TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Electrocompaniet ECD 2

Med knyttet næve

Her er den strammeste og mest potente bas, vi har hørt i lang tid. Det hele balanceres med flotte toner opad også.

forfatter
Publiceret 25/08/2014 - 16:00
L&B mener
Sjældent har vi hørt en digitalkonverter med så sej bas. Lydbilledet er samtidig både stort og balanceret, også i overtonerne.
Der mangler kun de sidste mikronuancer i toppen, for at Electrocompaniet jorder hele banden.
Specifikationer
  • Digital ind: Asynkron USB, 2 x koaksial, 2 x optisk
  • Analog ud: RCA, XLR
  • Maks. 24 bit/192 kHz
  • Variabel lydstyrke
  • Ikke hovedtelefon-udgang
Vejl. pris 17995Pr. 25/08/2014 Produktside

ECD 2 anvender ligesom sine konkurrenter asynkron USB digitalkonvertering og understøtter op til 24 bit/192 kHz opløsning. Electrocompaniet har angiveligt arbejdet meget for at reducere jitter og samtidig bevare den varme lyd, de er kendt for.

Ud over USB-indgang har ECD 2 dobbelte koaksiale og optiske digitalindgange samt både balanceret XLR og ubalanceret RCA analog stereoudgang. Den har indbygget volumenkontrol og indgangsvælger, og kan dermed sluttes direkte til en effektforstærker eller til aktive højttalere, hvis man vil det.

Brugervenlighed
Volumen og kildevalg styres let med den medfølgende fjernbetjening eller med Electrocompaniets universalfjernbetjening, som er ekstraudstyr. Opløsning og lydniveautrin vises i displayet, når man laver ændringer; ellers er det kun indgangen, man bliver informeret om. Tilkobling til Mac sker problemfrit uanset opløsning helt op til 192 kHz, mens Windows-pc’er skal bruge en driver.

Lydkvalitet
ECD 2 graver guldet frem helt nede i de dybeste frekvenser og klemmer det ud gennem højttalerne (selvfølgelig med god hjælp fra et heftigt forstærkerpar). Den relativt høje spænding på den balancerede XLR-udgang resulterer i et højere lydniveau, hvilket kunne narre én til at tro, at det lyder kraftigere og federe. Men selv når man skruer ned til samme niveau som de andre, har Electrocompaniet et usædvanlig godt greb om rytmerne.

Hør f.eks. Daft Punks “Game of Love” i højopløst studiekvalitet. Stortrommen lyder stort og saftigt ligesom med ASUS Essence III. Men lydbilledet er bredere her, og lilletrommen har mere smæld. Opløsningen i bækkenerne er væsentlig bedre, og vocoder-stemmen lyder mere, som om den rent faktisk hænger i luften og fylder rummet.

Electrocompaniet graver dybere i bassen end Naim, samtidig med at den er langt mere opløst end ASUS.

Jazz drager også fordel af det store lydbillede. Arild Andersens kontrabas på “Stille, stille kommer vi” fra Quiet Winter Night (24 bit/192 kHz) fylder godt i bunden, tangenterne på Jan Gunnar Hoffs klaver danser nærmest, og Unni Wilhelmsens stemme står luftigt midt i det hele. Der er også fuld tryk på trompeten, uden at det sker på bekostning af luft og opløsning.

Tori Amos’ “Jackie’s Strength” i orkesterversion har godt med punch. På grund af de mange klangnuancer i lydbilledet lyder det næsten, som om der er flere strygere.

I modsætning til med ASUS bliver der ikke pyntet på R.E.M.s “Drive”. Sangen lyder lidt spids i toppen, med temmelig harske bækkener. Det er ikke Electrocompaniets fejl, men understreger, at når man vil have ærlighed, så får man ærlighed på godt og ondt.

Konklusion
Electrocompaniet ECD 2 lyder benhårdt og presser al den saft ud, der findes i bassen. Det hele balanceres med en dynamisk og nuanceret mellemtone, der er så vigtig for gengivelsen af alle instrumenter, og overtonerne er luftige nok til at strække lydbilledet ud i alle tre dimensioner.

DAC’en blomstrer med al musik, men imponerer måske allermest med rytmiske sager. Den har god opløsning hele vejen og er tæt på at være komplet. Den er ikke så mikronuanceret som Bryston og Auralic, men hvis man er ude efter noget, som virkelig slår fra sig, behøver man ikke at lede længere.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Auralic Vega

Musikken mellem tonerne

Ingen i denne prisklasse skildrer rummet i lydbilledet som Auralic Vega, der understreger, at der også er musik mellem tonerne.

Auralic tager pusten fra os fra start til slut. Usædvanlig opløste toner og kontante rytmer. Balancerer hele lydbilledet på mageløs vis! Forskellige filterindstillinger giver mange muligheder.
Ikke rigtig noget, ud over at et så sejt produkt gerne måtte have haft hovedtelefon-udgang. Men så var det hurtigt blevet endnu dyrere!

Bryston BDA-2

Ophøjet sandhed

Digitalkonverteren fra Bryston er blandt de mest detaljerede og opløste i klassen.

Bryston lyder super opløst og distinkt hele vejen, med overlegent detaljeniveau og et gigantisk lydbillede.
Fjernbetjening er (dyrt) ekstraudstyr, og volumenkontrol er en mangelvare.

ASUS Xonar Essence III

Ambitiøs topmodel

Computerproducenten ASUS prøver at få fodfæste i hi-fi-industrien med deres dyreste – og bedste – digitalkonverter nogensinde.

Ægte dual-mono DAC med udsøgt hovedtelefon-forstærker. Basregisteret lyder usædvanlig kontant, og DAC’en kan drive så at sige alle hovedtelefoner.
Det er først og fremmest opløsning i overtonerne, der mangler her.

Naim DAC-V1

Meget for pengene

Naims bidrag er en kompakt digitalkonverter med fjernbetjening, variabel volumen og hovedtelefon-udgang. Og den lyder flot.

Meget veludstyret og har endda indbygget hovedtelefon-forstærker. DAC-V1 har fuld kontrol over lydbilledet, især i mellemtone-registeret. Glimrende til prisen!
Lydbilledet kunne godt være større.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede