Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Creative Sound BlasterX Kratos S5

Kedelig torden

Trods en gedigen subwoofer og et godt lydtryk er lyden simpelthen uengagerende.
Karakter
Creative Sound BlasterX Kratos S5
Lyd & Billede mener
Praktisk “volumenpuck” med hovedtelefonudgang. Godt bastryk takket være subwooferen.
Dårligt placeret knap til lyseffekter. Tilbagetrukne og uengagerende på musik.
Specifikationer
Bestykning: 4” + 6,5” Udgangseffekt: 2 x 12 W + 36 W Frekvensområde: 55 Hz – 20 kHz Indgange: RCA, AUX, USB, mikrofon Udgange: Hovedtelefoner Mål: 20 x 12 x 12 cm Web: dk.creative.com

Creative er veteraner, når det gælder computerlyd. Alt fra 90’ernes referencelydkort Sound Blaster til alle typer computerhøjttalere gennem årene. Sound BlasterX Kratos S5 er en mellemmodel, dyrere end Inspire-serien, men billigere end de bedste modeller.

Under bordet gemmer der sig en temmelig anonym subwoofer, mens satellitterne på skrivebordet er mere iøjnefaldende. De ser kantede og industrielle ud, hvilket passer til spilgenren. Kabinetterne er faktisk lavet af træ, selv om de virker foruroligende lette. Det, der ligner metalnitter, er bare dekorativ plast.

Hvis subwooferens forside er glatraget, så er der så meget desto mere optaget på bagsiden. Her tilsluttes alle ledninger nemlig, hvilket kræver en del kabelhåndtering for ikke at gå i kludder. Der er både ledninger til satellitterne, USB-kabel (eller analogt, hvis man foretrækker det) og ledningen til kontrolpucken. Sidstnævnte er meget praktisk til at justere volumen og har både mikrofon- og hovedtelefonudgang. Det helt rigtige sted.

Ligesom Razer har højttalerne lyseffekter, men i modsætning til dér reguleres de med en knap i stedet for software, og dumt nok sidder den på bagsiden af subwooferen. Hvorfor ikke på kontrolpucken?

Til spil og film er det selvfølgelig en stor fordel med en rigtig subwoofer. Højttalerne går dybere i registeret, og man kan virkelig mærke i kroppen, når det buldrer løs. For at få det rigtigt kræves der dog lidt skruen på baskontrollen, som lader til ikke kun at påvirke lydstyrken, men også delefrekvensen. Hvis den sættes for lavt, begynder satellitterne at overtage, og det kan de ikke klare.

Annonce

Højttalernes svage side er helt klart musik, for her hører man hurtigt, hvis der er noget galt. Lad mig lidt frækt opsummere med et citat fra vores test af soundbaren Sound BlasterX Katana: “Overtonerne er lidt for tilbageholdende, dialoger lyder uldent, og musikken mangler gnist.”

Konklusion

Hvis man vil have et par frække, blinkende højttalere med fed bas for at forbedre spiloplevelsen, så er Sound BlasterX Kratos S5 lige i øjet. I høj grad takket være den nedadvendte bashøjttaler. Hvis man vil have mere alsidige højttalere til filmaftener eller musiklytning, så rammer de desværre ved siden af. Uanset hvor meget man skruer op for volumen eller for bassen, så lyder det simpelthen kedeligt. Der er ingen energi eller sjæl i satellithøjtalerne.

Det er ærgerligt, da vi ellers godt kan lide de mange indgange, og at højttalerne er så praktiske at betjene med den lille puck. Kom igen, Creative, vi ved, I kan lave mere vellydende højttalere!

picture1 picture2
<
>
Volumenpucken er praktisk og har hovedtelefonudgang.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Harman Kardon Soundsticks III

Rent og klart

Et opsigtsvækkende flot design parret med lige så imponerende lyd.

Ikonisk design, der stadig holder. Fremragende lyd. Dyb og kontrolleret bas.
Ingen hovedtelefonudgang. Dårligt placeret baskontrol. Kun AUX-tilslutning.

Razer Nommo Chroma

Farvestrålende og praktiske

Cool højttalere med et lækkert lysshow, der passer sammen med spiltilbehør.

Festligt lysshow. USB-tilslutning. Klar diskant og god positionering af lyden.
Hovedtelefonudgangen sidder på bagsiden. Når ikke ned til dybbassen.

Pioneer DJ DM-40BT

Musikalske og reelle

Trods studieinspirationen er DJ DM-40BT glimrende højttalere til at høre musik derhjemme.

Velbyggede. Klar og varm lyd. Gode tilslutningsmuligheder, inklusive Bluetooth.
Trods indretningen ikke egnet til studiet. Relativt store til skrivebordet.

Logitech MX Sound

Lækre og fleksible

Logitechs pæneste computerhøjttalere giver dig et par Bluetooth-højtalere oven i hatten.

Duer også som Bluetooth-højttalere. Fleksibelt format og stiligt design. Lækre touch-kontroller.
Intet tryk i bassen. Hovedtelefonudgangen er placeret på bagsiden.

Edifier Luna Eclipse E25HD

Flotte og smarte

En spændende form udenpå og væsentlig større lyd end forventet indefra.

Udsøgt design og byggekvalitet. Overvejende god lydkvalitet. Nem betjening.
Ingen hovedtelefonudgang. Lidt for fremtrædende diskant.
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.