6 trådløse højttalere

 itemprop
6 trådløse højttalere

Praktisk lyd til alrum og soveværelse

Få god lyd på mobil og netværk uden at ofre en formue eller spolere indretningen.

De fleste trådløse højttalere, som vi stifter bekendtskab med, er kompakte og beregnet til at tage med sig. Og mens de ofte lyder rigtig godt, medfører deres størrelse og pris nogle indlysende kompromiser. I denne test har vi bevæget os et par trin op ad stigen – både prismæssigt, og hvad størrelsen angår. De seks trådløse højttalere, som er med, er beregnet til at blive brugt inden for hjemmets fire vægge.

Højttalerne er store og kraftige nok til at konkurrere med et “rigtigt” stereoanlæg. De spiller alle i stereo (mere eller mindre), og flere af dem kan prale af betragtelig forstærkereffekt og indbygget subwoofer. Den slags koster, og man kan godt sammensætte et (lille) anlæg for de samme penge.

Begrundelsen for at droppe det gammeldags anlæg til fordel for en trådløs højttaler er bekvemmelighed. Bortset fra lysnetledningen er man fri for kabler. Musikken sendes over det trådløse netværk, og det hele styres bedst fra mobilen. Det gør det let at skaffe musik i god kvalitet til soveværelset, køkkenet eller børneværelset.

Sidst, men ikke mindst er højttalerne designet til at falde ind i boligindretningen. Ikke nødvendigvis på en ubemærket måde – en kæmpestor, rød skumgummibold som AeroSphere kan ikke kaldes diskret – men de udstråler ikke “teknik” på samme måde som et traditionelt anlæg.

Sådan testede vi
De seks højttalere blev indlemmet i husets trådløse netværk, hvor de blev betjent med både iOS- og Android-apps. Musikken blev leveret i form af streamede filer over Spotify og fra en NAS med tabsfrie musikfiler.

Som trådløse bordhøjttalere er der andre krav end de lydmæssige. Højttalerne skal ikke mindst kunne glide ubemærket ind i boligindretningen – eller have et design, der gør dem interessante i sig selv. Desuden tæller antallet af ekstrafunktioner med. Nogle højttalere kan “kun” spille musik over netværket, mens andre byder på Bluetooth-forbindelse, streaming-tjenester og netradio.

annonce
Produkter i testen
 data-srcset
Denons største trådløse højttaler spiller godt og ser godt ud.

Japanske Denon har været kendt af hi-fi-elskere i en menneskealder og har en række velkendte high-end-produkter på samvittigheden. Ligesom mange andre har Denon dog også opdaget, at stadig flere udskifter det traditionelle anlæg med trådløse højttalere og bekvemme multirumssystemer.

HEOS 7 er Denons største trådløse hjemmehøjttaler, og den kan både bruges alene og som en del af et multirumssystem. Designmæssigt er den lidt af en underlig fisk. Næsten helt bogstaveligt, da det buede kabinet, der er smallest foroven, ligner en koi-karpe.

HEOS 7 indeholder fem aktive elementer, to slavebasser og i alt fem klasse D-forstærkere. Denon oplyser ikke noget om størrelsen på disse, men efter firmaets egne reklamebilleder kunne det se ud til at dreje sig om to 1 tommes diskant-domes, to mellemtone-elementer på 2-3 tommer i størrelsen og et fælles 5 tommers element til bassen. Forstærkereffekten er ikke oplyst, men den eksterne strømforsyning er i stand til at levere 88 watt i alt.

Tilkobling og betjening
Denon har fundet deres helt egen måde at tilslutte HEOS 7 til det trådløse netværk på. Nemlig via mobilens hovedtelefonstik. Undervejs i installationen skal man forbinde mobil og højttaler via det medfølgende lydkabel. Når man dernæst indtaster koden på telefonen, overføres den som lydsignaler til højttaleren, og det gør den i stand til at koble sig på netværket.

Sådan lyder den
HEOS 7 giver et udpræget åbent lydbillede, som virker langt større end højttalerens dimensioner, og menneskestemmer gengives endda rigtig godt. På remastered-udgaven af Sinéad O’Connors “Troy” står sårbarheden dirrende i rummet.

Bassen er rund og velformet. Der mangler ikke bund i lydbilledet, heller ikke når der skrues op, selv om Denon må se sig distanceret med flere vognlængder i bassen. Den allerdybeste bas mangler.

Alle højttalerne i testen er i større eller mindre omfang rundstrålende. Også HEOS 7. Derfor er det overraskende, at den samtidig har en meget smal sweet spot. Flytter man hovedet få centimeter, ændrer lydbilledet sig markant. Man kan sagtens nyde musikken i hele rummet, men resultatet er bedst, når man sidder lige foran.

annonce

Konklusion
HEOS 7 er en både elegant og vellydende højttaler, som er proppet med teknologi. Det frie lydbillede gør det let at fylde stuen med musik i god kvalitet. Udseendet vil enten være afskrækkende eller et stort plus. Hvis du overvejer at bygge et multirumssystem, er det værd at tage HEOS med i betragtning.

annonce
Fakta
 • Bestykning: 5 aktive elementer, 2 slavebasser
 • Forstærkere: 5 x klasse D (effekt ikke opgivet)
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Tilslutning: Ethernet, AUX (stereo mini-jack), Wi-Fi
 • Betjening: iOS, Android
 • Streaming-tjenester: Spotify, Napster, Deezer
 • Mål: 47,9 x 20,3 x 16,4 cm
 • Vægt: 4,5 kg
Pris: 4499 kr
PlusElegant design, avanceret teknik og åben lyd.
MinusIkke særlig dyb bas. Lidt besværlig installation.
 data-srcset
JBL Authentics L8
JBL flirter charmerende med deres professionelle fortid. Resultatet er en rockhøjttaler i stuevenligt format.
 data-srcset
Geneva AeroSphere Large
AeroSphere Large kan meget mere end bare at se godt ud.
 data-srcset
Libratone Loop
Libratone Loop er en diskret musikspreder, som er let at have med at gøre.
 data-srcset
Mission Aero
En begavet DSP får Mission Aero til at lyde meget større, end den fysisk er.
 data-srcset
Bose SoundTouch 30 Series II
Boses maxi-kompaktanlæg henvender sig især til Boses egne fans, men vinder næppe nye tilhængere.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Alternativ till 6 trådløse højttalere

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

   data-srcset

  Først med Google i stereo

  Como Audio SpeakEasy Stereo er først ude med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

  Scroll til toppen