Search
Generic filters

Yamaha RX-V675

 itemprop
Yamaha RX-V675

Stærk og brugervenlig

Yamaha RX-V675 er veludstyret, nem i brug og spiller op til dans med fest og farver.

Lyd & Billede mener

Heftig lyd Veludstyret Brugervenlig
Lidt dæmpede overtoner
 • HDMI: 6 ind, 1 ud
 • 7 x 90 W (8 ohm, 2 kanaler)
 • UHD (4K) opskalering, 3D og lydretur
 • YPAO rumkorrektion
 • Netværk m. AirPlay og fjernbetjenings-app
 • Ikke multikanals pre-out
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4990 kr

Til afspilning af dine digitale musikfiler har Yamaha en egen funktion kaldet Music Play. Den er tilgængelig via fjernbetjenings-app’en til Android og iOS og giver afspilningen en brugerflade, der ikke er meget forskellig fra Apples egen AirPlay. Desuden er AirPlay også på plads, så det meste skulle være dækket. Yamaha har lovet, at de vil komme med en opdatering for at få understøttelse af Spotify indbagt i receiveren. Det er endnu ikke sket.

Seks HDMI-indgange findes der, hvoraf én sidder i front for nem tilslutning af videokamera, smartphone eller tablet. Opskalering til Ultra HD video-opløsning er på plads til fremtidens fjernsyn. Så kan man spørge, om det er nødvendigt, da sådanne high-end tv’er nok gør et bedre job på egen hånd.

Højdehøjttalere
Hvis du har plads, kan et par ekstra højdehøjttalere i front anbefales. Yamaha kalder dem Presence-kanaler, som løfter lydbilledet op i højden. Yamahas processering af disse er udmærket, og de tilfører efter min mening mere til lydbilledet end et ekstra par bagkanaler. Desuden kan Dialogue Lift så benyttes, som bruger Presence-kanalerne til at løfte dialogerne højere op end centerhøjttalerens placering.

Nem opsætning
Opsætningsmenuen er overskuelig med simpel grafik, og automatisk højttalerkalibrering går som fod i hose. Det er lidt afhængigt af højttalerne, men i mange tilfælde vil jeg anbefale lydbalancen “Natural”, som giver bedst sammenhæng i lydbilledet, men det koster i form af en noget overfyldig mellemtone. I stereo kan Pure Direct godt bruges. Prøv dig frem!

Genial fjernbetjenings-app
Fjernbetjenings-app’en er genial, specielt den version, der er tilpasset til iPad. Den større flade udnyttes, hvilket giver bedre overskuelighed og direkte valg til funktioner som Dialogue Lift, Pure Direct og lydniveau på subwooferen. App’en sender Yamaha op i en helt egen liga, hvad brugervenlighed angår!

Lydkvalitet
Både musik og film i surround gengives med rigtig god sammenhæng. Lydbilledet er stort, og der er godt med tryk. Dialogerne er store og fyldige, og eksplosioner smælder godt. Jeg savner lidt opløsning i overtoneområdet, der ikke er så vægtløst og svævende, som jeg kunne ønske. Det gør, at en svag brise på filmsporet ikke fanges så godt, og stemmerne får heller ikke helt den luft, jeg søger. Men ud over dét er det godt! Og specielt med højdehøjttalerne i front vokser lydbilledet sig stort og åbent. THX-højttalersystemet fra Procella får det bedste ud af receiveren, som har givet os flere gode filmoplevelser på jobbet.

Musik i stereo lyder sejt. Rock og pop har rytme og drive, med en slagkraftig basgengivelse. Den forvrængede guitar bider fra sig, og sangstemmer gengives rundt og behageligt. Igen kunne det have været endnu mere opløst i toppen for virkelig at strække lydbilledet ud og også hente detaljer frem bagerst i lydbilledet. Klassisk musik, som er afhængig af dette, bliver på den måde lidt af en nedtur.

annonce

Jeg tager mig i at bruge AirPlay mest, der er praktisk med streaming-tjenester som Spotify og WiMP. Bare start sangen på iPhone eller iPad, tryk på AirPlay-knappen, og ud kommer musikken. Til den brug er Yamaha RX-V675 meget handy. Dens rytme og drive kommer virkelig til sin ret. Endnu bedre lyd får man ved at streame WAV og højopløst FLAC.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Onkyo TX-NR626

  Pris: 4990 kr Annonce
  Stort, nydeligt klangbillede Kraft nok
  Hvornår får tablets en egen fjernbetjenings-app?

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Yamaha RX-V675

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.