: Onkyo TX-NR3030

Voldsomt tryk på

Ingen kan hamle op med Onkyos power i hjemmebiografen. Med 11 forstærkertrin har den også fuld kraft til samtlige kanaler.
Lyd & Billede mener
Her har man mulighed for et fuldt 7.2 setup med fire Atmos-kanaler oveni, uden behov for ekstra effektforstærker. Lyden er også sindssygt kraftig med masser af detaljer.
Vi er ikke helt tilfredse med rumkorrektionen. Trådløst netværk kræver gammeldags password-indtastning.
Specifikationer
  • HDMI: 8 ind (MHL foran), 3 ud
  • 3D og 4K-opskalering (HDMI 2.0 + HDCP 2.2)
  • THX, HD-lyd og Dolby Atmos (7.2.4/9.2.2)
  • 11 x 135 W (8 ohm, 2 kanaler)
  • AccuEQ højttalerkalibrering
  • Netværk: Wi-Fi, Ethernet og Bluetooth
  • AirPlay, DLNA og Spotify Connect
  • Phono-indgang
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Annonce
Annonce
forfatter

Mens alle receiverne i testen understøtter HDMI 2.0 og dermed 4K video-opløsning med både 50 og 60 billeder i sekundet, er det kun Onkyo, der understøttelser den nye HDCP 2.2 kopibeskyttelse. Fremtidige 4K Blu-ray-udgivelser vil måske kræve dette, det vil tiden vise.

Onkyo har noget så sjældent som balanceret XLR-stereoudgang til tilslutning af en ekstra effektforstærker i stereo, og det er også den eneste receiver med 11 forstærkertrin.

Brugervenlighed
Fjernbetjenings-app’en Onkyo Remote 3 giver et godt overblik, men vi kan ikke lide at skulle trykke mange gange i træk for at få den lydindstilling, vi vil have. Der burde have været direkte valg til hver indstilling.

Opsætningen går glat, men der kunne godt have været lettere tilslutning til trådløst internet, uden at man skulle scrolle igennem alfabetet for at indtaste sit password. WPS-funktion eller mulighed for at dele indstillingerne fra mobiltelefonen havde været tilstrækkeligt.

Autokalibrering af højttalerne går også glat, bortset fra at afstanden til subwooferen blev næsten 1,5 meter for lang og dermed gav dårlig timing i bassen, så efterjustering var nødvendigt. Desuden synes vi ikke, at Onkyos AccuEQ-funktion er særlig god, og foretrækker at slå den fra efter kalibrering.

Annonce

Lydkvalitet
Når alt er indstillet rigtigt, er det bare at nyde lyden. Atmos-lydsporet på Transformers: Age of Extinction gengives som et gigantisk lydbillede, og dialogerne er store og heftige. Onkyo er konge, når det gælder rå power, og selv om prisen kan virke høj, er den det egentlig ikke, når man ved, at man kan tilslutte et fuldt Atmos-sæt med 11 højttalere uden at have brug for en ekstra effektforstærker.

Når hovedpersonerne kommer ind i bygningen, hvor skurkene laver Transformers-kloner, hører man den store larm fra laboratoriet, og Atmos-kanalerne løfter virkelig lyden op i den tredje dimension. Lydbilledet er stort og glat, og da Megatron kaster sin bombe, som øjeblikkelig forvandler en mand til aske, rusker det mere i kroppen end med nogen af de andre receivere.

Den brillante 2L-udgivelse Magnificat på Blu-ray lyder udsøgt i surround. Den er ikke helt så luftig og vægtløs i overtonerne som med Marantz, og Onkyo er noget mørkere og mere bøs i udtrykket, også i forhold til Denon og Pioneer. Derimod er dynamikken fremragende. Både i mellemtonen og basregisteret har Onkyo fuld kontrol.

Musik i stereo lyder også rigtig godt, og Onkyo er sammen med Yamaha de bedste, når der skal spilles op til fest.

Konklusion
Med 11 forstærkertrin behøver man ikke en ekstra effektforstærker for at få fuld opsætning med 7.2 surround og fire Atmos-kanaler i loftet. Onkyo TX-NR3030 har også masser af råstyrke og har kontrol over alt, hvad der sker. Lydkvaliteten er fremragende på både film og musik, og receiveren understøtter næste generations kopibeskyttelse, HTCP 2.2. Hvad mere kan man forlange?

Annonce

Jo, vi savner Audyssey rumkorrektion, da Onkyos egen ikke fungerer lige så godt. Derudover er der nogle småting ved brugervenligheden, der generer.

Se videopræsentationen af TX-NR3030.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Yamaha RX-A3040

Samlet sejr

Yamaha graver guldet frem fra lydsporet, hvad enten det er film eller musik, og byder på kraft og elegance i en brugervenlig indpakning.

Det er en af de mere kraftige receivere i klassen, og med dens varme og fyldige klang kan man spille højt uden at blive træt i ørerne. Brugervenligheden er også rigtig god.
Nogle vil foretrække en mere neutral lyd og endnu kvikkere bas.

Denon AVR-X5200W

Meget for pengene

Testens billigste receiver har ingen problemer med at tegne et meget stort lydbillede op. Brugervenlig er den også.

Med 11 kanalers processering og rigtig god lydkvalitet får man meget for pengene her. Og brugervenligheden er i top.
Receiveren har ikke så meget effekt som de kraftigste konkurrenter. Fjernbetjenings-app’en er lidt for simpel.

Marantz SR7009

Forfinet nydelse

Marantz laves på samme platform som Denon. Men der er gjort noget ekstra for at få endnu renere lyd.

11 kanalers processering er sjældent til prisen. Lyden er rigtig godt, især faldt vi for opløsningen i overtoneområdet. Rigtig god brugervenlighed.
Marantz-receiveren har ikke samme kontrol som de allerkraftigste. Fjernbetjenings-app’en måtte gerne have haft flere valgmuligheder.

Pioneer SC-LX88

Kraft og kontrol

Pioneer har måske den mest neutrale klangkarakter i klassen. Her er godt med tryk og mange funktioner.

Lyden er gennemsigtig og luftig med store kraftressourcer. God brugervenlighed trækker op.
Klangkarakteren på højttalerne skal vælges før autokalibrering. Fire Atmos-kanaler forudsætter maksimalt fem højttalere ved siden af, hvor konkurrenterne kan benytte op til syv.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.