Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sonos Beam (Gen 2)

Stadig bedst i klassen

Vi har længe anset Sonos Beam for at være den bedste kompakte soundbar. Hvordan klarer Gen 2 sig i forhold til de nye konkurrenter?

Skrevet af / 12/12/2023 - 12:05
Sonos Beam (Gen 2)
Geir Gråbein Nordby

Den opdaterede Sonos Beam (Gen 2) har en kraftigere processor end sin forgænger, en metalgrill i stedet for stof, understøttelse af lyd i høj opløsning via eARC og forenklet forbindelse med iPhone via NFC. Selvom denne funktion for det meste fungerer problemfrit, er der tidspunkter, hvor forbindelsen ikke genkendes med det samme, hvilket kan kræve gentagne forsøg.

På originalen spillede højttalerenhederne i siderne venstre og højre kanal, mens to fuldtoneenheder og en diskant i midten alle blev brugt til centerkanalen. På 2. generation spiller sideenhederne i stedet surround- og Atmos-kanalerne, mens frontenhederne håndterer venstre-, højre- og centerkanalerne.

Sonos_Beam lifestyle 3-scaled
(Foto: Sonos)

Brugervenlighed

Sonos Beam kan selvfølgelig afspilles sammen med andre Sonos-produkter, alt sammen i den samme app. Den samler en bred vifte af musik- og lydbogstjenester til en brugervenlig oplevelse.

Når soundbaren er tilsluttet, kan du starte TruePlay-rumkorrektion. Det kræver en iPhone og fungerer ved, at du går rundt i rummet – helst centreret omkring siddepladserne – med din telefon, som måler akustikken, så højttalersystemet til sidst kan korrigere. Lyden bliver mere åben, og ikke mindst forstærkes illusionen af surround sound.

Sonos_Beam_02
(Foto: Sonos)

Lyden af Sonos Beam

På trods af den virtuelle behandling uden egne tophøjttalere giver Beam en overbevisende Atmos-effekt. Den fylder rummet godt ud med et naturligt lydbillede og klar dialog. Basgengivelsen er også overraskende god i forhold til størrelsen.

Sonos Beam alene uden en subwoofer har faktisk bedre bas end både Yamaha SR-B40A og TCL P733W, selv om den ikke er lige så stor, dyb eller kraftfuld. Sonos’ tonale integritet er faktisk bedre end nogen anden i branchen, hvis du spørger os. Især med musik i stereo. Caroline Polacheks stemme kommer til sin ret i sangen Crude Drawing of an Angel, omgivet af et stort lydbillede af synthesizere og stemningsskabende trommer.

Læs også Kan være et pletskud for mange! Endelig en prisbillig Sonos-sub! Sub Mini kan være præcis, hvad du har ventet på.

Trance-musik repræsenteret af Infected Mushroom lyder også godt, og selvom subwooferen er et savn, fungerer Beam overraskende godt på egen hånd.

Illusionen af surroundlyd kunne have været endnu bedre, for hverken Drive to Survive-dokumentaren eller 1. verdenskrigsdramaet Intet nyt Fra Vestfronten, begge på Netflix, har det store, åndbare lydbillede, som nogle af de andre soundbars spreder ud over rummet. Men dialogen er bedre end hos nogen af dem, og igen er balancen i lydbilledet meget god.

Med Sub Mini tilføjes også de nederste oktaver, og lyden får et meget bedre fundament. Den lyder mere fysisk og dynamisk, og både film og musik lyder mere engagerende. Det samlede budget fordobles, men vi synes, det er det værd. Hvis du køber Beam, håber vi, at det er, fordi du har planer om at opgradere med mere bas i fremtiden.

Sonos_Beam_05
(Foto: Sonos)

Konklusion

Sonos Beam i sin 2. generation giver en brugervenlig oplevelse, mens den nye højttalerkonfiguration forbedrer surround sound-effekten. Ikke mindst takket være Dolby Atmos.

Beam leverer en overbevisende lydoplevelse med imponerende bas og afbalanceret lyd, selv uden en subwoofer. Lyden er faktisk bedre end mange andre med en subwoofer, og det siger ikke så lidt. Efter vores mening er dette Sonos’ mest vellykkede soundbar, og hvis du parrer den med en Sub Mini, har du en pakke, der fungerer godt til både film og musik.

Karakter
Sonos Beam (Gen 2)
Basic

Lyd & Billede mener

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Fungerer godt med Sub Mini, endnu bedre med Sub. Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid, og endnu større med den sub, vi vil have - Sonos Sub.

Også i denne test:

6 soundbars - vinteren 2023

TCL P733W

Billig og blandet, men bedre end forventet

TCL P733W har en meget overkommelig pris. Men den overrasker med sin ydelse.

En billig indgang til bedre lyd i TV-stuen. Subwooferen tilfører ekstra kraft, og prisen taget i betragtning er dette en god pakke.
Lidt tynde dialoger, subwooferen kunne have været bedre integreret. Ikke Dolby Atmos.
Læs hele testen

Philips TAB7908/10

Vellydende optur fra Philips

Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.

Philips TAB7908 leverer et stort, fyldigt lydbillede med kraftfuld bas. Tilslutningsmulighederne er gode, og en praktisk inforude giver os nyttige oplysninger.
Subwooferen er en "vildbasse", der kan være lidt for kraftig og løssluppen på nogle typer musik.
Læs hele testen

Yamaha SR-B40A

Skuffende flad lydoplevelse

Yamaha SR-B40A soundbar fik testpanelet til at tabe kæben! Desværre var det ikke af beundring.

Subwoofer er inkluderet i prisen. Understøtter Dolby Atmos.
Yamaha SR-B40A har en brugervenlighed, der leger gemmeleg, og en lydgengivelse, der er flad som en pandekage til søndagsbrunch.
Læs hele testen

Sony HT-A3000

Bedst uden bas?

Denne soundbar fra Sony spiller godt alene - en subwoofer er en dyr opgradering.

Sony HT-A3000 er en kompakt soundbar med fyldig lyd og fleksible opgraderingsmuligheder.
Sony-soundbaren har ingen højdekanaler, hvilket begrænser 3D-oplevelsen en smule.
Læs hele testen

Samsung HW-Q610C

Fed filmlyd til en god pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stor til prisen.

Samsung HW-Q610C leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor.
Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende, og den må klare sig uden indbygget Wi-Fi.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Lyd & Billede
Scroll to Top