Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Mission Aero

Fuldvoksen stereo fra minihøjttaler

En begavet DSP får Mission Aero til at lyde meget større, end den fysisk er.

Publiceret 20/02/2015 - 05:00
Mission Aero
John Alex Hvidlykke

Mission er den seneste af en lang række hi-fi-pionerer, som har set, hvor vinden blæser hen, og er hoppet på vognen med trådløse minianlæg til hjemmet. Den splinternye Aero er Missions første bud på genren. Med sit slanke, brede cylindriske aluminiumkabinet ligner den mest en soundbar, der har været i kløerne på en industriel designer.

Der er fyldt godt op med elektronik i det kompakte kabinet. Seks fuldtone-elementer og et subbas-element samt seks forstærkerkanaler på sammenlagt 160 watt.

Kabinettet hviler på en cylinderformet base, der foran rummer indikatorlamper, på siderne giver plads til basporten og bagerst indeholder tilslutningerne, som er USB (til afspilning fra iOS-enheder), AUX (3,5 mm stereo mini-jack) og en optisk indgang (op til 24 bit/192 kHz).

Der medfølger en fjernbetjening med seks knapper (tænd og sluk, indgangsvælger, volumen, mute og DSP). Mission Aero kan afspille fra netværket via AirPlay og DLNA, men der findes ikke nogen betjenings-app til smartphone og tablet.

Digitale tryllerier
Alle højttalerne i testen indeholder en eller anden form for digitalt DSP-trylleri, der f.eks. kan udvide basområdet nedefter eller give en fornemmelse af rumlig lyd. Men ingen i samme grad som Mission Aero. Med DSP-funktionen slået til fremmanes indtrykket af, at lyden kommer fra et sæt konventionelle stereohøjttalere placeret i en trekant bagved den egentlige højttaler. Det er, hvad manualen fortæller, og det passer rent faktisk.

Aero skaber et virkelig stort lydbillede med et overbevisende stereoperspektiv – ikke mindst i betragtning af, at lyden kommer fra et metalrør på en halv meters længde! Det gælder både stemmer og de høje toner. Bassen har dog svært ved at følge med. På Gorillaz’ “On Melancholy Hill”, som har en kraftig, men ikke særlig dyb bas, kan man tydeligt høre, at bas-elementerne er uden for deres komfortzone. Mission Aero er opgivet til at have en nedre grænsefrekvens på 80 Hz.

Hvor meget DSP-funktionen udretter, kan man høre, når man slår funktionen fra, hvilket efterlader et smalt og hult klingende lydbillede.

Konklusion
Mission Aero er en imponerende højttaler, som i kraft af en usædvanlig velkonstrueret DSP kan være et reelt alternativ til et sæt normale stereohøjttalere i stuen. Vi regner med, at den typisk vil blive placeret foran husets fladskærms-tv som en soundbar i luksusklassen. Den eneste – meget indlysende – mangel er, at der burde have været en analogudgang til ekstern subwoofer.

Lyd & Billede mener

Stort og flot stereobillede fra en enkelt højttaler! Understøtter HD-lyd. Kan ikke spille højt, og dybbassen mangler. Ingen app.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Enestående lydkvalitet

Ægte biograf med high-end soundbar

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og fuld streaming

Debutanter med 30 års erfaring

En ganske usædvanlig højttaler

Scroll to Top