Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung Sound Tower MX-T70

Karaoke-højttaler med punch

Samsung MX-T70 lover mere, end den kan holde, men er bestemt ikke uden kvaliteter.
Karakter
Samsung Sound Tower MX-T70
Lyd & Billede mener
Seriøst tryk i bassen, fine lyseffekter og enkel betjening. Sprøjtesikker, med indbygget karaoke-mikser.
Spiller aldrig helt højt nok, især ikke udendørs. Begrænset dynamik og lidt for ulden lyd.
Specifikationer
 • Type: Trådløs højttaler
 • Trådløst: Bluetooth 5.0
 • Tilslutninger: USB, AUX, 2 x mikrofon
 • Bas: 25 cm
 • Mellemtone: 13,3 cm
 • Diskant: 2,5 cm
 • Effekt: 1500 W
 • Lydtryk: n/a
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Mål og vægt: 88,4 x 46,3 x 45,5 cm / 26,5 kg
 • Resistens: Sprøjtesikker
 • Andet: App-styring, fjernbetjening, karaoke-mode
 • Web: samsung.dk

Samsungs største party-højttaler lader til at kunne konkurrere med et koncertanlæg om lydvolumen. Med hele 1500 watt effekt kunne man også tro, at det var tilfældet, men som vi skal se, er det en påstand, der ikke holder vand.

Den gulvstående Sound Tower MX-T70 er blandt de største party-højttalere på markedet i dag. JBL PartyBox 1000 og Sony MHC-V73D er nogle af de nærmeste konkurrenter i klassen, og ligesom dem kombinerer Samsung-højttaleren blinkende LED-lys med store højttalerenheder. Og karaoke.

Blæser sokkerne af dig Glem de fleste Bluetooth-højttalere. Der bliver ikke rigtig fest uden en party-højttaler som denne.

Der er med andre ord dækket op til fest og ballade med en ordentlig krabat af en højttaler.

Samsung-højttaleren har ikke CD- eller DVD-afspiller, som Sony-højttaleren har. Den har heller ikke radio, men den er også en mere rendyrket party-højttaler.

Den har tilslutninger til andre lydkilder og mikrofonmikser på bagsiden. Hvor man også finder et praktisk bærehåndtag samt USB-opladning af mobilen. Som har sin naturlige plads i mobilholderen oven på højttaleren.

Annonce

En potent 10 tommers bas holder festen i gang.

Karaoke

Her finder man også et gummieret betjeningspanel, hvor man kan styre musikken, og hvor man kan skifte fra Bluetooth til en af indgangene på bagsiden. Alt dette kan også styres fra fjernbetjeningen. Eller via Giga Party-app’en, hvor man kan vælge lyseffekter og ændre lydbilledet til en af flere indstillinger. Selvfølgelig kan man også styre musikken i app’en, plus en række DJ-effekter.

Da MX-T70 mangler DVD-afspiller, kan man ikke synge med på karaoke-DVD’er på en skærm, men man kan mikse vokalen fra to mikrofoner over musik, der spiller. Det kan være sjovt, især når mørket sænker sig, og lysshowet fra højttalerne blander sig med musikken.

Højttaleren kan kobles trådløst sammen med flere andre, enten MX-T70 eller den mindre MX-T50, og op til ti styk kan forbindes for endnu heftigere lydtryk. To brugere kan også være koblet sammen via Bluetooth og skiftes til at spille musik.

Overskuelig betjening og mobilholder på toppen.

Annonce

Højt, men slap dynamik

Samsung er lykkedes godt med designet, der er så elegant, at højttaleren let glider ind i forskellige miljøer. Lysshowet kan slås fra, hvis man bare har lyst til at ligge i hængekøjen og nyde sin yndlings-playliste uden alle effekterne.

Indeni sidder der en 25 cm bas, som spiller opad, og over den er der en mellemtone og en diskant på hver side. Men hvordan Samsung kan påstå, at højttaleren leverer 1500 watt, er en gåde. Samsung siger intet om, hvordan de har regnet sig frem til disse 1500 watt, men selv om de mener PMPO (Peak Momentan Power Output), er strømforsyningen i højttaleren ikke kraftig nok til at klare det.

Så hvis man køber Samsung-højttaleren, fordi der står 1500 watt på, bliver man kort og godt narret.

Det mærker man også, når man skruer op for lyden. Højttaleren spiller kraftfuldt, og der er enorme mængder af bas her af den slags, man virkelig kan mærke i kroppen. Den spiller mere end højt nok til at give god feststemning, og man skal være ret uinteresseret for ikke at ville kaste sig ud på dansegulvet.

På den måde fungerer Samsung-højttaleren aldeles glimrende.

Annonce

Men den formår ikke at få nogen nuancer frem i musikken. Sammenlignet med Sony MHC-V73D mangler der luft og dynamik, og vokaler lyder lidt indelukket. Diskanten er alt for dæmpet til, at bækkener kan være med til at drive rytmen i musikken fremad, og man når snart grænsen for, hvor højt man kan spille.

Side om side overdøvede Sony-højttaleren Samsung-højttaleren, og det skuffede os lidt. Ikke fordi vi troede på påstanden om 1500 watt, men vi håbede i det mindste, at MX-T70 ville give Sony-højttaleren god kamp for pengene.

Samsung-højttaleren er sprøjtesikker.

Konklusion

Vi har set lavere priser på Samsung Sound Tower MX-T70 og anbefaler, at man (altid) søger efter den lavest mulige pris. For til fuld vejledende pris finder man bedre lyd og flere muligheder andre steder. Men hvis prisen er rigtig, kan Samsung-højttaleren være et rigtig godt køb.

Vi havde dog forventet mere af en højttaler med de annoncerede funktioner, i hvert fald til fuld pris.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.