de ser ud. Uanset om man vil spille spil, høre musik eller se film, får man klar lyd med en bas, der er helt i top.
Lyd & Billede mener
Ikonisk design, der stadig holder. Fremragende lyd. Dyb og kontrolleret bas. Ingen hovedtelefonudgang. Dårligt placeret baskontrol. Kun AUX-tilslutning.
Vejl. pris 1.700 kr
Specifikationer
Også i denne test:
6 computerhøjttalere
Razer Nommo Chroma
Farvestrålende og praktiske
Cool højttalere med et lækkert lysshow, der passer sammen med spiltilbehør.
Pioneer DJ DM-40BT
Musikalske og reelle
Trods studieinspirationen er DJ DM-40BT glimrende højttalere til at høre musik derhjemme.
Logitech MX Sound
Lækre og fleksible
Logitechs pæneste computerhøjttalere giver dig et par Bluetooth-højtalere oven i hatten.
Edifier Luna Eclipse E25HD
Flotte og smarte
En spændende form udenpå og væsentlig større lyd end forventet indefra.
Creative Sound BlasterX Kratos S5
Kedelig torden
Trods en gedigen subwoofer og et godt lydtryk er lyden simpelthen uengagerende.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer