Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Sbooster BOTW MKII

Klippefast strømforsyning

Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
Karakter
Sbooster BOTW MKII
Lyd & Billede mener
Giver mærkbart mere stabil bas, mere præcist stereoperspektiv og lidt bedre dynamisk kontrast.
Kræver meget plads. Dyr opgradering, når man har brug for flere.
Specifikationer
 • Type: Strømforsyning
 • Udgange: 1
 • Udgangsspænding: 15, 16, 16,5 V
 • Spænding: 100-240 V / 50-60 Hz
 • Maksimal strøm: 2,5 A
 • Transformator: 50 VA
 • Mål og vægt: 24 x 13 x 7,5 cm / 1,85 kg
 • Web: simplehifi.dk

De små strømforsyninger, som så mange produkter leveres med, er som regel helt generiske 220 volts klodser med lav udgangsspænding og lige præcis strøm nok til at drive, hvad de nu er tilsluttet.

De følger med alle mulige produkter: Pladespillere, phono-trin, digitalkonvertere og meget andet godt, som har brug for en ekstern strømforsyning for at fungere.

Og fungere gør det. En Rega-pladespiller snurrer fint på 33 1/3 med den medfølgende strømforsyning, og DAC’en gør, hvad den skal, med et koaksialt strømstik i enden.

Derfor er det let at tro, at alt er i den skønneste orden, men som med alt andet, der har med hi-fi og lydgengivelse at gøre, kan det altid blive bedre. Renere og mere stabil strøm er et godt sted at starte.

(Foto: Lasse Svendsen)

Annonce

Der hvor det hele starter

Stikkontakten på væggen er endestation for masser af strøm, der har rejst langt, for at du kan få lys i lampen og lyd i anlægget. I det øjeblik du sætter stikket i stikkontakten, fortsætter overførslen af elektricitet fra væggen til DAC’en, pladespilleren, forstærkeren osv., og alt, hvad der måtte være af støj, interferens, spændingsvariationer og strømudfald følger med.

Helt ud til højttalerne.

Det er ikke sikkert, at man mærker det i form af, at lyden er grumset, uklar, ulden eller underlig på anden måde, men man kan mærke, hvad man er gået glip af, hvis man gør, som vi har gjort. Forsøger med en formodet bedre strømforsyning og skifter tilbage til den originale.

Er strøm vigtigt? IsoTek vil gerne overbevise os om, at strømkvalitet ikke er humbug og hokuspokus.

Der findes mange forskellige “strømrensere” med nærmest magiske evner, der transformerer lyden, så selv et billigt anlæg lyder som en million. I hvert fald hvis man skal tro meget af hypen på nettet om strømrensning.

Hos Sbooster er de mere nøgterne og lader generelt brugere og anmeldere tale for sig, og det ser ud til at fungere.

Annonce

(Foto: Lasse Svendsen)

Renere strøm giver renere lyd

De laver strømforsyninger, der ser lige så nøgterne ud som deres produktinformation, men kalder dem ubeskedent BOTW-opgraderinger (Best of Two Worlds) af anlægget.

Selve strømforsyningen er en sort boks uden nogen hemmeligheder indeni. Den er bygget op omkring en 50 VA ringkernetransformator i midten med kobberafskærmede viklinger og magnetisk og elektrostatisk afskærmning. Strømmen passerer gennem Schottky-ensrettere, polypropylen-kondensatorer og forsølvede kobberkabler, og ender i et koaksialstik.

Strømforsyningen har et totrins netfilter, der deler mellem jord og fase, og filteret sidder foran transformatoren, så højfrekvent støj ikke kommer med videre til ensretterne og kondensatorerne og ender i dine ører.

I æsken medfølger et separat jordet strømkabel og seks DC-stik i forskellige størrelser, så man kan finde et, der passer. De sættes i enden af det fastmonterede kabel på udgangen og har et tykt og et tyndt ben, så det ikke er muligt at bytte om på plus og minus.

Annonce

På det fastmonterede kabel er der et split-current-kredsløb, som opdeler i normal og højfrekvent, hvilket skal give hurtigere respons, når det er nødvendigt.

(Foto: Lasse Svendsen)

Virker det?

Sbooster BOTW MKII findes i flere udgaver tilpasset til en lang række produkter, der anvender eksterne strømforsyninger, fra 5 til 24 volt, og vores testeksemplarer var 15 til 16,5 volt, tilpasset MartinLogans hybride elektrostathøjttalere, som bruger strøm til at sætte spænding til polerne på elektrostat-enheden.

Perfekt for os, der har et par ElectroMotion ESL X stående, som bruger en 15 volt strømforsyning på størrelse med en tændstikæske.

Den gør selvfølgelig, hvad den skal. Højttalerens vertikale elektrostat-enheder smelter fint sammen med de to bas-enheder, som tager sig af de lavere frekvenser (41-400 Hz).

Annonce

Men med en Sbooster på hver højttaler mærker man, hvor meget ren og stabil strøm kan betyde for lydoplevelsen. Lydbilledet bliver roligere, der er bedre balance mellem bassen og elektrostat-enheden, og stereoperspektivet opleves som bedre defineret.

Interessant nok oplevede jeg også, at bassen blev strammere og samtidig mere markeret i lydbilledet, og sibilanter (s- og sj-lyde) fik slebet de skarpeste kanter af. Rytmen i musikken blev mere stabil, og der er ingen tvivl om, at en bedre strømforsyning har en hørbar effekt.

Sbooster til venstre, den originale strømforsyning til højre. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Personligt ville jeg ikke tøve med at udskifte en standard strømforsyning, hvis jeg var sikker på, at lyden blev bedre. I mange tilfælde er forbedringen – eller forskellen – så lille, at det ikke er omkostningen værd, men Sbooster bør prøves af alle, der kan lide at høre musik.

Den koster meget mere end en standard strømforsyning og fylder meget mere, men den virker også meget bedre. Det kan høres.

Annonce
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 Comment

 1. Morten

  16/11/2020 at 16:19

  Jeg har haft en M2 Tech Young DAC hvor jeg byttede standard strømforsyning ud med en Sbooster. Helt samme oplevelse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.