Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Supra Sword 3.0

For godt til at lade være

Det behøver ikke at koste en herregård at få bedre lyd. Prisen på et husmandssted er nok.
Lyd & Billede mener
Specifikationer
 • Patented bifilar wound litz
 • Areal: 2 x 3,0 mm2
 • Ledere pr. side: 12, dobbeltsnoet
 • Materiale: Emaljeret, OFC
 • Renhed: (ikke opgivet)
 • Modstand: 52 ohm/km
 • Kapacitet: (ikke opgivet)
 • Selvinduktion: 0,25 µH/m
 • Isolering: Polyethylen
 • Kappe: PVC
 • Tykkelse: 9,3 x 18,4 mm
 • Længde: 3 m
 • Terminering: Bananstik

Supra er en af de ældste producenter af specialkabler til lyd, som de har lavet siden 1976. Selv om priserne har mere end fulgt den økonomiske udvikling, er de stadig forholdsvis betalelige. Supra, som ejes af svenske Jernving, slår på at være et no-nonsense produkt uden “mystiske” løsninger. Hver kabelhalvdel består af 12 individuelt isolerede ledere snoet i et bundt. Man kan vælge imellem forskellige længder og termineringer.

Supra Sword koster halvt så meget som det næstbilligste kabel i testen. Dette til trods er kablet både tykt og tungt, og en lille træklods på midten af kablet ser passende tjekket ud.

Hvis man skulle have haft nogen tvivl om, hvorvidt der overhovedet er grund til at bruge penge på specialkabler, maner allerede de første minutters lytning den tvivl i jorden for altid. Der er simpelthen for stor forskel til, at man kan forsvare at bruge lysnetkabel.

Sammen med klasse D-forstærkeren NAD M32 bliver der åbnet op for lyden. Toppen, der før lød svag og unuanceret, kommer til stede. Hvad der lød som hvid støj, kan nu genkendes som whiskers på bækkener. Man får også en opfattelse af det rum, som musikken spiller i. I stedet for at være i stuen er der tale om et rum med sin egen akustik og størrelse.

Mellemtonen, der på lysnetkablet virkede hård, er nu rigtig lækker. Træblæsere får klang, og stemmer får karakter og definition.

Annonce

Med den lille Quad VA-One rørforstærker kommer der fokus på mellemtonegengivelsen, der er afslappet og velklingende. Stemmer lyder troværdigt og veldefineret. På “Right Hand Man” fra Hamilton kan man skelne de tre tætliggende herrestemmer fra hinanden.

Hyggestemningen fortsætter, når den håndbyggede Nelson Pass Zen-forstærker kommer på banen. Og det kan godt være, at lysnetkablet delvis klarede frisag sammen med netop denne forstærker. Men med Supra er gengivelsen alligevel så markant bedre, at der ikke er nogen vej tilbage.

SAE mark IV B-forstærkeren er ikke specielt gode venner med Supra. Faktisk virker det, som om kablet afslører dens svagheder frem for at finde de gode sider. Mellemtonen er hård, og toppen virker lidt tåget. På positivlisten skal dog fremhæves et nærværende og fremadvendt lydbillede, der får orkesteret om foran højttalerne. Desværre på bekostning af rumfornemmelsen.

Supra har lavet specialkabler siden 1970’erne. Sword er (forholdsvis) billig. (Foto: Supra)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Almindelig el-ledning

Kabler som vor mor lavede dem

Du sparer penge, men lægger et groft og dunkelt tågeslør over din investering.

Nordost Red Dawn

Rum og live-fornemmelse

Det papirtynde fladkabel fokuserer på hyggen og oplevelsen.

Audiovector Zero Compression Signature

Dynamisk fokus

Danske Audiovector har skabt et højttalerkabel, der gør det sjovere at lytte.

In-akustik Referenz LS-1204 AIR

Tysk nøjagtighed

Som en DNA-spiral, der snor sig gennem luften. Det ser sært ud, men det virker.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.