Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bose Companion 20

Smart hightech

Bose leverer her elegante højtalere med en god lyd. Men pyha, hvor er de dyre.

Skrevet af / 05/06/2011 - 19:16
Bose Companion 20
Peter Gotschalk

Bose Companion 20 er på mange måder et interessant produkt, selv om der ”kun” er tale om et sæt højtalere til computeren. Bose har inkluderet en række egne teknologier såsom TrueSpace, der skaber et bredt lydbillede, som minder lidt om surround sound, og så følger der en lækker lille kontrol-pod med, der gør det let at tænde og slukke for lyden, justere lydstyrken og i øvrigt tilbyder tilslutning for hovedtelefoner samt en ekstra ekstern lydkilde som f.eks. en MP3-afspiller.

I samme øjeblik man løfter højtalerne ud fra kassen, mærker man kvaliteten. De vejer godt til og er holdt i et stilrent design i sort og metal. Faktisk ligner Companion 20 mest af alt miniature-versioner af store, dyre stue-højtalere, og det er sikkert ikke tilfældigt. Bose vil her gerne levere et produkt, som hæver standarden for den lyd, som man forventer af sine multimedie-højtalere. Og det vel at mærke uden den subwoofer-enhed, som ellers har været nødvendig, hvis man skulle hæve lydkvaliteten op over blikdåse-niveau. Alt i alt lykkes det rigtig godt, selv om der også er et par torne på roserne.

Ingen ændringer
Companion 20 byder nemlig på en rigtig stor lyd. Hele spektret er med – de høje toner, mellemtonerne og bassen – og lydbilledet er så skarpt, at man kan skære sig på det. Desuden kan man virkelig banke til volumen, hvis man har de lyster, og jeg har faktisk aldrig nogensinde prøvet et sæt computer-højtalere, der kunne spille så højt. Nærmest helt uden forvrængning.

Men et irritationsmoment er, at det ikke kan lade sig gøre at ændre på lyden overhovedet. Hverken bas eller diskant kan man justere, så man må bare håbe på, at man kan li’ netop det lydbillede, som man får stillet til rådighed af sine nye Companion 20 højtalere, for det bliver ikke anderledes. Til min smag er lyden en smule metallisk, men det er ikke nogen deal-breaker.

En deal-breaker?
Men det vil prisen nok være for nogle. Lige knap 2.000 beskattede danske kroner koster Bose Companion 20, og selv om det måske ikke er for meget forlangt, produktets ydelse og kvalitet taget i betragtning, så er det dog noget af en udskrivning for et par computer-højtalere. Men ok, er beløbet et greb i lommen, eller er computer-lyden en høj prioritet, så går man altså ikke galt i byen med Boses nyeste kreation.

Lyd & Billede mener

Design Lydkvaliteten Kontrol-pod Dyr Bas og diskant kan ikke indstilles

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Scroll to Top