Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: Wattson Audio Madison

Schweizisk minimalisme på sit mindste

Når man ser Wattson Madison skulle man tro, at den kostede langt mindre. Det er indtil man hører den. Men den er ikke for alle.

Publiceret 21/01/2023 - 10:00
Wattson Audio Madison
Geir Gråbein Nordby

Madison fra Wattson Audio er særdeles minimalistisk, her får du ikke fjernbetjening, og der følger ingen kabler med bortset fra en strømforsyning. Som importøren anbefalede os at opgradere til en fra Sbooster. Som sagt, så gjort. 

Madison har ingen skærm, i stedet viser to røde lysdioder kilde og lydniveau. Man kan nemlig vælge mellem variabelt eller fast udgangsniveau, således at Madison – hvis du ønsker det – kan være sin egen forforstærker.  

Der er også en hovedtelefonudgang på fronten, og afspilleren kan bruges som DAC for kilder med koaksial og optisk udgang. Men nogen mulighed for CD-ripping eller lagring af filer har den ikke.  

Ingen Wi-Fi

Madison har ingen indbygget Wi-Fi-modtager, kun en kablet Ethernet-indgang. Den styres med sin egen app, Wattson Music, som desværre kun er tilgængelig for Apple iOS. Ellers må man bruge tredjeparts-apps som Bubble UPnP for Android, eller for eksempel Roon til PC og Mac. Eller AirPlay. 

Madison har hverken Spotify Connect eller Tidal Connect, og bruger du Tidal fra Wattson-app’en, får du CD-kvalitet som højeste opløsning (16-bit / 44,1 kHz).  

Med Roon fra vores MacBook Pro fik vi derimod højere opløsninger, op til 192 kHz for PCM (Qobuz) og 96 kHz for MQA (Tidal). 

Madison kan være sin egen forforstærker og bruges med aktive højttalere eller en effektforstærker. (Foto: Wattson Audio) 

Ægte balanceret

Madison har én dobbelt mono-DAC-chip pr. kanal. Dette gør den ægte balanceret, hvilket giver et lavere støjgulv. Ifølge Wattson Audio bruges up-amps af den nyeste generation og helt symmetriske analoge udgangstrin i højeste kvalitet. 

Den indbyggede DAC understøtter maksimalt 192 kHz opløsning, men det behøver slet ikke at være en bremseklods for lydkvaliteten. 

Wattson Audio Madison i brug

Fordi Madison er så enkel, er den også legende let at koble til. Har du et Ethernet-kabel, kan du ikke gå fejl.  

iPhone-app’en fungerer fint og er overskuelig nok. Men da vi spillede musik fra Tidal gennem app’en, blev vi lidt skuffede over lyden. Selv med opgraderet strømforsyning lød det lidt fladt, og basregisteret var noget blødt og kontrastløst. Lydbilledet var ikke i nærheden af åbenheden fra Auralic Altair G1.1 eller rytmikken fra Naim ND5 XS 2.  

“Jeg savner definitivt noget nerve her,” udbryder Lasse. 

Foto: Wattson Audio

Med Roon

Grunden kan være, at højopløst musik fra Tidal blev skaleret ned til CD-kvalitet. Da vi brugte Roon som afspiller fra vores Mac, gik det straks bedre. 

Justin Vernons (Bon Iver) stemme på Taylor Swift-duetten Exile lyder større og klarere, og Taylor Swift får mere nerve i sin stemme. 

Jan Gunnar Hoffs klaver åbner sig og placeres nærmest i et større rum. Vi får mere definition og luft, og Wattson Madison er nu lydmæssigt i klasse med Naim og HiFi Rose (RS150).  

På albummet Natural Brown Prom Queen af instrumentalisten Sudan Archives, hvis virkelige navn er Brittney Parks, mikser hun hiphop med organisk jazz og meget andet cool. Og ikke mindst har hun en stærk stemme. Lyden er vældig god, musikken kommer frem med nødvendig tyngde og rytmik. Især mellemtonen og diskanten lyder opløst og fint. Bassen er fortsat en anelse blød helt nederst, men helhedsoplevelsen er definitivt god. 

Konklusion

Wattson Audio Madison er en meget minimalistisk netværksafspiller. Den er lille, helt uden display og har ingen Wi-Fi-tilslutning. Du skal med andre ord bruge Ethernet-kabel.  

Lyden er god, men med app’en lyder højopløst musik fladere end med de bedste. For at opnå den bedst mulige brugeroplevelse og lydkvalitet anbefaler vi at bruge Roon eller andre tredjeparts-apps. Prisen virker høj sammenlignet med andre i klassen, som kan flere tricks. Et billigere alternativ er Emerson, som kan det samme, men med kun ubalanceret udgang. 

Karakter
Wattson Audio Madison
High End

Lyd & Billede mener

På sit bedste giver afspilleren et stort lydbillede med god kontrast. Den er enkel at sætte op og gør ikke meget væsen af sig fysisk. App-styring med sjovt layout og skrift. Et billigere udseende, end vi havde forventet af en solid blok aluminium. Meget minimalistisk med få tilslutningsmuligheder. Ingen Wi-Fi. App findes kun til iOS. For bedste lyd skal man bruge en tredjeparts-afspiller, som Roon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top