Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Philips ShoqBox Mini BT2200

Trådløs granat spiller i poolen

Philips’ vandtætte Bluetooth-højttaler er ikke så sprængfarlig, som den ser ud, men den lyder godt.

Skrevet af / 17/02/2016 - 08:00
Philips ShoqBox Mini BT2200
John Alex Hvidlykke

Hollandske Philips laver elektronik af enhver slags – fra elpærer til røntgenapparater. Lydprodukter har de også haft på programmet i en menneskealder, selv om lyddivisionen i dag er en del af Gibson-koncernen, der også står bag bl.a. Onkyo.

Philips ShoqBox Mini – der også bærer det prosaiske navn BT2200 – er den mindste i ShoqBox-serien af trådløse Bluetooth-højttalere. Ligesom de øvrige medlemmer af serien er den vandtæt (IP67) og kan derfor tåle at komme med til stranden eller en tur i poolen. Som IP67-certificeret kan den “kun” tåle at komme ned på en meters dybde og kun i en halv time. Men da den flyder ovenpå, er der ingen risiko for, at den går til bunds.

I kraft af sin størrelse og robuste udførelse er ShoqBox Mini perfekt til rejsebrug. Men du skal nok lade være med at pakke den i håndbagagen på flyturen – især hvis du har travlt med at nå flyet. Den ligner nemlig en håndgranat!

Bag et sort, facetteret metalgitter, der går hele vejen rundt, finder man på forsiden et 1,5 tommers fuldtone-element. Bagsiden rummer en slavebas. På toppen er der knapper til tænd/sluk, Bluetooth-parring og telefonopkald samt volumen. Bag en gummiklap i bunden finder man en 3,5 mm mini-jack bøsning til analog lyd ind samt Micro USB-port til opladning. Batterilevetiden er opgivet til fire timer.

Den indbyggede forstærker er på 2,8 watt. Det er ikke alverden, men ros til Philips/Gibson for at indrømme det. Det hører nemlig til sjældenhederne, at effekten på små trådløse højttalere overhovedet opgives. Takket være et soft-clipping kredsløb kan effekten udnyttes til grænsen, uden at forvrængningen bliver katastrofal.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Som på andre bittesmå trådløse højttalere er dybbas noget, der kun optræder i markedsføringsfolks fantasi. I bedste fald kan man håbe på den rimelige mellembas til at sikre en hæderlig tonebalance. ShoqBox Mini har en ret slank lyd, der gør stemmer noget tynde, også sammenlignet med andre små højttalere, såsom UE Roll.

Bastunge numre som Deadmau5’s “Ghosts ’n’ Stuff” er ikke dens livret. Der skal man simpelthen højere op ad effekt- og prisskalaen. Til sang og radioavis går det bedre, og toppen er godt med, faktisk næsten for godt.

Som snart sagt alle andre Bluetooth-rejsehøjttalere har BT2200 360 graders lydspredning. Det er dog let at høre, hvad der er for og bag på den. På forsiden, hvor det aktive element sidder, er diskanten tydeligst, mens der er mest bas, når den vender ryggen til. Det gør det muligt at tilpasse tonebalancen efter behag.

 

Konklusion

Philips ShoqBox Mini er mere rå på ydersiden end indeni. Du får ikke avancerede funktioner og dundrende bas, og vi kunne nævne en række andre kompakte trådløse højttalere, der gør det lige så godt eller bedre. Men de har alle det tilfælles, at de koster langt mere end ShoqBox Mini. Af en lille, billig Bluetooth-højttaler at være klarer den sig nemlig ganske fint.

Så hvis 400 kroner er det maksimale, du vil give for en rejsehøjttaler, og du i øvrigt kan lide det paramilitære design, er den et udmærket valg.

Lyd & Billede mener

Den får alt det vigtige med, og lyden er udmærket til prisen. Og så er den vandtæt. Lidt skinger diskant, og bassen er noget dæmpet. Spiller ikke særlig højt. Kort batterilevetid.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top