Search
Generic filters

Gruppetest : 6 trådløse luksushøjttalere

Trådløs luksuslyd

Moderne og praktiske højttalere med en lydkvalitet, der nærmer sig fuldvoksne anlæg.

Det er længe siden, de fleste havde en stabel stereoapparater og et par gedigne højttalere i dagligstuen. Unge bruger i dag mobilen som lydkilde og hører hovedsagelig musik med hovedtelefoner. Måske med en middelmådig trådløs, batteridrevet højttaler, hvis der skal være fest. Og det er der sådan set ikke noget galt i.

Men det burde vel være muligt at få bedre lyd end fra disse plasticdåser? Hvis man smider tilstrækkelig mange penge efter problemet, er det måske ligefrem muligt at få noget, der lyder rigtig godt?

Det er det faktisk, hvis man dropper det bærbare format og satser på en bordhøjttaler, der er lidt større. Og hvis man vælger produkter fra producenter, som i mange år også har lavet store højttalere. Mange af dem er kommet sent til festen, men satser nu kraftigt på opkoblede højttalere. I mange tilfælde med gode resultater og en lydkvalitet, der tidligere manglede i produktkategorien.

Trådløse tendenser

Når man går en prisklasse op, er det i dag nærmest svært at finde noget, der bare er en fristående trådløs højttaler. De fleste af dem har en eller anden form for multirumsfunktionalitet, så man kan høre den samme musik i flere rum samtidig. Her har Sonos længe været dominerende, men de må passe på, nu hvor alle satser hårdt på at udkonkurrere dem på design, funktioner, en mere åben platform og ikke mindst lydkvalitet.

Efter Google Assistants indtog i Skandinavien er smart-højttalere blevet det hotteste på markedet. Googles egne Home-højttalere er gode til at styre det smarte hjem og til at konversere med stemmeassistenten. Men som højttalere til at spille musik er de ikke så meget bevendt. Her har producenter som Harman Kardon en mulighed for at kapre de kunder, der vil have alt i ét.

Nogle af højttalerne i testen har eller vil få understøttelse af den konkurrerende Amazon Alexa. Men så længe den ikke understøttes i Skandinavien, er funktionen meningsløs.

En overraskende trend blandt højttalerne er, at størstedelen af dem ikke er plasticagtige eller metalliske. I stedet lader det til at være in at klæde dem i stof. To af dem benytter endda den samme trendy tekstilleverandør. Og højttalerne falder da også bedre ind i hjemmet, når man kan vælge samme farve på dem som på sofaen eller gardinerne. Så er det lykkedes at lave teknologi, som de fleste godt kan forestille sig at lukke ind i det pæne hjem.

<
>
(Foto: Producent)
Yamaha MusicCast 50
En meget fleksibel højttaler med mange familiemedlemmer, men lyden kikser lidt.
Vifa Copenhagen 2.0
Vifa har presset imponerende meget vellyd og lydtryk ind i en bærbar højttaler.
Klipsch The Three
Med klassisk stil og pladespillerindgang vil The Three nok gå lige i hjertet på hipster-segmentet.
Harman Kardon Citation 500
Citation 500 er den mest kraftfulde smart-højttaler hidtil og meget praktisk i brug.
Dynaudio Music 5
En kompromisløs trådløs højttaler til dem, der går mere op i lyden end i prisen.
Bose Home Speaker 500
En fleksibel højttaler med god lyd, men mange af funktionerne er ikke på plads endnu.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.