Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

5 netværksharddiske

Familiens nye samlingspunkt

En NAS (netværks-harddisk) kan på mange måder sammenlignes med et samtalekøkken. Den agerer samlingspunkt for familiens digitale liv og gør det muligt at dele på tværs af platforme og enheder.

De mange digitale fotos, videoklip, musikfiler og lignende gemmes på ét centralt sted og kan herfra tilgås af alle, der har de korrekte tilladelser. Det er i sig selv ufattelig smart. Ud over enkelheden i, at alle data gemmes ét sted, bliver det også meget nemmere at vedligeholde og opdatere husstandens computere, idet de følsomme eller værdifulde data ikke ligger gemt på hver enkel computers harddisk.

Sidst, men ikke mindst har de fleste NAS-servere i dag mulighed for at have installeret mere end én harddisk. Det giver enten mulighed for enorme datamængder eller, som de fleste sikkert vil vælge, muligheden for at køre RAID, hvilket betyder, at dataene spejles på et ekstra drev og dermed sikres mod harddisk-nedbrud.

Og ja, størrelsen betyder noget. Vælg for guds skyld hellere en større harddisk, end du oprindelig havde tænkt dig, da det er rart at køre med backup og irriterende at løbe tør for plads.

Priserne på NAS-servere varierer, og selv om man kan få nogle meget billigt, kan man også få nogle til flere tusind kroner. Forskellen ligger bl.a. i den indbyggede hardware. En NAS skal nemlig ses som en lille computer, og ligesom med rigtige computere, så stiger prisen, jo kraftigere de er. Kraftigere hardware giver sig udslag i bedre overførsels-hastigheder og muligheden for at køre små programmer.

Vi har her taget et bredt udpluk af, hvad der er på markedet inden for NAS-servere netop nu, og håber du får en bedre forståelse af, hvad en NAS-server er og kan, og hvorfor du bør bestille dit eget eksemplar med det samme. Once you go NAS, you never go back!

Annonce

Produkter i denne test

Opsummering

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Fine funktioner Billig
Kedelige og gammeldags menuer For lidt lagerplads

Western Digital My Book World Edition II

Western Digital My Book World Edition II

Nydeligt design Meget for pengene
Langsomme menuer

LaCie Network Space 2

LaCie Network Space 2

Nydelig på skrivebordet Larmer stort set ikke
Meget begrænsede funktioner Kun én harddisk

Buffalo LinkStation Duo

Buffalo LinkStation Duo

Nem opsætning Fylder meget lidt
Langsomme harddiske

Thecus N0503

Thecus N0503

Masser af muligheder Kraftig hardware
Dyr løsning Kluntet webinterface
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.