Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Monster Clarity HD

Monsterduo (specielt anbefalet)

ClarityHD Model One tager førertrøjen i en ny, spændende kategori iPod-højttalere.

Skrevet af / 26/11/2011 - 14:25
Monster Clarity HD
Audun Hage

Amerikanske Monster (kendt for blandt andet kabler og hovedtelefoner) har tilføjet et moderne twist til det klassiske stereoanlæg: Forstærker og ledninger er indbygget i højttalerne, så det eneste du behøver, er en iPod og en stikkontakt. Dette gør det nemt at spille musik for dig selv, eller hele nabolaget, om man vil: ClarityHD er nemlig blandt de fedeste iPod-højttalere, vi har hørt indtil videre.

Aktiv forstærkerløsning
De to højttalere er delt ind i en hoved- og slavehøjttaler, hvor den højre højttaler indeholder alle tilslutninger, iPod-dock og volumenkontrol. Her sidder også den digitale forstærkerdel, som fordeler effekten til bas og diskantelementerne via et elektronisk delefilter. Venstre højttaler er bare en ”slave”, hvor der kun sidder højttalerelementer. Du må altså trække en ledning mellem højttalerne for at få lyd i begge to. Fordelen er, at du kun behøver en ledning til strøm. Højttalerne har trinløs volumenjustering på toppen, og det er muligt at justere diskantniveau fra 0 til ± 2 dB, men pussigt nok er der ingen basjustering.

Lydkvalitet
Vi testede først og fremmest højttalerne med vores egen iPod-musik såvel som streaming via Spotify og må indrømme, at ClarityHD passer perfekt til dette formål. De har en lydgengivelse med god diskant, fed bas og masser energi i mellemtonen, som klæder moderne popmusik. De lyder rigtig godt med Maroon 5, Rihanna og David Guetta, men samtidig lidt pompøst med klassisk eller akustisk musik sammenlignet med mere ”hi-fi” orienterede højttalere. Sagt på en anden måde: Kan du lide lyden af Monsters ”Beats by Dre” hovedtelefoner, vil du sandsynligvis også kunne lide ClarityHD.

Højttalerne lyder akkurat lige så store, fede og amerikanske som hovedtelefonerne og har en fyldig, hårdtslående bas. Det kan dog virke som Monster har begrænset dybbassen lidt, sikkert for at kunne spille højere og renere uden forvrængning. ClarityHD spiller da også overraskende højt og rent af så små højttalere at være. I vores store lytterum opnåede de let et generelt lydniveau på omkring 90 decibel uden hørbar forvrængning. Her kan man fint invitere til en lille fest derhjemme, uden at højttalerne sætter dig i forlegenhed.

Konklusion
ClarityHD er ikke bare en direkte trussel mod de traditionelle minianlæg, men frem for alt en seriøs udfordrer til de bedste docks fra producenterne B&W og Philips. ClarityHD forener de praktiske kvaliteter fra iPod-dockene med lyden fra et vaskeægte stereoanlæg. Til 4.000 kroner havde vi gerne set, at de kom med trådløs lydopkobling lige ud af æsken, og vi ser frem til at teste dem, når det kommer. I mellemtiden kan vi anbefale ClarityHD som iPod-dock – mere cool bliver det ikke.

Lyd & Billede mener

God og energisk lyd Spiller højt og klart Lyder ikke ”hi-fi”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Scroll to Top