Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: Wattson Audio Madison

Schweizisk minimalisme på sit mindste

Når man ser Wattson Madison skulle man tro, at den kostede langt mindre. Det er indtil man hører den. Men den er ikke for alle.

Skrevet af / 21/01/2023 - 10:00
Wattson Audio Madison
Geir Gråbein Nordby

Madison fra Wattson Audio er særdeles minimalistisk, her får du ikke fjernbetjening, og der følger ingen kabler med bortset fra en strømforsyning. Som importøren anbefalede os at opgradere til en fra Sbooster. Som sagt, så gjort. 

Madison har ingen skærm, i stedet viser to røde lysdioder kilde og lydniveau. Man kan nemlig vælge mellem variabelt eller fast udgangsniveau, således at Madison – hvis du ønsker det – kan være sin egen forforstærker.  

Der er også en hovedtelefonudgang på fronten, og afspilleren kan bruges som DAC for kilder med koaksial og optisk udgang. Men nogen mulighed for CD-ripping eller lagring af filer har den ikke.  

Ingen Wi-Fi

Madison har ingen indbygget Wi-Fi-modtager, kun en kablet Ethernet-indgang. Den styres med sin egen app, Wattson Music, som desværre kun er tilgængelig for Apple iOS. Ellers må man bruge tredjeparts-apps som Bubble UPnP for Android, eller for eksempel Roon til PC og Mac. Eller AirPlay. 

Madison har hverken Spotify Connect eller Tidal Connect, og bruger du Tidal fra Wattson-app’en, får du CD-kvalitet som højeste opløsning (16-bit / 44,1 kHz).  

Med Roon fra vores MacBook Pro fik vi derimod højere opløsninger, op til 192 kHz for PCM (Qobuz) og 96 kHz for MQA (Tidal). 

Madison kan være sin egen forforstærker og bruges med aktive højttalere eller en effektforstærker. (Foto: Wattson Audio) 

Ægte balanceret

Madison har én dobbelt mono-DAC-chip pr. kanal. Dette gør den ægte balanceret, hvilket giver et lavere støjgulv. Ifølge Wattson Audio bruges up-amps af den nyeste generation og helt symmetriske analoge udgangstrin i højeste kvalitet. 

Den indbyggede DAC understøtter maksimalt 192 kHz opløsning, men det behøver slet ikke at være en bremseklods for lydkvaliteten. 

Wattson Audio Madison i brug

Fordi Madison er så enkel, er den også legende let at koble til. Har du et Ethernet-kabel, kan du ikke gå fejl.  

iPhone-app’en fungerer fint og er overskuelig nok. Men da vi spillede musik fra Tidal gennem app’en, blev vi lidt skuffede over lyden. Selv med opgraderet strømforsyning lød det lidt fladt, og basregisteret var noget blødt og kontrastløst. Lydbilledet var ikke i nærheden af åbenheden fra Auralic Altair G1.1 eller rytmikken fra Naim ND5 XS 2.  

“Jeg savner definitivt noget nerve her,” udbryder Lasse. 

Foto: Wattson Audio

Med Roon

Grunden kan være, at højopløst musik fra Tidal blev skaleret ned til CD-kvalitet. Da vi brugte Roon som afspiller fra vores Mac, gik det straks bedre. 

Justin Vernons (Bon Iver) stemme på Taylor Swift-duetten Exile lyder større og klarere, og Taylor Swift får mere nerve i sin stemme. 

Jan Gunnar Hoffs klaver åbner sig og placeres nærmest i et større rum. Vi får mere definition og luft, og Wattson Madison er nu lydmæssigt i klasse med Naim og HiFi Rose (RS150).  

På albummet Natural Brown Prom Queen af instrumentalisten Sudan Archives, hvis virkelige navn er Brittney Parks, mikser hun hiphop med organisk jazz og meget andet cool. Og ikke mindst har hun en stærk stemme. Lyden er vældig god, musikken kommer frem med nødvendig tyngde og rytmik. Især mellemtonen og diskanten lyder opløst og fint. Bassen er fortsat en anelse blød helt nederst, men helhedsoplevelsen er definitivt god. 

Konklusion

Wattson Audio Madison er en meget minimalistisk netværksafspiller. Den er lille, helt uden display og har ingen Wi-Fi-tilslutning. Du skal med andre ord bruge Ethernet-kabel.  

Lyden er god, men med app’en lyder højopløst musik fladere end med de bedste. For at opnå den bedst mulige brugeroplevelse og lydkvalitet anbefaler vi at bruge Roon eller andre tredjeparts-apps. Prisen virker høj sammenlignet med andre i klassen, som kan flere tricks. Et billigere alternativ er Emerson, som kan det samme, men med kun ubalanceret udgang. 

  1. Sbooster BOTW MKII

    Klippefast strømforsyning

    Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.

    Giver mærkbart mere stabil bas, mere præcist stereoperspektiv og lidt bedre dynamisk kontrast.
    Kræver meget plads. Dyr opgradering, når man har brug for flere.
    Læs hele testen
Karakter
Wattson Audio Madison
High End

Lyd & Billede mener

På sit bedste giver afspilleren et stort lydbillede med god kontrast. Den er enkel at sætte op og gør ikke meget væsen af sig fysisk. App-styring med sjovt layout og skrift. Et billigere udseende, end vi havde forventet af en solid blok aluminium. Meget minimalistisk med få tilslutningsmuligheder. Ingen Wi-Fi. App findes kun til iOS. For bedste lyd skal man bruge en tredjeparts-afspiller, som Roon.

Også i denne test:

Vi tester fem musikstreamere

Matrix Audio Element M2

Overflod af funktioner

En af de mest veludstyrede streamere i klassen er spækket med indgange og understøtter alle nødvendige musiktjenester og lokalt lagret musik.

Alle de tilslutninger, du kan drømme om, inklusive HDMI ARC- og USB-DAC-indgang. Understøtter både streaming og musik lagret på netværket. Flot lyd.
Touchskærmen på forsiden er funktionel, men lige lille nok for at ramme rigtigt. At taste password er vanskeligt. App’en er ikke så elegant, som den ser ud.
Læs hele testen

HiFi Rose RS150B

Fantastisk gennemført afspiller

HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

Alle streamingtjenester i højeste kvalitet integreret. Stor touchskærm og enestående brugervenlighed. Strålende DAC og fantastisk kontrolleret og åben lyd.
Vi savner lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

NAIM ND5 XS 2

En grå ulv i fåreklæder

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er ældst blandt musikstreamerne, men det mærkes på ingen måde på lyden.

Levende lydbillede med analog musikalitet. Gnistrende dynamik og fin app-styring.
Ingen skærm. Ingen fjernbetjening eller knapper.
Læs hele testen

Auralic Altair G1.1

Guldstandarden blandt musikstreamere

Auralics nye Altair G1.1 løber med en smal sejr, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brugervenlighed.

Spiller med indsigt og autoritet. Superdefineret lydbillede med gnistrende dynamik. Fremragende DAC.
Ingen digitale udgange. Ingen fjernbetjening. Ingen Android-app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top