Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung HW-Q610C

Fed filmlyd til en god pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stor til prisen.

Skrevet af / 12/12/2023 - 12:05
Samsung HW-Q610C
Audun Hage

610-serien fra Samsung har traditionelt været en af de soundbar-modeller, der tilbyder flest funktioner og bedst lyd for pengene i Basic-klassen. 2023-udgaven med “C” i modelnavnet er blevet forfinet, men ellers er konstruktionen meget lig sine forgængere.

HW-Q610C har et ret industrielt look med skarpe vinkler og dæksler med perforerede metalgitre. Denne model er bygget til at give den bedst mulige lyd i første omgang, og hvis du foretrækker en soundbar med en “finere” finish, kan du også overveje designmodellen HW-S67.

Samsung HW-Q610C

610C har en 3.1.2-konfiguration, hvilket betyder, at den har indbyggede højdekanaler til Dolby Atmos og DTS-X. Boksen indeholder også en separat trådløs subwoofer, som efter vores erfaring er en vigtig “succesfaktor”, når det gælder filmlyd.

Soundbaren er nem at sætte op. Denne model har ikke Wi-Fi og understøtter derfor ikke funktioner som AirPlay eller Chromecast, men kan forbindes til din mobiltelefon via Bluetooth. Et HDMI-kabel er også inkluderet i kassen. Hvis du allerede har et kompatibelt Samsung TV, kan soundbaren spille sammen med dit TV’s højttalere (via Q Symphony-funktionen) for at give et endnu større lydbillede.

Samsung HW-Q610C. (Foto: Samsung)

Lydkvalitet

Når det gælder lyd, havde vi klare forventninger til HW-Q610C baseret på dens forgængere, og Samsung-soundbaren indfrier dem: Lydoplevelsen er præget af en meget god sammenhæng med en jævn tonal balance over hele frekvensområdet. Lydbilledet er både stort og bredt, og stemmerne kommer tydeligt ud af centerkanalen.

Med testscenerne fra Drive to Survive oplever vi, at der er masser af plads til dialog, musik og baggrundslyde. Desuden er dynamikken overbevisende, når F1-bilerne hviner forbi. De ekstra højdekanaler bidrager til et aktivt lydbillede, og vi kan fornemme lydeffekterne bevæge sig rundt om hovedet på os. Dolby Atmos fungerer glimrende!

Subwooferen er måske ikke et monster med jordskælvsbas, men den buldrer, når det er nødvendigt, med realistiske brag og eksplosioner i Intet Nyt fra Vestfronten.

– Der er ingen tvivl: Det lyder betydeligt større, mere jævnt og mere afbalanceret end Yamaha og Philips, siger Geir.

Musik

Samsung-opsætningen lyder også godt med musik: Caroline Polacheks Crude Drawings of an Angel bliver serveret med god vokalgengivelse og en naturlig bastone. Derudover er basrytmerne fra Infected Mushroom betydeligt strammere og bedre kontrolleret end med Yamaha, Philips og TCL. Blandt alle de deltagere, hvor der følger en subwoofer med i kassen, er dette det bedste i vores ører, og det giver et solidt fundament for både musik og film.

Konklusion

Samsung HW-Q610C er en mellemstor soundbar med god ydeevne i forhold til prisen. Takket være de indbyggede højdekanaler formår den at gengive et overbevisende surround sound-billede, og den lyder også godt til musik. Den medfølgende trådløse subwoofer leverer en kraftfuld og præcis bas. Som sædvanlig har Samsung lavet et godt kompromis for sin prisklasse, og HW-Q610C viste os, at den sagtens kan udfordre dyrere løsninger og højttaleropsætninger. Et godt køb!

(Foto: Samsung)

Karakter
Samsung HW-Q610C
Basic

Lyd & Billede mener

Samsung HW-Q610C leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor. Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende, og den må klare sig uden indbygget Wi-Fi.

Også i denne test:

6 soundbars - vinteren 2023

TCL P733W

Billig og blandet, men bedre end forventet

TCL P733W har en meget overkommelig pris. Men den overrasker med sin ydelse.

En billig indgang til bedre lyd i TV-stuen. Subwooferen tilfører ekstra kraft, og prisen taget i betragtning er dette en god pakke.
Lidt tynde dialoger, subwooferen kunne have været bedre integreret. Ikke Dolby Atmos.
Læs hele testen

Sonos Beam (Gen 2)

Stadig bedst i klassen

Vi har længe anset Sonos Beam for at være den bedste kompakte soundbar. Hvordan klarer Gen 2 sig i forhold til de nye konkurrenter?

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Fungerer godt med Sub Mini, endnu bedre med Sub.
Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid, og endnu større med den sub, vi vil have - Sonos Sub.
Læs hele testen

Philips TAB7908/10

Vellydende optur fra Philips

Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.

Philips TAB7908 leverer et stort, fyldigt lydbillede med kraftfuld bas. Tilslutningsmulighederne er gode, og en praktisk inforude giver os nyttige oplysninger.
Subwooferen er en "vildbasse", der kan være lidt for kraftig og løssluppen på nogle typer musik.
Læs hele testen

Yamaha SR-B40A

Skuffende flad lydoplevelse

Yamaha SR-B40A soundbar fik testpanelet til at tabe kæben! Desværre var det ikke af beundring.

Subwoofer er inkluderet i prisen. Understøtter Dolby Atmos.
Yamaha SR-B40A har en brugervenlighed, der leger gemmeleg, og en lydgengivelse, der er flad som en pandekage til søndagsbrunch.
Læs hele testen

Sony HT-A3000

Bedst uden bas?

Denne soundbar fra Sony spiller godt alene - en subwoofer er en dyr opgradering.

Sony HT-A3000 er en kompakt soundbar med fyldig lyd og fleksible opgraderingsmuligheder.
Sony-soundbaren har ingen højdekanaler, hvilket begrænser 3D-oplevelsen en smule.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Lyd & Billede
Scroll to Top