data-srcset
GruppetestAmazon Echo (2nd Generation)
Amazon Echo (2nd Generation)

Klar tale

Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.

Kompakt og tiltalende udseende, tydelig talelyd samt et godt, stabilt styringssystem over for andre enheder. To kan parres i stereo.
Lyden er tam på musik, man må gå nogle omveje for at få koblet højttaleren op her i Skandinavien, og Alexa forstår ikke dansk.
Bedste priser

Efter at have lavet en Amazon-konto med adresse i et land, der understøttes (vi brugte U.K.), er førstegangsopsætningen nem og intuitiv. Hvis du har et smart-produkt, som du ikke kan finde med “add device”, så kan det muligvis stadig findes som en “skill”. Det oplevede vi f.eks. med vores robotstøvsuger fra iRobot, som Alexa installerede som en færdighed.

Styring af smart-lys (Philips Hue) i det ønskede rum går som en leg, robotstøvsugeren sendes ud på mission i en fart, og systemet opfører sig meget stabilt.

Da vi ikke har en Amazon Music-konto, har vi ikke testet dette, men hver gang vi vil spille musik, får vi en fejlmeddelelse om, at tjenesten ikke er tilsluttet. Beder vi derimod Alexa om at spille et bestemt nummer på Spotify, så kommer nummeret. Som regel. Det sker, at sangen er ikke bliver fundet, selv om vi ved, at den findes på Spotify, og Alexa udtaler navnet rigtigt. Tidal understøttes i øvrigt officielt af Alexa, men ikke i Skandinavien.

Lyden er udmærket med klar tale. Men Echo er ikke nogen udpræget musikant, hertil er det for fladt og uengagerende. Heldigvis kan højttaleren sluttes til bedre lydanlæg med Bluetooth eller kabel. Alternativt kan man koble to Echo-højttalere i stereo, men de penge burde nok snarere bruges på nogle federe højttalere.

Konklusion

Echo er en fin lille højttaler med flot finish og god udformning. Den gør ikke det store væsen af sig og falder godt ind i interiøret. Desværre gør den heller ikke det store væsen af sig lydmæssigt. Klokkeklar tale er udmærket, men musik lyder fladt. Dog ikke fladere end på visse konkurrenter med større fysiske mål.

Brugervenligheden er rigtig god, hvis du behersker engelsk og kan leve med, at ikke alle tjenester og produkter understøttes i Danmark.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Type: Smart-højttaler
 • Styresystem: Amazon Alexa
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
 • Tilslutning: 3,5mm aux
 • Højttaler-enheder: 2,5" bas, 1" diskant
 • Mål: 14,8 x 8,8 x 8,8 cm
 • Farver: Sort, grå og mange flere
 • Andet: Kan stereoparres
 • Web: amazon.com

Pris

1169 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
  9 trådløse smart-højttalere Stemmen befaler
  Også i denne test:
   data-srcset
  Apple HomePod
  HomePod har rigtig god lyd og er nem at bruge. Men smart-styringen virker for tør og rigid.
   data-srcset
  Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
  Marshall har meget kraftigere lyd end konkurrenterne, uden at det går ud over balancen i lydbilledet. Den jorder dem, kort og godt.
   data-srcset
  Harman Kardon Citation 100
  Det her er nok den flotteste højttaler, vi har set i klassen. Harman Kardon Citation 100 formår dog ikke at drage fordel lydmæssigt af sit større ydre.
   data-srcset
  Libratone Zipp Mini 2
  Libratone går imod strømmen, og Alexa-højttaleren Zipp Mini 2 ligner en termokande. Den er bærbar og udmærket til at spille musik, og to kan kobles i stereo.
   data-srcset
  Kygo B9/800
  Kygo er (så vidt vi ved) den eneste smart-højttaler, som du kan tage med i swimmingpoolen.
   data-srcset
  Sonos One
  Sonos One vil en skønne dag give os både Google Assistant og Amazon Alexa i én og samme smart-højttaler. Men Google lader vente på sig.
   data-srcset
  Hama Sirium 1400ABT
  Hamas mindste Alexa-højttaler er noget større end Amazon Echo, men formår alligevel ikke at give større lyd fra sig.
   data-srcset
  Google Home
  Google Home-systemet har et enormt potentiale, men som højttaler er det ikke den bedste.

  Alternativer til Amazon Echo (2nd Generation)

  No Content Available