: Onkyo TX-NR626

Lydmæssig nydelse

Onkyo TX-NR626 lyder glimrende til både musik og film. Den kombinerer kraft og opløsning på forbilledlig vis!
Lyd & Billede mener
Stort, nydeligt klangbillede Kraft nok
Hvornår får tablets en egen fjernbetjenings-app?
Specifikationer
  • HDMI: 6 ind, 2 ud
  • 7 x 95 W (8 ohm, 2 kanaler)
  • UHD (4K) opskalering, 3D og lydretur
  • Audyssey MultEQ rumkorrektion
  • Wi-Fi netværk m. Spotify og fjernbetjenings-app
  • Bluetooth
  • Ikke multikanals pre-out
Annonce
Annonce
forfatter

Onkyo TX-NR636 kan skilte med trådløs internetopkobling, som gør Ethernet-kablet overflødigt. Alle, der hader kabelrod, vil byde dette velkommen. Desuden kan receiveren streame musik fra en hvilken som helst mobiletelefon eller tablet med Bluetooth (skal understøtte A2DP). Onkyo er i skrivende stund sammen med Sony alene om at tilbyde begge funktioner i denne prisklasse.

AirPlay har Onkyo endnu ikke fået. Derimod understøttes mange musikformater via netværks-streaming, også Apple Lossless. Spotify er desuden indbygget.

Seks HDMI-indgange er der, alle på bagsiden. De understøtter opskalering til Ultra HD video via en avanceret Qdeo-sensor. Igen: Hvorvidt den gør det bedre, end et high-end tv på egen hånd kan gøre, er tvivlsomt, og det er noget, vi må afgøre på et senere tidspunkt.

Højdehøjttalere
Onkyo benytter Dolby Pro Logic IIz til at give højdekanaler, hvis du har monteret et par højttalere i loftet over tv’et eller lærredet. Vores erfaring er, at denne metode ikke fungerer så godt som Yamahas Presence-kanaler; det virker lidt mere tilfældigt, hvilke lyde der kommer fra højden, og det bliver ikke helt så sømløst. Men det kan give en ekstra dimension i forhold til ikke at have dem der.

Opsætningsmenuen er lidt forvirrende, da indstillinger gøres med to knapper: “Home” og “Q”, hvor Q står for quick setup. Men med ordet “Setup” under den sidste er det svært at vide, at det er Home, der skal bruges, når der skal laves avancerede indstillinger.

Annonce

Højttalerkalibrering går på den anden side som en leg. Audyssey MultEQ justerer klangen automatisk for op til seks positioner i rummet, så alle kan nyde mere eller mindre samme lydkvalitet.

Fjerbetjenings-app
Fjernbetjenings-app’en til Android og iOS er fin og øger brugervenligheden i forhold til den medfølgende knapbetjening. Men der findes ikke en egen tablet-version, så funktionerne er lavet meget lagdelt, uden den store overskuelighed. Jeg kan dog godt lide Spotify-funktionaliteten i app’en.

Lydkvalitet
Med vores referencehøjttalere fra Procella lyder det bedst i Direct-modus, mens billigere højttalere, såsom Focal Sib&Cub3, kan have godt af at blive tonejusteret med Audyssey.

Onkyo-receiveren er dejlig at lytte til. Velproduceret musik i surround, f.eks. Hoff Ensembles klassiske jazzudgivelse Quiet Winter Night, gengives med et udstrakt og luftigt klangbillede. Sangstemmer kommer rent og pænt ud af centerhøjttaleren med god dynamisk kontrast, som gør det hele fejende flot at lytte til. Der er også vitalitet og kraft nok til at følge den aktive subwoofer ganske højt i lydniveau, før det flader ud.

Dialoger i film lyder rent, og lydbilledet bredes god ud over og omkring lytteren, som får en realistisk filmoplevelse. Actionfilm lyder også sejt, selv om det er noget begrænset i forhold til dyrere sager. Men Onkyo står ikke tilbage for Yamaha i den henseende og har desuden bedre opløsning.

Annonce

Det er kvaliteter, som også gavner musikoplevelser i stereo. Spotify fungerer udmærket, men når jeg er alene, streamer jeg helst mine højopløste musikfiler via DLNA. Med de største filer kan den trådløse netopkobling opføre sig noget ustabilt afhængigt af netværksdækningen; i så fald bør du tilslutte med Ethernet-kabel.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Yamaha RX-V675

Stærk og brugervenlig

Yamaha RX-V675 er veludstyret, nem i brug og spiller op til dans med fest og farver.

Heftig lyd Veludstyret Brugervenlig
Lidt dæmpede overtoner
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.