Search
Generic filters

: Libratone One Click

Livsstilslyd to go

Libratone har gjort deres musegrå entré på markedet for bærbare Bluetooth-højttalere.

Oktober 2016Libratone One Click

Lyd & Billede mener

Frigjort og åben lyd med rigtig god luft i toppen og fin gengivelse af stemmer.
Har mødt bedre bas i størrelsen. Spiller kun i mono. Ikke så vandtæt som konkurrenterne.
 • Bestykning: 3" bas/mellemtone, 1" diskant, 2 x slavebas
 • Forstærkereffekt: (ikke opgivet)
 • Maks. lydtryk: 88 dB, 1 m
 • Tilslutning: Bluetooth 4.0, AUX (3,5 mm stereo mini-jack)
 • Batteritid: 12 timer
 • Mål: 12 x 20,5 x 4,1 cm
 • Vægt: 0,9 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1499 kr

Danske Libratone har skabt sig et navn som leverandør af trådløse “livsstilshøjttalere”, der kan bruges overalt i boligen. Vi har testet dem alle. Nu vil producenten være med i den del af tilværelsen, der foregår uden for hjemmet. Det sker i første omgang med to bærbare Bluetooth-højttalere, hvoraf vi her tester topmodellen Libratone One.

Libratone har også lanceret to forskellige støjdæmpende hovedtelefoner på IFA-messen i sidste måned. Dem vender vi tilbage til, når vi kan få fat på testeksemplarer.

Libratone One kommer i to varianter med efternavnene Click og Style. Forskellen på de to består alene i beskyttelsesrammen og bærestroppen, der er udformet lidt forskelligt, samt i farven på beskyttelsesstoffet. Man kan i øvrigt købe ramme og strop i løs vægt, hvis man senere får lyst til at ændre sin højttaler til den anden model.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Bygget til robust brug

Den udgave, vi har fået til test, er Click-modellen, der er den mest robuste af de to. Den gummibelagte beskyttelsesramme har en række “fødder”, der kan trykkes ud af rammen og erstattes med en gummibøjle og en bærerem. Resten af højttaleren er dækket af vævet stof. Et rundt touch-felt med Libratone-logo bruges til betjening.

På bagsiden er der en afbryderknap og en gummiklap, der dækker over en Micro USB-port til opladning og en AUX-indgang (stereo mini-jack).

Af størrelse er den omtrent som en hardcover-bog. Eller for den sags skyld en BeoPlay A2. Det gør det forholdsvis let at finde plads til den i kufferten eller tasken.

Højttaleren er beskyttet mod vandstænk (IPX4), så den kan tåle at være med ude i en byge, men er dog ikke fuldkommen vandtæt som f.eks. UE Boom-serien og JBL Xtreme.

Bag stoffet finder man en 3 tommers bas/mellemtone og en 1 tommes diskant samt to passive enheder (slavebasser), der giver et tilskud i bunden. Hvor Libratones øvrige modeller har indbygget Wi-Fi og multirumsfunktion, er One (og den mindre Too-model) rene Bluetooth-højttalere.

Hvis én højttaler ikke er nok, kan man forbinde endnu en One eller en Libratone Zipp og spille i hele huset. Man kan dog ikke sætte højttalerne op som stereosæt.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Bunden er de fleste bærbare højttaleres akilleshæl. En 3 tommers bas i et kabinet på en halv liter er ikke vejen til dybbas og stor lyd. Men her klarer One Click sig faktisk bedre end de fleste. Lydbilledet er ganske rundt og afbalanceret, så lyden virker ikke så tynd og spinkel, som vi er vant til fra mange mellemstore Bluetooth-højttalere.

Når man spiller et nummer med meget bas, såsom Nero-remixet af Deadmau5’s “Ghosts N Stuff”, kan man godt høre og mærke, at der mangler noget. Men manglen virker på ingen måde påfaldende. Sammenlignet med UE Boom 2, der sælges til nogenlunde samme pris, er der mere tyngde i Libratone.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Langt mere interessant er dog resten af toneområdet. Det er her, Libratone Click brillerer. Stemmer gengives naturligt på en måde, hvor man nærmest glemmer, at der er tale om en bærbar højttaler til under 1.500 kroner. Og diskanten er næsten lige så god. Vi er oppe i et leje, hvor også hi-fi-nørder kan holde ud at lytte til musik. Faktisk kommer den også her ind foran UE Boom 2, der ellers er blandt de mest naturligt lydende i klassen.

Ligesom Libratones øvrige højttalere er One Click rundstrålende for at skabe en rumlig lyd, uanset hvorfra man lytter til den. Udstrålingen er dog ikke helt ens hele vejen rundt. Diskanten lyder klart bedst lige forfra.

One Click er ikke nogen partyhøjttaler (det er der ikke nogen rejsehøjttalere, der er!), men den beholder sin gode lyd op til sin grænse ved 88 dB. Og selv om jeg har oplevet flere mindre Bluetooth-højttalere, der overgik den på volumen, er det stadig rigeligt til, at man kan indkassere misbilligende blikke, hvis man skruer op for den i det fri.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Det er hajfyldt farvand, Libratone har kastet sig ud i. Bærbar lyd er et område, hvor konkurrenterne står på nakken af hinanden, og priserne oftest er lave.

Om det vil lykkes for Libratone at skabe sig en niche her, vides ikke, og One vil møde direkte konkurrence på hjemmebanen fra B&O Play (A2) og Dali (Katch), som begge henvender sig til præcis samme kundegruppe med produkter, der ligner til noget nær forveksling, men som retfærdigvis begge er noget dyrere. Og internationalt vil den møde hård konkurrence fra bl.a. JBL Charge og Sony SRS-XB3.

Libratone One Click er dog under alle omstændigheder en meget overbevisende debut på markedet for bærbare højttalere. Den er tro mod Libratones lydidealer, og med sin meget naturlige og afbalancerede lyd er den et stærkt bud på en betalelig højttaler i bogstørrelse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q950T

  Vejl.pris 11935 kr Soundbar med biografambitioner

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Sigberg Audio Inkognito 12

  Vejl.pris 20000 kr Et monster på væggen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.