Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bryston BDA-2

Ophøjet sandhed

Digitalkonverteren fra Bryston er blandt de mest detaljerede og opløste i klassen.

Skrevet af / 25/08/2014 - 16:05
Bryston BDA-2
Geir Gråbein Nordby

Bryston BDA-2 har en separat 32 bit DAC-chip fra AKM til hver kanal for at gøre støjgulvet forsvindende lavt. Strømforsyningen til de analoge og de digitale kredsløb er adskilt for at undgå interferens. Asynkron USB-konvertering sker med 24 bit/192 kHz opløsning. Som med næsten alle andre DAC’er kræver det ingen driver til Mac, mens Windows ikke nødvendigvis understøtter dette, og en medfølgende driver må installeres.

Man kan aktivere 24 bit/192 kHz op-sampling med en knap på fronten. BDA-2 kan styres med fjernbetjening, men der medfølger ikke en. BR-2 kan købes ved siden af for den nette sum af 5.000 kroner. Hvis man har en Logitech Harmony fjernbetjening, kan den dog programmeres til BDA-2.

Brugervenlighed
BDA-2 er meget simpel i brug. Tryk på knappen for den indgang, du ønsker, og både indgang og opløsning angives af en lysdiode på fronten. At mangle en fjernbetjening er ikke så irriterende, som det ville have været, hvis DAC’en havde haft variabel lydniveau-udgang. Den er nemlig låst, hvilket betyder, at BDA-2 kræver en forforstærker eller integreret forstærker.

Lydkvalitet
Uden op-sampling opleves lyden som en tand mere stram og taktfast, mens op-sampling gør den mere silkeagtig og “analog”. Efterhånden oplever jeg at få musikken mere ind under huden med op-sampling aktiveret.

Tori Amos’ “Flavor” fra orkesteralbummet Gold Dust lyder rigtig godt i 24 bit/96 kHz opløsning. Anslagene på flygelets midterste og lyse tangenter springer ubesværet af sted, mens strygerne udfylder det gigantiske lydbillede. Lyden af Toris stemme er så nærværende og nuanceret, at det føles, som om hun er fysisk til stede i rummet.

Når så omkvædet kommer, understreges det, at det er ikke noget almindeligt flygel. For sammen med paukerne hører man, hvordan de dybeste bastangenter spiller forsigtig med langt nede i dybet. Det er nemlig et Bösendorfer-flygel, som har en ekstra oktav i basområdet. Og da Tori har brugt sådan et i over 20 år, ved hun, hvordan hun skal udnytte de ekstra bastangenter. Brystons DAC får både nerven og detaljerne frem i denne sang.

Daft Punks “Lose Yourself to Dance” i 24 bit/88,2 kHz opløsning lyder super distinkt. Disco-guitaren har bid uden at blive plagsom, og der er virkelig tryk på de seje basrytmer. Når Pharrell Williams’ falset så kommer ind, er jeg solgt. Lydbilledet er uforskammet velordnet, og man kan uden besvær pille hver enkelt lydmæssig byggesten ud, for det er strålende adskilt.

Bryston BDA-2 ikke har helt den samme silkebløde diskantgengivelse som Auralic, så man får ikke den samme varme, når man spiller højt. Men sikke en energi og detaljerigdom!

Konklusion
Bryston BDA-2 har hele pakken: Et super opløst og velordnet lydbillede, der strækker sig fra bund til top med et overlegent detaljeniveau. Overtonerne kan blive lidt for friske med de forkerte højttalere, så vi anbefaler nogle, der er lidt varme i klangen.
BDA-2 har egentlig kun én ulempe, nemlig at den mangler volumenkontrol. Dermed kan den ikke bruges direkte med en effektforstærker eller et par aktive højttalere, men kræver en forforstærker. Hvis man også skal have fjernbetjeningen, bliver den samlede pris 30.000 kroner.

Lyd & Billede mener

Bryston lyder super opløst og distinkt hele vejen, med overlegent detaljeniveau og et gigantisk lydbillede. Fjernbetjening er (dyrt) ekstraudstyr, og volumenkontrol er en mangelvare.

Også i denne test:

5 digitalkonvertere

Auralic Vega

Musikken mellem tonerne

Ingen i denne prisklasse skildrer rummet i lydbilledet som Auralic Vega, der understreger, at der også er musik mellem tonerne.

Auralic tager pusten fra os fra start til slut. Usædvanlig opløste toner og kontante rytmer. Balancerer hele lydbilledet på mageløs vis! Forskellige filterindstillinger giver mange muligheder.
Ikke rigtig noget, ud over at et så sejt produkt gerne måtte have haft hovedtelefon-udgang. Men så var det hurtigt blevet endnu dyrere!
Læs hele testen

Electrocompaniet ECD 2

Med knyttet næve

Her er den strammeste og mest potente bas, vi har hørt i lang tid. Det hele balanceres med flotte toner opad også.

Sjældent har vi hørt en digitalkonverter med så sej bas. Lydbilledet er samtidig både stort og balanceret, også i overtonerne.
Der mangler kun de sidste mikronuancer i toppen, for at Electrocompaniet jorder hele banden.
Læs hele testen

ASUS Xonar Essence III

Ambitiøs topmodel

Computerproducenten ASUS prøver at få fodfæste i hi-fi-industrien med deres dyreste – og bedste – digitalkonverter nogensinde.

Ægte dual-mono DAC med udsøgt hovedtelefon-forstærker. Basregisteret lyder usædvanlig kontant, og DAC’en kan drive så at sige alle hovedtelefoner.
Det er først og fremmest opløsning i overtonerne, der mangler her.
Læs hele testen

Naim DAC-V1

Meget for pengene

Naims bidrag er en kompakt digitalkonverter med fjernbetjening, variabel volumen og hovedtelefon-udgang. Og den lyder flot.

Meget veludstyret og har endda indbygget hovedtelefon-forstærker. DAC-V1 har fuld kontrol over lydbilledet, især i mellemtone-registeret. Glimrende til prisen!
Lydbilledet kunne godt være større.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Det enkleste er det bedste

Verdensklasse!

Scroll to Top