Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Pioneer SC-LX88

Kraft og kontrol

Pioneer har måske den mest neutrale klangkarakter i klassen. Her er godt med tryk og mange funktioner.

Skrevet af / 06/03/2015 - 05:00
Pioneer SC-LX88
Geir Gråbein Nordby

Mens de konkurrerende receivere kan tilkobles fire Atmos-højttalere plus syv almindelige højttalere (forudsat ekstra effektforstærker), er Pioneer SC-LX88 begrænset til to plus syv eller fire plus fem.

Bluetooth er indbygget med aptX-understøttelse for bedre lyd, det samme er Wi-Fi. Højopløste musikfiler kan afspilles via hjemmenetværket (DLNA), og hvis du har DSD-filer, kan de afspilles fra pc eller Mac via USB-indgangen. AirPlay og Spotify Connect er der også for lettest mulig adgang til musikken.

Brugervenlighed
Betjenings-app’en iControlAV5 giver adgang til alle funktioner. På en smartphone må man arbejde i mange lag, mens skærmstørrelsen på iPad er godt udnyttet til at give bedre overblik. Men jeg fatter ikke, hvorfor nogle funktioner har animerede knapper, der bevæger sig hele tiden. Man kan låse dem, men som udgangspunkt danser de rundt på skærmen!

Opkobling går legende let med en trin-for-trin grafisk brugervejledning indbygget i receiveren, som du kan tilgå direkte via browseren på din computer.

Autokalibrering af højttalerne korrigerer for både lydniveau, afstand, delefrekvens, indbyrdes fase og stående lydbølger.

Lydkvalitet
Dynamikken er glimrende. Her brager det løs med fuld kontrol i alle kanaler! Dialoger på film er distinkte, og lydlandskabet omslutter os. Når en helikopter svæver over en majsmark på Atmos-lydsporet til Transformers: Age of Extinction, kan man nærmest mærke rotoren over hovedet.

Et 5.1 setup med fire Atmos-kanaler giver en mere jævn og rumlig gengivelse end et 7.1 setup med to Atmos-kanaler. Det havde været endnu mere omsluttende med 7.1 og fire loftshøjttalere, men det understøtter processoren ikke.

Øges volumen for meget, bliver det lidt skarpt, så hvis du insisterer på at køre for fuld udblæsning i længere tid ad gangen, findes der mere behagelige alternativer.

Musik i surround er forførende. Den norske klassiskudgivelse Magnificat på Blu-ray flytter klangen fra Trondheims domkirke ind i testrummet på overbevisende vis. Det lyder mest opløst og rent i Pure Direct-indstillingen. Sæt den f.eks. til Dolby Surround, og loftshøjttalerne aktiveres. Så bliver det mere omkransende, men også lidt mere diffust, da indspilningen ikke har Atmos-lydspor. Den har dog Auro-3D, men det understøtter receiveren ikke.

Musik i stereo gengives med en fin, stram bas, og uanset musikstil følger den klare, tydelige mellemtonegengivelse godt med. Men der er ingen tilsat blødhed og varme her: Lyden er stram, pågående og analytisk.

Konklusion
Pioneer SC-LX88 tegner et åbent lydbillede op med klare dialoger og sangstemmer. Her er glimrende dynamisk kontrast, og Dolby Atmos løfter det hele yderligere med mere omkransende lyd fra oven. Vi kunne dog have ønsket os et par Atmos-kanaler mere.

Ellers er der godt med funktioner og brugsområder, fra streaming til netværksbetjening, alt sammen i en brugervenlig indpakning. Fjernbetjenings-app’en iControlAV5 har mange funktioner, som man får det bedste overblik over på en iPad.

Lyd & Billede mener

Lyden er gennemsigtig og luftig med store kraftressourcer. God brugervenlighed trækker op. Klangkarakteren på højttalerne skal vælges før autokalibrering. Fire Atmos-kanaler forudsætter maksimalt fem højttalere ved siden af, hvor konkurrenterne kan benytte op til syv.

Også i denne test:

5 surround-receivere med Dolby Atmos

Yamaha RX-A3040

Samlet sejr

Yamaha graver guldet frem fra lydsporet, hvad enten det er film eller musik, og byder på kraft og elegance i en brugervenlig indpakning.

Det er en af de mere kraftige receivere i klassen, og med dens varme og fyldige klang kan man spille højt uden at blive træt i ørerne. Brugervenligheden er også rigtig god.
Nogle vil foretrække en mere neutral lyd og endnu kvikkere bas.
Læs hele testen

Denon AVR-X5200W

Meget for pengene

Testens billigste receiver har ingen problemer med at tegne et meget stort lydbillede op. Brugervenlig er den også.

Med 11 kanalers processering og rigtig god lydkvalitet får man meget for pengene her. Og brugervenligheden er i top.
Receiveren har ikke så meget effekt som de kraftigste konkurrenter. Fjernbetjenings-app’en er lidt for simpel.
Læs hele testen

Marantz SR7009

Forfinet nydelse

Marantz laves på samme platform som Denon. Men der er gjort noget ekstra for at få endnu renere lyd.

11 kanalers processering er sjældent til prisen. Lyden er rigtig godt, især faldt vi for opløsningen i overtoneområdet. Rigtig god brugervenlighed.
Marantz-receiveren har ikke samme kontrol som de allerkraftigste. Fjernbetjenings-app’en måtte gerne have haft flere valgmuligheder.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR3030

Voldsomt tryk på

Ingen kan hamle op med Onkyos power i hjemmebiografen. Med 11 forstærkertrin har den også fuld kraft til samtlige kanaler.

Her har man mulighed for et fuldt 7.2 setup med fire Atmos-kanaler oveni, uden behov for ekstra effektforstærker. Lyden er også sindssygt kraftig med masser af detaljer.
Vi er ikke helt tilfredse med rumkorrektionen. Trådløst netværk kræver gammeldags password-indtastning.
Læs hele testen

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top