TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

JBL skruer op med PartyBox 1000

Ny topmodel i PartyBox-serien byder på mere lyd og lys, flere watt og masser af bas!

Sommeren byder på en række festlige anledninger, men der bliver selvfølgelig ingen fest uden ordentlig lyd. Så nytter det ikke noget med små, høflige Bluetooth-højttalere – du skal have et anlæg med nogle muskler!

Heldigvis er der mange gode kandidater i denne klasse, hvilket vores test af party-højttalere har vist. Her blev vi bl.a. imponeret af JBL PartyBox 300, som i sig selv er en pænt stor og kraftig højttaler. Men bare vent, til du ser storebror PartyBox 1000!

JBL PartyBox 1000

Topmodellen i serien er en helt anden sag end de små brødre PartyBox 200 og 300. Glem batteridrift, kompakte mål og let vægt. Det her er mere et semi-stationært system til dig, der inviterer til dans lidt oftere end de andre i vennekredsen. Måske går du med en drøm om at blive DJ? Eller karaokestjerne?

Man skal bare se på størrelsen for at forstå, at der er lidt andre boller på suppen end med de andre PartyBox-højttalere. Dobbelt så stor som PartyBox 300 – og omtrent dobbelt så dyr, men så tilbyder den også “større og mere episk lyd” ifølge JBL. Og det er der ingen særlig grund til betvivle, når man læser specifikationerne!

JBL PartyBox 1000. (Foto: JBL)

12 tommers bas og 1100 watt

PartyBox 1000 er en stor, fuldblods trevejshøjttaler med kompressions-driver-diskant, dobbelt 7 tommers bas/mellemtone og en 12 tommers subwoofer i bunden. Forstærkerkraften er på hele 1100 watt.

PartyBox 1000 har Bluetooth-lydindgang ud over USB, RCA og mikrofon- og guitarindgang. Én højttaler spiller mono, men du kan også koble to højttalere sammen via Bluetooth eller RCA for at spille fuldgyldig stereo.

Om denne højttaler havner i kategorien “bærbar”, er dog tvivlsomt – snarere “flytbar”. Den har ganske vist bærehåndtag, men vejer næsten 35 kilo og er ca. 1 meter høj og 40 cm bred/dyb. JBL har desuden droppet muligheden for 12 volts drift, så den kræver en stikkontakt i nærheden.

Til gengæld har PartyBox nogle funktioner, som de små brødre ikke har, bl.a. en særlig karaokefunktion med Vocal Fader samt 4 x 4 DJ launch pad, som lader dig forhåndsprogrammere visse funktioner, lydspor, lydeffekter med mere. PartyBox 1000 har også indbygget stroboskoplys og rigeligt med lamper rundt om højttaler-enhederne, som kan styres med håndbevægelser (et separat Air Gesture Wristband medfølger).

JBL PartyBox 1000 kommer sidst i juni og kan forudbestilles nu. Prisen bliver 7.500 kroner – ikke helt billigt, men sandsynligvis et sikkert hit til hjemmefesten. Hvis man endelig skal gøre sig upopulær i nabolaget, kan man lige så godt gøre det ordentligt!

JBL PartyBox 1000 på JBL’s hjemmeside

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.