Philips PicoPix PPX4835 ligner på papiret en vinder. En opløsning på hele 1280 x 720 pixel giver et godt udgangspunkt, kombineret med en lysstyrke på hele 350 lumen. En indbygget højttaler på 3 watt giver også kraftigere lyd end mange tilsvarende projektorer, selv om heller ikke den kan måle sig med en ekstern højttaler.
Der er ingen indbygget afspiller til videofiler eller trådløs funktionalitet. I stedet har man satset på HDMI-indgangen. Den understøtter MHL og kan dermed modtage video fra Android-telefoner, mens iOS-brugere kan bruge en HDMI-adapter.
Ydelse
Hvad angår lysstyrke, stiller PPX4835 op i en anden klasse end sine mere overkommelige konkurrenter. Marvel-filmen Doctor Strange er lettere at se i lyse omgivelser, og man kan projicere et større billede op, uden at det bliver for mørkt. Runde genstande er også glattere, uden de savtakker, de får fra projektorer med lavere opløsning. Så langt, så godt.
Men der er nogle alvorlige problemer, og så ser vi endda bort fra, at blæseren støjer en del. For det første er fokus ikke skarpt nok, og både PPX3417W og Asus E1 har et skarpere billede. Desuden ser ansigter nærmest solskoldede ud på grund af for lav intensitet i grøn.
Men det største problem med projektoren er color banding (skarpe overgange mellem nuancer). Der hvor himlen skulle have jævne schatteringer mellem mørke og lyse områder, ser den i stedet ud som et tværsnit af et løg med kraftige spring fra niveau til niveau. Det bliver irriterende i længden.
Konklusion
Det, der på papiret ser så godt ud – med 720p opløsning og en heftig lysstyrke på 350 lumen – falder på, at billedet aldrig helt bliver skarpt nok. Og manglende energi i den grønne farve gør, at ansigter bliver for rødlige og billedet generelt for fladt.
Værst er det med color banding, der gør, at himlen og andre scenerier, der skulle have jævne schatteringer, i stedet ser ud som et løg i tværsnit. Så hjælper det ikke meget med en nok så kraftig højttaler, og at man kan bruge projektoren som nødoplader.
Lyd & Billede mener
God lysstyrke kombineret med høj pixelopløsning og mulighed for at projicere et ret stort billede op. Billedet bliver aldrig helt skarpt, og det hele bliver temmelig fladt og livløst. Color banding er også et problem, og blæseren støjer en del.
Vejl. pris 3.299 kr
Specifikationer
Også i denne test:
6 bærbare projektorer
BenQ GS1
Se film hvor du vil
BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.
Philips PicoPix PPX3417W
Mange tricks i ærmet
Hvad enten du vil se video fra mobil, pc, hukommelseskort eller USB – eller endda trådløst – er PPX3417W en projektor, der skal tages alvorligt.
Asus ZenBeam E1
Biograf-walkman
Asus’ miniprojektor fylder ikke mere end en gammeldags walkman, og den gør for hjemmebioen, hvad den bærbare kassettespiller i sin tid gjorde for stereoanlægget.
Asus S1
Velvalgt kompromis
Asus S1 har kun ét mål for øje: At give den bedste billedkvalitet for pengene fra et meget kompakt format.
Philips PicoPix PPX5110
Indgangsbilletten
Denne superkompakte projektor kan streame video trådløst direkte fra din smartphone.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer