Search
Generic filters

: Sony SRS-ZR7

Schweizerkniv-højttaler

Sjældent har vi set en højttaler med så mange tilslutningsmuligheder og anvendelsesområder.

Lyd & Billede mener

Mange tilslutningsmuligheder. Hi-Res Audio og NFC. Stilfuldt design.
Tynd bas ved høj volumen. Afdæmpet mellemtone. App’en er rodet.
Effekt: (ikke opgivet)
Frekvensområde: (ikke opgivet)
Tilslutning: AUX, Ethernet, USB, HDMI, Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Batteri: -
Mål: 30 x 10 x 9 cm
Web: sony.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2800 kr

De seneste år har Sonys SRS-X-serie vundet vores tests på samlebånd. To af de mindre modeller er endda blevet kåret til årets bedste bærbare højttaler i henholdsvis 2014 og 2015. Nu, hvor serien er stoppet, erstattes de større modeller af ZR7, som er mindre og mere fleksibel, har flere tilslutningsmuligheder og kan fungere som baghøjttaler i en Sony surround-opsætning. Og ikke mindst har en lidt mere overkommelig pris end de tidligere topmodeller.

Af format minder ZR7 om SRS-X88, men størrelsen er mere som på X77. Det er altså en af de mindste højttalere i testen, kun halvt så stor som Onkyo og Pioneer.

Designet er enkelt med kun on/off-knappen synlig. Resten af kontrollerne er touch-knapper, og skjulte lamper lyser de aktive funktioner op. Flot! Den har en mat overflade, der er let at tørre af. Trods sit fikse format har den derimod ikke batteridrift, men er beregnet på at blive stående samme sted.

Der er mange tilslutningsmuligheder ud over de sædvanlige AUX og Bluetooth. Man kan bruge den i en multirumsopsætning med andre, kompatible Sony-højttalere via Wi-Fi. Man kan tilslutte den med HDMI som tv-højttaler. Og man kan bruge den som computerhøjttalere via USB-B eller tilslutte musikafspiller eller USB-stick via USB-A. Desuden har den både indbygget Chromecast og understøttelse af Spotify Connect. Plus app’en Sony Music Centre til at styre det hele.

Det, ZR7 har vundet i størrelse og pris i forhold til tidligere modeller, har den desværre tabt i lydkvalitet. Lyden er nu tydeligt skulpteret med overvægt på fyldig bas og løftet diskant. Men når man skruer op, kan bassen ikke følge med og bliver tilbagetrukket. Hvilket gør, at ZR7 lyder lidt kedeligt som party-højttaler.

For feinschmeckere er problemet snarere, at mellemtoneregisteret forsømmes, og at stemmer lyder lidt fraværende, og man savner nærværsfølelse.

Konklusion

Sony SRS-ZR7 er ikke en højttaler til ét formål, men en højttaler, der fungerer i mange roller. Du kan have den i køkkenet i en multirumsopsætning, som tv-højttaler i kælderen eller som computerhøjttaler på jobbet. En mere fleksibel lille højttaler har vi sjældent set. Hvis man er på udkig efter en højttaler med kraftig bas til fester, eller en korrekt lydende model til at nyde højkvalitets lyd, bør man dog vælge noget andet. Selv om den understøtter højopløst lyd.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Audio Pro Addon T10 Gen2 - Mesteren er tilbage
  Imponerende nok er det lykkedes at forbedre det, der i sin tid var årets bedste trådløse højttaler.
  Bose SoundLink Revolve+ - Rundspillende termokande
  En praktisk højttaler til hele hjemmet takket være batteri og vandresistens.
  Onkyo NCP-302 - Flot og tjenesteivrig
  Spændende nye tekniske løsninger og pænt udseende, men lyden er kun okay.
  Pioneer MRX-5 - Funktion over form
  Lydkvaliteten er der ikke så meget at udsætte på, men betjeningen har visse mangler.
  Urbanears Stammen - Overraskende livsstilshøjttaler
  Stammen er noget så usædvanligt som en designhøjttaler med uventet god lyd.

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Sigberg Audio Inkognito 12

  Vejl.pris 20000 kr Et monster på væggen

  TCL Ray-Danz TS9030

  Vejl.pris 3990 kr Spændende koncept
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!