Asus ZenBeam E1 kommer i et enkelt og funktionelt aluminiumkabinet af en størrelse, der i en svunden tid havde passet til en walkman. Et skydelåg beskytter linsen, og langs siderne er der huller til ventilation. Batteriet giver dig op til fem timers bærbar hjemmebio uden andet kabel end det fra afspilleren.
Tilslutningen er simpel. Der er en enkelt HDMI/MHL-indgang, og derudover finder man kun 3,5 mm hovedtelefonstik, strømstik samt en USB-port til opladning. Det havde øget mulighederne dramatisk, hvis man også havde kunnet afspille film fra SD-kort eller USB-medier. For slet ikke at nævne trådløs afspilning fra Android-enheder via Miracast.
Ydelse
Lysstyrken er E1’s akilleshæl. Selv i en mørklagt stue sent om aftenen virker billedet lidt mat. Projektoren giver en maksimal lysstyrke på 150 lumen. Altså nogenlunde svarende til en 15 watts glødepære. Og det er vel at mærke, når den kører på fuldt tryk. I Eco-mode, hvor batterilevetiden er opgivet til fem timer, falder lysstyrken til 50 lumen.
Opløsningen er også begrænset. Projektoren accepterer Full HD-signaler, men har kun en fysisk opløsning på 854 x 480 pixel. Altså knap en fjerdedel af Full HD.
Den indbyggede højttaler er i sagens natur meget lille, men leverer overraskende kraftig og god lyd. Som transportabelt kæmpe-tv med internet-tv fra pc’en kan man fint følge med i programmet.
Konklusion
Asus ZenBeam E1 er en projektor, der i kraft af størrelsen kan komme på steder, hvor få andre kan være med. Den har sine begrænsninger i både billedkvalitet og funktioner, men hvor er den dog en charmerende lille fyr!
I arbejdstiden tager den så godt som ingen plads i tasken, når du skal lave en præsentation. Og i ferien kan den agere storskærm på hotelværelset, i sommerhuset eller på campingpladsen. Hvis bare man også kunne skrumpe pc’en tilsvarende, var verden perfekt.
Lyd & Billede mener
Ultrabærbar projektor, der kan vise film og slideshows hvor som helst. Tilsæt en HDMI-kilde og en hvid væg, så er du kørende. Der er virkelig ikke meget lysstyrke i den. Og man savner mulighed for afspilning via Miracast eller USB/SD-medier.
Vejl. pris 2.300 kr
Specifikationer
Også i denne test:
6 bærbare projektorer
BenQ GS1
Se film hvor du vil
BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.
Philips PicoPix PPX4835
Kun god på papiret
Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.
Philips PicoPix PPX3417W
Mange tricks i ærmet
Hvad enten du vil se video fra mobil, pc, hukommelseskort eller USB – eller endda trådløst – er PPX3417W en projektor, der skal tages alvorligt.
Asus S1
Velvalgt kompromis
Asus S1 har kun ét mål for øje: At give den bedste billedkvalitet for pengene fra et meget kompakt format.
Philips PicoPix PPX5110
Indgangsbilletten
Denne superkompakte projektor kan streame video trådløst direkte fra din smartphone.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer