TEST: Polk Audio Magnifi Mini

En rigtig mini

Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini – en lillebitte soundbar, der lyder, som om den er meget større.
Karakter
Polk Audio Magnifi Mini
Lyd & Billede mener
Overraskende potent lyd i forhold til størrelsen. Let at placere og nem i brug.
Høj plastfølelse. Lidt for dæmpet i diskantområdet.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 14″
 • HDMI: 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: Wi-Fi
 • Trådløst: Google Cast, Bluetooth (SBC)
 • Stemmestyring: Indirekte med Google Cast
 • Analog ind: 3,5 mm
 • Subwoofer: Trådløs (6,5″)
 • Mål: 34 x 8,1 x 11 cm
 • Finish: Sort
 • Web: polkaudio.com
Annonce
Annonce
forfatter

Om man skal kalde Magnifi Mini en soundbar eller ej, er ikke til at sige. Den har ikke den meget aflange form, men ligner mere en mellemstor Bluetooth-højttaler. Den har da også Bluetooth til musikafspilning, men er altså beregnet til at stå i TV-stuen.

Der må være mange, der er interesseret i sådan en lille højttaler i TV-stuen. En højttaler, der med sine 34 cm i bredden næsten ikke ses, men som tilføjer en ny dimension til lyden i forhold til den begrædelige lydkvalitet, man er vant til fra fladskærms-TV’er.

Hvis det er denne størrelse, man er ude efter, er den faktisk helt uden konkurrence. Hvis man kan øge bredden med 10-15 cm, finder man den endnu billigere (og meget dårligere) Panasonic SC-HTB250 og desuden Sony HT-MT300. Sonos Beam, hvor kompakt den end er, er faktisk dobbelt så bred som Polk Magnifi Mini.

Læs også
Den mest anvendelige soundbar Beam er Sonos’ billigste soundbar hidtil, men alligevel kan den flere tricks end sine storebrødre.

Trådløs subwoofer

For at hjælpe til i basområdet er Magnifi Mini udstyret med en trådløs subwoofer med en 6,5 tommers bas-enhed på undersiden. Den kan f.eks. gemmes væk i et hjørne.

Som de fleste andre soundbars sluttes Magnifi Mini til TV’et med et HDMI-kabel. Brug den indgang, der er mærket ARC på TV’et, så hentes lyden direkte ud fra sidstnævnte – uanset hvilken kilde du ser. Hvis man har et ældre TV uden lydudgang (HDMI ARC), skal man bruge et optisk digitalkabel. Der medfølger også et analogt 3,5 mm kabel, hvis man vil tilslutte en kilde uden digitaludgang.

Annonce
(Foto: Polk Audio)

Understøtter Chromecast

Hvis man vil have mest muligt ud af musiklytningen, kan Magnifi Mini kobles til Wi-Fi-netværket via Google Home-app’en på mobilen, så kan man streame musik direkte til soundbaren fra musiktjenester, der understøtter Chromecast. Det giver også den bedste lydkvalitet, da man slipper for at bruge komprimeret Bluetooth.

Magnifi Mini understøtter surround-sound med Dolby Digital; alle andre formater må konverteres til PCM i TV’et, for at soundbaren kan give lyd fra sig. Det betyder også, at den ikke har udvidet lydretur (eARC), da det kun er nødvendigt, hvis man skal dekode højopløste lydformater.

Magnifi Mini er en lillebitte soundbar, men med seks højttaler-enheder og digital teknologi skaber den et større lydbillede, end man lige skulle tro. (Foto: Polk Audio)

Lige ud ad landevejen

Brugervenligheden er der ikke noget hokuspokus ved. Den lille fjernbetjening har direkteknapper til alle funktioner, og de mest brugte knapper har hvid skrift eller hvide ikoner på sort baggrund. Mindre brugte knapper har sorte ikoner, men fremhævet eller indfældet, så man kan føle sig frem. Det kan tage et stykke tid at lære den at kende, men den fungerer fint og ligger godt i hånden.

Jeg kunne godt have tænkt mig et display på fronten af soundbaren. I stedet bliver man mødt af striber af lysdioder, der går op og ned ud fra de valgte funktioner og lydniveauet. Man vænner sig til det, men det er hverken særlig brugervenligt eller visuelt tiltalende.

