Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Samsung Sound Tower MX-T70

Karaoke-højttaler med punch

Samsung MX-T70 lover mere, end den kan holde, men er bestemt ikke uden kvaliteter.

Skrevet af / 01/08/2021 - 16:22
Samsung Sound Tower MX-T70
Lasse Svendsen

Samsungs største party-højttaler lader til at kunne konkurrere med et koncertanlæg om lydvolumen. Med hele 1500 watt effekt kunne man også tro, at det var tilfældet, men som vi skal se, er det en påstand, der ikke holder vand.

Den gulvstående Sound Tower MX-T70 er blandt de største party-højttalere på markedet i dag. JBL PartyBox 1000 og Sony MHC-V73D er nogle af de nærmeste konkurrenter i klassen, og ligesom dem kombinerer Samsung-højttaleren blinkende LED-lys med store højttalerenheder. Og karaoke.

Læs også Blæser sokkerne af dig Glem de fleste Bluetooth-højttalere. Der bliver ikke rigtig fest uden en party-højttaler som denne.

Der er med andre ord dækket op til fest og ballade med en ordentlig krabat af en højttaler.

Samsung-højttaleren har ikke CD- eller DVD-afspiller, som Sony-højttaleren har. Den har heller ikke radio, men den er også en mere rendyrket party-højttaler.

Den har tilslutninger til andre lydkilder og mikrofonmikser på bagsiden. Hvor man også finder et praktisk bærehåndtag samt USB-opladning af mobilen. Som har sin naturlige plads i mobilholderen oven på højttaleren.

En potent 10 tommers bas holder festen i gang.

Karaoke

Her finder man også et gummieret betjeningspanel, hvor man kan styre musikken, og hvor man kan skifte fra Bluetooth til en af indgangene på bagsiden. Alt dette kan også styres fra fjernbetjeningen. Eller via Giga Party-app’en, hvor man kan vælge lyseffekter og ændre lydbilledet til en af flere indstillinger. Selvfølgelig kan man også styre musikken i app’en, plus en række DJ-effekter.

Da MX-T70 mangler DVD-afspiller, kan man ikke synge med på karaoke-DVD’er på en skærm, men man kan mikse vokalen fra to mikrofoner over musik, der spiller. Det kan være sjovt, især når mørket sænker sig, og lysshowet fra højttalerne blander sig med musikken.

Højttaleren kan kobles trådløst sammen med flere andre, enten MX-T70 eller den mindre MX-T50, og op til ti styk kan forbindes for endnu heftigere lydtryk. To brugere kan også være koblet sammen via Bluetooth og skiftes til at spille musik.

Overskuelig betjening og mobilholder på toppen.

Højt, men slap dynamik

Samsung er lykkedes godt med designet, der er så elegant, at højttaleren let glider ind i forskellige miljøer. Lysshowet kan slås fra, hvis man bare har lyst til at ligge i hængekøjen og nyde sin yndlings-playliste uden alle effekterne.

Indeni sidder der en 25 cm bas, som spiller opad, og over den er der en mellemtone og en diskant på hver side. Men hvordan Samsung kan påstå, at højttaleren leverer 1500 watt, er en gåde. Samsung siger intet om, hvordan de har regnet sig frem til disse 1500 watt, men selv om de mener PMPO (Peak Momentan Power Output), er strømforsyningen i højttaleren ikke kraftig nok til at klare det.

Så hvis man køber Samsung-højttaleren, fordi der står 1500 watt på, bliver man kort og godt narret.

Det mærker man også, når man skruer op for lyden. Højttaleren spiller kraftfuldt, og der er enorme mængder af bas her af den slags, man virkelig kan mærke i kroppen. Den spiller mere end højt nok til at give god feststemning, og man skal være ret uinteresseret for ikke at ville kaste sig ud på dansegulvet.

På den måde fungerer Samsung-højttaleren aldeles glimrende.

Men den formår ikke at få nogen nuancer frem i musikken. Sammenlignet med Sony MHC-V73D mangler der luft og dynamik, og vokaler lyder lidt indelukket. Diskanten er alt for dæmpet til, at bækkener kan være med til at drive rytmen i musikken fremad, og man når snart grænsen for, hvor højt man kan spille.

Side om side overdøvede Sony-højttaleren Samsung-højttaleren, og det skuffede os lidt. Ikke fordi vi troede på påstanden om 1500 watt, men vi håbede i det mindste, at MX-T70 ville give Sony-højttaleren god kamp for pengene.

Samsung-højttaleren er sprøjtesikker.

Konklusion

Vi har set lavere priser på Samsung Sound Tower MX-T70 og anbefaler, at man (altid) søger efter den lavest mulige pris. For til fuld vejledende pris finder man bedre lyd og flere muligheder andre steder. Men hvis prisen er rigtig, kan Samsung-højttaleren være et rigtig godt køb.

Vi havde dog forventet mere af en højttaler med de annoncerede funktioner, i hvert fald til fuld pris.

Karakter
Samsung Sound Tower MX-T70
Premium

Lyd & Billede mener

Seriøst tryk i bassen, fine lyseffekter og enkel betjening. Sprøjtesikker, med indbygget karaoke-mikser. Spiller aldrig helt højt nok, især ikke udendørs. Begrænset dynamik og lidt for ulden lyd.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Lyd & Billede
Scroll to Top