Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Libratone Loop

Lækker tallerken til små rum

Libratone Loop er en diskret musikspreder, som er let at have med at gøre.

Publiceret 20/02/2015 - 05:00
Libratone Loop
John Alex Hvidlykke

Danske Libratone har på få år præsteret at gå hele vejen fra opstartsvirksomhed til eksklusiv mærkevare inden for design-lydprodukter til boligen.

Loop er formet som en tallerken med en diameter på 33 cm og en forholdsvis beskeden dybde på 8 cm. Man kan hænge den op på væggen med det medfølgende vægbeslag eller montere dens trefod og stille højttaleren på en hylde eller et bord. Fronten er helt fri for indstillinger, bortset fra Libratone-logoet, der funger som tænd/sluk-knap. Frontstoffet er af uld og fås i 11 farver.

Under den uldne overfrakke gemmer der sig fire højttaler-elementer: To bånddiskanter, en 4 tommers bas/mellemtone, som er fælles for begge kanaler, samt en slavebas-enhed, der sikrer rimelig bas i det lille kabinet. Tre klasse D-forstærkere leverer i alt 120 watt til de aktive elementer.

Funktioner og betjening
Når højttaleren er sluttet til stikkontakten, er den klar til at blive parret trådløst med afspilleren og indlemmet i husets netværk. Til forskel fra den udgave af Loop, som vi tidligere har testet, tilbyder Loop BT desuden afspilning via Bluetooth. Der er mulighed for at afspille i nær-cd-kvalitet med aptX-codec’en.

Sådan lyder den
Det virker lidt letkøbt at sige, at en cirkulær højttaler med uldbetræk lyder rundt og lidt uldent. Men det gør den altså. Libratone Loop giver et behageligt lydbillede uden skarpe kanter. Der er ikke noget, der lyder skarpt eller påtrængende, når det gengives af Loop.

Dette lydbillede klæder noget musik og er perfekt til baggrundsunderholdning og mindre besætninger, men hvis smagen går i retning af tung rock, er Loop næppe det indlysende valg. “Tom’s Diner” med Suzanne Vega lyder f.eks. glimrende, mens Judas Priests “Pestilence and Plague” falder til jorden.

Konklusion
Libratone Loop BT er en charmerende lille højttaler, som gør det, den er bedst til, ganske glimrende. Den vil gøre god fyldest i køkkenet og soveværelset, hvor den vil indkassere beundrende blikke. Men skal der spilles op til fest, så skal der tungere skyts på banen.

Lyd & Billede mener

Let opsætning, flot design og behagelig lyd gør Loop lettilgængelig. Bedst til baggrundsmusik. Lyden kunne være mere præcis, og der mangler både kræfter og bas.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Enestående lydkvalitet

Ægte biograf med high-end soundbar

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og fuld streaming

Debutanter med 30 års erfaring

En ganske usædvanlig højttaler

Scroll to Top