Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Western Digital My Book World Edition II

Western Digital My Book World Edition II

Lyd & Billede mener
Nydeligt design Meget for pengene
Langsomme menuer
Specifikationer
  • 1 TB
  • Raid1
  • Gigabit Ethernet
  • USB
  • iTunes-server
  • UPnP Media-server
  • Mål: 16,6 x 16,0 x 9,9 cm
  • Vægt: 2,5 kg

Western Digital My Book World Edition II er først og fremmest en meget nydelig NAS, der har plads til to harddiske. Det betyder, at du kan køre backup på den ene og dermed sikre dine data ekstra godt. Vores testmodel var på 2 terabytes i alt. Vil man have mere plads, er det let selv at skifte harddiskene ved at åbne låget i toppen.

Bagsiden er prydet af en masse huller, hvilket er godt for varmeudledningen. På fronten sidder en aflang gennemsigtig stribe, og bag den sidder en række hvide LED-lamper. Lyset bevæger sig op og ned, når harddiskene er i brug, hvilket er en lækker detalje.

Super nem
Opsætningen ad NAS’en er utrolig nem og kræver ikke andet, end at du sætter den medfølgende cd i dit dvd-drev og installerer den medfølgende software. Inden for få minutter er drevet klar til brug, og vil du mappe særlige foldere til stifinderen, så er det bare at trykke på en knap. Web-interfacet er lige så nemt indrettet og består primært af otte store tydelige knapper. Desværre er det en smule langsomt at bladre rundt i, men det kan tilgives, da du ikke skal bruge ret meget tid herinde.

Tredjeparts-software
Som en interessant detalje har WD valgt at benytte sig af tredjeparts-software til nogle af enhedens primære funktioner. Eksempelvis i remote access-funktionen, som lader dig tilgå din NAS overalt via internettet. Denne service leveres af MioNet og koster normalt penge. Her er det gratis og gør, at du altid har adgang til dine filer. Media-serveren leveres af Twonky Media. Modsat flere andre modeller i testen, så kan My Book World Edition II ikke downloade torrent-filer.

Konklusion
Er du på udkig efter en NAS, der er let og ligetil, og oveni købet ser godt ud på skrivebordet, så er Western Digital My Book World Edition II et rigtig godt bud. Ud over sit gode udseende og sine lager-egenskaber byder den på et væld af andre brugbare funktioner, såsom den medfølgende backup software og web-adgang. Sidst, men ikke mindst er prisen mere end rimelig og giver meget lagerplads for pengene.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Opsummering

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Fine funktioner Billig
Kedelige og gammeldags menuer For lidt lagerplads

LaCie Network Space 2

LaCie Network Space 2

Nydelig på skrivebordet Larmer stort set ikke
Meget begrænsede funktioner Kun én harddisk

Buffalo LinkStation Duo

Buffalo LinkStation Duo

Nem opsætning Fylder meget lidt
Langsomme harddiske

Thecus N0503

Thecus N0503

Masser af muligheder Kraftig hardware
Dyr løsning Kluntet webinterface
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.