Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 07Deltag

TEST: Hall WiFi Streamer

Digital alt-i-ener

Hall WiFi Streamer kan både give dig tabsfri musik-streaming og TV-lyd på din analoge forstærker til en pris, man kun kan holde af.

Skrevet af / 16/12/2021 - 10:00
Hall WiFi Streamer
John Alex Hvidlykke

Danske Hall Audio er en ægte græsrodsproducent. Men siden vi i 2016 testede deres superbillige trådløse forstærker 2x8W, er antallet af produkter fra det lille fynske firma vokset. De samles dog fortsat af direktøren selv hjemme på privatadressen.

Hall WiFi Streamer er først og fremmest en trådløs streaming-modtager, der kan give en klassisk stereoforstærker adgang til nettets musikalske lyksaligheder. Den har også et par andre tricks i ærmet.

Enheden er en lille firkantet boks med afrundede kanter. Den har så godt som samme dimensioner som Apple TV, men forveksling er umulig, da plasticboksen er i en kvalitet, der føles virkelig billig, når man får den i hånden. Og vægten på 155 gram forøger ikke kvalitetsindtrykket.

Desværre kan enheden ikke gemmes helt ud af syne, da fjernbetjeningen er infrarød. Men Hall får pluspoint for faktisk at have en fjernbetjening.

Hjemmelavet adapter

Da Hall WiFi Streamer er meget lille, er den optiske digitaludgang anbragt på siden. På bagsiden finder man en HDMI-indgang og en RJ-45-port (Ethernet).

Der medfølger et adapterkabel, som man specificerer ved købet. Man kan vælge imellem RCA-stik, minijack, RJ-45 og Bang & Olufsen Powerlink. Det er en smart idé, og streameren kan desuden sende et trigger-signal til at tænde B&O-højttalere. Det hjemmelavede kabel er dog desværre af temmelig ydmyg kvalitet. Selv for et så billigt produkt.

Da enheden er meget lille, er den optiske digitaludgang anbragt på siden. På bagsiden finder man en HDMI-indgang og en RJ-45-port (Ethernet), samt strømingang. (Foto: Hall Audio)

Ibrugtagningen er en smule forvirrende. Manualen består af en lille seddel med en webadresse til WiFi Streamers produktside. Her beskrives i noget sammenklippet form, hvordan man forbinder enheden til anlægget, henter app’en til iOS og Android og sætter den op. Beskrivelsen er noget staccato, og indikatoren udgøres af en enkelt svag lysdiode med lidt ugennemskuelige sekvenser af farver og blink.

I sidste ende fungerer tingene dog, og man skal nok ende med at få streameren til at virke. Men processen er ikke nær så strømlinet som med Argon Audio Solo.

Hall WiFi Streamer kan bruges til tabsfri streaming fra mobilen med Apple AirPlay 2 og DLNA. Der er selvfølgelig også Bluetooth indbygget – med de bekvemmeligheder og lydmæssige begrænsninger, som det indebærer.

Tidal og Spotify indbygget

Mere interessant er det, at Hall WiFi Streamer har både Spotify Connect og Tidal Connect indbygget. Det betyder, at afspilningen kører uafhængigt af mobilen og uden at belaste dennes batteri og det trådløse netværk. Spotify Connect er vi vant til at se indbygget, men Tidal Connect, som giver mulighed for streaming i hi-fi-kvalitet, er noget sjældnere. Navnlig i dette prisleje.

Folk, der køber en streaming-modtager, har af gode grunde ofte en forstærker helt uden digitalindgange. I den sammenhæng er HDMI-indgangen nærmest en gave, da den giver mulighed for at få lyden fra TV’et ind i forstærkeren. Streameren skifter automatisk til TV-lyd, når TV’et tændes, og lydstyrken kan så styres med TV’ets fjernbetjening.

Ligesom Argon Audio Solo blev Hall WiFi Streamer testet over en Quad VA-One, der er en lille, vellydende rørforstærker i mellemprisklassen – med digitalindgang, men uden nogen Wi-Fi-funktioner.

Lydkvaliteten

Mens finishen er lidt hjemmegjort, fejler Hall WiFi Streamer ikke noget på lydsiden. Lyden er lidt mere kontant og nærværende end hos konkurrenten Argon. Men ikke på nogen generende måde.

Der er ganske godt smæk på bassen, og de andre toneområder følger godt med. Der er lidt mindre fornemmelse af bredde og dybde end hos Argon, men medmindre du er fanatisk dyrker af klassiske koncertoptagelser, vil du ikke savne noget. Og i så fald vil du nok i forvejen lytte over et betydelig dyrere anlæg.

Tidal-app’en fandt uden problem ud af, at der var kommet en enhed på netværket med Tidal Connect, og Hall-streameren spillede musikken fint. Mindre fint gik det, når jeg ville skifte mellem numre i stedet for at følge playlisten slavisk. Her fortsatte afspilningen nogle gange på trods af forsøgene på at styre den.

Læs også Musikalsk madkasse med multirum Første test i Skandinavien: Hvis du har et stereoanlæg, som du er tilfreds med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

I prisklassen er Hall WiFi Streamer og Argon Audio Solo nærmest alene. Og begge er glimrende bud. Har du brug for at koble TV’et til anlægget, er Hall-boksen en indlysende kandidat. Og man skal op i den dobbelte pris for at finde noget, der er klart bedre – i form af Bluesound Node (N130), der har alle streaming-tjenester indbygget. Og HDMI.

Hall WiFi Streamer er en fin og alsidig lille streaming-modtager til en pris, som det er svært ikke at holde af. (Foto: Hall Audio)

Konklusion

Hall WiFi Streamer er en fin og alsidig lille streaming-modtager til en pris, som det er svært ikke at holde af. Og at der er tale om et håndsamlet produkt fra en dansk nicheproducent, er et ekstra plus. Muligheden for at kombinere trådløs Wi-Fi-streaming og HDMI-indgang til TV’et i en fiks og billig boks er perfekt tænkt.

Tidal Connect er i teorien en bedre måde at streame musik i hi-fi-kvalitet på end via mobilen og Chromecast. Men afspilningen var lidt svær at styre, når først enheden var sat i gang. Alt i alt er det dog et produkt, der giver rigtig meget for pengene.

Karakter
Hall WiFi Streamer
Basic

Lyd & Billede mener

God lyd. Tidal Connect. Kan bruges til at få lyd fra TV’et ind i anlægget. Billig byggekvalitet. Tidal Connect er ikke særlig stabilt. Er pænest, når den er gemt væk.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Moderne nostalgi

Musikstreameren gør alle fordomme til skamme

Sensationelt god netværksafspiller

Meget godt køb

Silkeblød og organisk lyd

Med lup i rillerne

Musikken flyder på en varm strøm af lyd

En fantastisk musikstreamer – men den koster!

Til stereoanlæg eller hjemmebio?

En CD-spiller for livet

Den bedste budgetstreamer bliver bedre

En helt speciel oplevelse

Scroll to Top