Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Argon Audio Solo

Digital opgradering til forstærkeren

Argon Audio Solo kan opgradere din klassiske analoge forstærker med lyd-streaming i ordentlig kvalitet.

Skrevet af / 15/12/2021 - 10:00
Argon Audio Solo
John Alex Hvidlykke

Vinyl er romantisk, og CD-mediet giver stadig god lyd. Men streaming er bare praktisk. For de fleste har internettets uendelige udvalg af streaming afløst – eller i hvert fald suppleret – de fysiske lydmedier.

Argon Audio Solo er en streaming-modtager, der kan bruges som trådløs, digital opgradering til din eksisterende stereoforstærker.

Argon Audio Solo er en firkantet boks, der er en smule større end et CD-cover. Enheden er ganske elegant i sin minimalisme, med afrundede hjørner og et kabinet i enten silkemat sort til herreværelset eller hvid til dagligstuen. En enkelt LED på fronten fortæller om enhedens status.

Bagsiden af enheden rummer tre sæt udgange: Optisk og koaksial digitaludgang samt analog (stereo RCA). Antennerne til Wi-Fi og Bluetooth er indbygget. En trykknap bruges til opsætning af både Bluetooth og Wi-Fi. Byggekvaliteten virker ganske nydelig i betragtning af prisen.

Bagsiden af enheden rummer tre sæt udgange: Optisk og koaksial digitaludgang samt analog (stereo RCA). (Foto: Argon Audio)

AirPlay, Chromecast – og Roon

Opsætning på det trådløse netværk er simpelt. Spotify-brugere kan glæde sig over indbygget Spotify Connect. Vil man høre musik i hi-fi-kvalitet fra f.eks. Tidal eller Qobuz, skal det streames via mobilen over AirPlay 2 (iOS) eller Chromecast (Android). Argon Audio Solo har ikke sin egen app.

Nok så interessant er dog, at enheden er “Roon Ready”, så den kan bruges i et multirumssystem med lyd i HD-kvalitet. Endelig kan man, hvis mageligheden overskygger kvalitetssansen, streame trådløst fra mobilen via Bluetooth.

Har man en forstærker med digitalindgang, men uden streaming, er det nærliggende at bruge en af de to digitaludgange på enheden. Det er dog ikke sikkert, at forstærkerens DAC er bedre end Argons, da der er ofret bedre komponenter i denne, end man umiddelbart forventer i en forholdsvis billig streamer.

Læs også Musikalsk madkasse med multirum Første test i Skandinavien: Hvis du har et stereoanlæg, som du er tilfreds med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

Digitalkonverteren er en ESS Sabre ES9018, og operationsforstærkerne i analogdelen er fra Burr-Brown. Argon skriver også på sin webside, at der er otte separate strømforsyninger i boksen. De får godt nok alle spænding fra den medleverede USB-adapter, men der er grund til at vente, at der er tænkt på at beskytte de analoge signaltrin mod støj fra digitaldelen. DAC’en understøtter opløsninger op til 24 bit/192 kHz.

Streaming via AirPlay og Chromecast er tabsfri, men koster batteri og regnekraft på mobilen – i modsætning til at have ægte integration af musik-streaming-tjenesterne i modtageren. Når det er sagt, så fungerer det problemfrit – og er langt bedre end Bluetooth. Og det betyder, at man kan streame fra alle slags apps. Også f.eks. YouTube.

Argon Audio Solo er betydelig billigere end de fleste streaming-modtagere, vi har testet. Derfor et det mest sandsynligt, at den vil blive kombineret med en god mellemklasseforstærker uden streaming-funktioner. Quad VA-One er netop sådan en forstærker; en lille vellydende rørforstærker med digitalindgang, men uden nogen Wi-Fi-funktioner.

Argon Audio Solo kan opgradere en eksisterende forstærker med trådløs lyd-streaming i HD-kvalitet. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Lydkvaliteten

Lyttet via linjeindgangen – og dermed Argons egen DAC – får man et lydbillede, der er behageligt og med god nuancering. Stemmer beholder deres individuelle karakter – også når der er mange instrumenter og stemmer på scenen. Og der er en god illusion af at lytte til levende musik.

Et skift til den optiske digitalindgang afslører, at Argons DAC på flere områder er bedre end Quad-forstærkerens egen. Det gælder både fornemmelsen af dybde på den akustiske scene og evnen til at gengive dynamikken i musikken.

Der er få alternativer i prisklassen. Faktisk er Hall Audio Streamer den eneste, vi har testet. Den har lidt flere funktioner, men er ikke helt så strømlinet i brugsoplevelsen og designet. Den nærmeste dyrere konkurrent er Bluesound Node (N130), der har alle streaming-tjenester indbygget, men til den dobbelte pris.

Enheden er ganske elegant i sin minimalisme, med afrundede hjørner og et kabinet i enten silkemat sort til herreværelset eller hvid til dagligstuen. (Foto: Argon Audio)

Konklusion

Argon Audio Solo er en simpel og velfungerende streaming-modtager, der kan opgradere en eksisterende forstærker med trådløs lyd-streaming i HD-kvalitet. Den er let og problemfri at bruge – og pæn og diskret nok til at finde plads i selv kritisk kuraterede boligindretninger. Lydmæssigt klarer den sig over sin prisklasse.

Det ville have været et stort plus af have musik-streaming-tjenesterne integreret (Spotify tæller ikke i den sammenhæng, så længe tabsfri lyd ikke er understøttet), men muligheden for at bruge den sammen med Roon udligner det.

Karakter
Argon Audio Solo
Basic

Lyd & Billede mener

God lyd. Roon-kompatibel. Simpel betjening. Perfekt makker til den rent analoge forstærker. Ingen Tidal Connect. Ingen HDMI-indgang. En fjernbetjening ville være et plus.

23 kommentarer til “Argon Audio Solo”

  1. Svend Svedling

    “Streaming via AirPlay og Chromecast er tabsfri, men koster batteri og regnekraft på mobilen”

    Hvilket er forkert omkring chromecast, da alt forgår via cloud og din mobil er kun en fjernbetjening!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos-killeren

Trådløst kraftværk

Har aldrig været bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Scroll to Top