Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Monster Clarity HD

Monsterduo (specielt anbefalet)

ClarityHD Model One tager førertrøjen i en ny, spændende kategori iPod-højttalere.

Skrevet af / 26/11/2011 - 14:25
Monster Clarity HD
Audun Hage

Amerikanske Monster (kendt for blandt andet kabler og hovedtelefoner) har tilføjet et moderne twist til det klassiske stereoanlæg: Forstærker og ledninger er indbygget i højttalerne, så det eneste du behøver, er en iPod og en stikkontakt. Dette gør det nemt at spille musik for dig selv, eller hele nabolaget, om man vil: ClarityHD er nemlig blandt de fedeste iPod-højttalere, vi har hørt indtil videre.

Aktiv forstærkerløsning
De to højttalere er delt ind i en hoved- og slavehøjttaler, hvor den højre højttaler indeholder alle tilslutninger, iPod-dock og volumenkontrol. Her sidder også den digitale forstærkerdel, som fordeler effekten til bas og diskantelementerne via et elektronisk delefilter. Venstre højttaler er bare en ”slave”, hvor der kun sidder højttalerelementer. Du må altså trække en ledning mellem højttalerne for at få lyd i begge to. Fordelen er, at du kun behøver en ledning til strøm. Højttalerne har trinløs volumenjustering på toppen, og det er muligt at justere diskantniveau fra 0 til ± 2 dB, men pussigt nok er der ingen basjustering.

Lydkvalitet
Vi testede først og fremmest højttalerne med vores egen iPod-musik såvel som streaming via Spotify og må indrømme, at ClarityHD passer perfekt til dette formål. De har en lydgengivelse med god diskant, fed bas og masser energi i mellemtonen, som klæder moderne popmusik. De lyder rigtig godt med Maroon 5, Rihanna og David Guetta, men samtidig lidt pompøst med klassisk eller akustisk musik sammenlignet med mere ”hi-fi” orienterede højttalere. Sagt på en anden måde: Kan du lide lyden af Monsters ”Beats by Dre” hovedtelefoner, vil du sandsynligvis også kunne lide ClarityHD.

Højttalerne lyder akkurat lige så store, fede og amerikanske som hovedtelefonerne og har en fyldig, hårdtslående bas. Det kan dog virke som Monster har begrænset dybbassen lidt, sikkert for at kunne spille højere og renere uden forvrængning. ClarityHD spiller da også overraskende højt og rent af så små højttalere at være. I vores store lytterum opnåede de let et generelt lydniveau på omkring 90 decibel uden hørbar forvrængning. Her kan man fint invitere til en lille fest derhjemme, uden at højttalerne sætter dig i forlegenhed.

Konklusion
ClarityHD er ikke bare en direkte trussel mod de traditionelle minianlæg, men frem for alt en seriøs udfordrer til de bedste docks fra producenterne B&W og Philips. ClarityHD forener de praktiske kvaliteter fra iPod-dockene med lyden fra et vaskeægte stereoanlæg. Til 4.000 kroner havde vi gerne set, at de kom med trådløs lydopkobling lige ud af æsken, og vi ser frem til at teste dem, når det kommer. I mellemtiden kan vi anbefale ClarityHD som iPod-dock – mere cool bliver det ikke.

Lyd & Billede mener

God og energisk lyd Spiller højt og klart Lyder ikke ”hi-fi”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top