SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

TEST : Sbooster BOTW MKII

Klippefast strømforsyning

Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.

Sbooster BOTW MKII

Lyd & Billede mener

Giver mærkbart mere stabil bas, mere præcist stereoperspektiv og lidt bedre dynamisk kontrast.
Kræver meget plads. Dyr opgradering, når man har brug for flere.
 • Type: Strømforsyning
 • Udgange: 1
 • Udgangsspænding: 15, 16, 16,5 V
 • Spænding: 100-240 V / 50-60 Hz
 • Maksimal strøm: 2,5 A
 • Transformator: 50 VA
 • Mål og vægt: 24 x 13 x 7,5 cm / 1,85 kg
 • Web: simplehifi.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2650 kr

De små strømforsyninger, som så mange produkter leveres med, er som regel helt generiske 220 volts klodser med lav udgangsspænding og lige præcis strøm nok til at drive, hvad de nu er tilsluttet.

De følger med alle mulige produkter: Pladespillere, phono-trin, digitalkonvertere og meget andet godt, som har brug for en ekstern strømforsyning for at fungere.

Og fungere gør det. En Rega-pladespiller snurrer fint på 33 1/3 med den medfølgende strømforsyning, og DAC’en gør, hvad den skal, med et koaksialt strømstik i enden.

Derfor er det let at tro, at alt er i den skønneste orden, men som med alt andet, der har med hi-fi og lydgengivelse at gøre, kan det altid blive bedre. Renere og mere stabil strøm er et godt sted at starte.

(Foto: Lasse Svendsen)

Der hvor det hele starter

Stikkontakten på væggen er endestation for masser af strøm, der har rejst langt, for at du kan få lys i lampen og lyd i anlægget. I det øjeblik du sætter stikket i stikkontakten, fortsætter overførslen af elektricitet fra væggen til DAC’en, pladespilleren, forstærkeren osv., og alt, hvad der måtte være af støj, interferens, spændingsvariationer og strømudfald følger med.

Helt ud til højttalerne.

Det er ikke sikkert, at man mærker det i form af, at lyden er grumset, uklar, ulden eller underlig på anden måde, men man kan mærke, hvad man er gået glip af, hvis man gør, som vi har gjort. Forsøger med en formodet bedre strømforsyning og skifter tilbage til den originale.

Læs også Er strøm vigtigt? IsoTek vil gerne overbevise os om, at strømkvalitet ikke er humbug og hokuspokus.

Der findes mange forskellige “strømrensere” med nærmest magiske evner, der transformerer lyden, så selv et billigt anlæg lyder som en million. I hvert fald hvis man skal tro meget af hypen på nettet om strømrensning.

Hos Sbooster er de mere nøgterne og lader generelt brugere og anmeldere tale for sig, og det ser ud til at fungere.

(Foto: Lasse Svendsen)

Renere strøm giver renere lyd

De laver strømforsyninger, der ser lige så nøgterne ud som deres produktinformation, men kalder dem ubeskedent BOTW-opgraderinger (Best of Two Worlds) af anlægget.

Selve strømforsyningen er en sort boks uden nogen hemmeligheder indeni. Den er bygget op omkring en 50 VA ringkernetransformator i midten med kobberafskærmede viklinger og magnetisk og elektrostatisk afskærmning. Strømmen passerer gennem Schottky-ensrettere, polypropylen-kondensatorer og forsølvede kobberkabler, og ender i et koaksialstik.

Strømforsyningen har et totrins netfilter, der deler mellem jord og fase, og filteret sidder foran transformatoren, så højfrekvent støj ikke kommer med videre til ensretterne og kondensatorerne og ender i dine ører.

I æsken medfølger et separat jordet strømkabel og seks DC-stik i forskellige størrelser, så man kan finde et, der passer. De sættes i enden af det fastmonterede kabel på udgangen og har et tykt og et tyndt ben, så det ikke er muligt at bytte om på plus og minus.

På det fastmonterede kabel er der et split-current-kredsløb, som opdeler i normal og højfrekvent, hvilket skal give hurtigere respons, når det er nødvendigt.

(Foto: Lasse Svendsen)

Virker det?

Sbooster BOTW MKII findes i flere udgaver tilpasset til en lang række produkter, der anvender eksterne strømforsyninger, fra 5 til 24 volt, og vores testeksemplarer var 15 til 16,5 volt, tilpasset MartinLogans hybride elektrostathøjttalere, som bruger strøm til at sætte spænding til polerne på elektrostat-enheden.

Perfekt for os, der har et par ElectroMotion ESL X stående, som bruger en 15 volt strømforsyning på størrelse med en tændstikæske.

Den gør selvfølgelig, hvad den skal. Højttalerens vertikale elektrostat-enheder smelter fint sammen med de to bas-enheder, som tager sig af de lavere frekvenser (41-400 Hz).

Men med en Sbooster på hver højttaler mærker man, hvor meget ren og stabil strøm kan betyde for lydoplevelsen. Lydbilledet bliver roligere, der er bedre balance mellem bassen og elektrostat-enheden, og stereoperspektivet opleves som bedre defineret.

Interessant nok oplevede jeg også, at bassen blev strammere og samtidig mere markeret i lydbilledet, og sibilanter (s- og sj-lyde) fik slebet de skarpeste kanter af. Rytmen i musikken blev mere stabil, og der er ingen tvivl om, at en bedre strømforsyning har en hørbar effekt.

Sbooster til venstre, den originale strømforsyning til højre. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Personligt ville jeg ikke tøve med at udskifte en standard strømforsyning, hvis jeg var sikker på, at lyden blev bedre. I mange tilfælde er forbedringen – eller forskellen – så lille, at det ikke er omkostningen værd, men Sbooster bør prøves af alle, der kan lide at høre musik.

Den koster meget mere end en standard strømforsyning og fylder meget mere, men den virker også meget bedre. Det kan høres.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.