Man kan vælge imellem forskellige lydindstillinger og desuden justere dialogområdet op og ned med en særlig Voice-funktion.

Annonce
Den trådløse subwoofer er en vigtig bidragyder til den fyldige bas. (Foto: Polk Audio)

Lyden er ikke mini

Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger til den lille, undselige soundbar, der nærmest ikke vejer noget og har en skyhøj plastfølelse. Derfor var overraskelsen stor, da jeg opdagede, at lydbilledet slet ikke var så snævert, som den lille størrelse tilsiger.

Lyd i stereo hænger ligesom på ydersiden af soundbaren, og det samme gør filmlyd. Jeg bliver aldrig narret til at tro, at det er surround-sound, men lydbilledet fylder faktisk rummet fint. Især hvis man er heldig og sidder midt foran TV’et. Siddepladserne ude til siden får et meget mindre lydbillede.

Magnifi Mini lyder bedst i lydindstillingen Musik. Det gælder ikke kun musik, men også film. Hvis man bruger Film-indstillingen, bliver dialogerne endnu tydeligere, især hvis man skruer lidt op for dem med knappen Voice. Men det bliver for skarpt og unaturligt til, at jeg bryder mig om det.

I Musik-indstillingen får stemmer et større mellemtoneområde. Hvis man øger niveauet på stemmerne med Voice-funktionen, bliver en større del af stemmeregisteret forstærket end i Film-indstillingen. Også resonansområdet i stedet for kun den skarpeste del af stemmebåndene. Derfor lyder Musik altid mere naturligt og mindre skarpt.

Både musik og film lyder rimelig godt, hvis soundbaren er indstillet til at spille med lav til medium volumen. Det eneste, jeg savner, er lidt mere luft helt i toppen. Det kan lyde lidt indelukket, og især luftige kvindestemmer mister noget af gløden gennem Polks soundbar.

Annonce
(Foto: Polk Audio)

Ikke helt på niveau

Hvis man skruer op for lydstyrken, til den nærmer sig maksimum, stiger forvrængningen kraftigt. Det bliver væsentlig skarpere og mere spidst, og hvis man sætter Magnifi Mini op mod andre soundbars som f.eks. Sonos Beam, kommer den til kort.

Det er også en del af problemet. Magnifi Mini koster 5.000 kroner, hvilket gør den dyrere end Sonos Beam. Men selv om man får en subwoofer med her, har Beam bedre lydkvalitet – selv om den mangler den sidste oktav i bassen.

Hvis man er villig til at gå op i størrelse, kan man få Samsung HW-Q66T til næsten samme pris som Magnifi Mini. Og Samsung-soundbaren kører i cirkler omkring Polk-soundbaren. Jeg vil også påstå, at selv den næsten lige så kompakte Sony HT-MT300, der er magen til HT-MT500, bare uden Chromecast og netværkstilslutning, er bedre lydmæssigt.

Konklusion

Polk Magnifi Mini er et ultrakompakt soundbar, der virkelig kan passe ind overalt. Bredden er ikke større end en 14 tommers skærm, hvilket gør, at den nærmest forsvinder visuelt. Så er det godt, at den har en trådløs subwoofer ved siden af til at håndtere bassen.

Annonce

Lydbilledet er større, end man skulle tro, og allerstørst for den, der sidder midt foran TV’et. Musik lyder helt okay, og film og TV fungerer fint. Bare sørg for at bruge lydindstillingen Musik – den lyder mest naturligt, uanset hvad man hører.

Med både Bluetooth og Google Cast indbygget har denne soundbar et stort brugsområde. Lydkvaliteten når ikke op på siden af de bedste soundbars til samme pris, men den har til gengæld den fordel, at den er usædvanlig kompakt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Den trådløse dørklokke genkender, hvem der ringer på døren.
Samsung har annonceret et partnerskab med Google, der nu tilføjer virksomhedens portefølje af Nest-produkter til SmartThings.
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er lette at få plads til i det smarte hjem. Lydmæssigt er de ikke helt i mål.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.