Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Buffalo LinkStation Duo

Buffalo LinkStation Duo

Lyd & Billede mener
Nem opsætning Fylder meget lidt
Langsomme harddiske
Specifikationer
  • 1 TB
  • Raid0
  • Gigabit Ethernet
  • USB
  • iTunes-server, FTP-server
  • BitTorrent-klient
  • Buffalo Web Access
  • Direct Copy
  • Mål: 12,7 x 20,4 x 8,6 cm
  • Vægt: 2,3 kg

Buffalo har længe slået deres folder inden for lagermedier og er på ingen måde nye inden for NAS-servere. Det ses også tydeligt med LinkStation Duo, som består af en diskret lille kasse på størrelse med en lille brødrister, med tre dioder på fronten. Enheden her understøtter to harddiske, og er du ikke tilfreds med dem, der følger med, eller størrelsen på dem, kan de med lethed skiftes ud. Det foregår meget simpelt ved at tage frontpladen af og så ellers fjerne de indbyggede drev – helt uden brug af værktøj. Det er super smart og måske noget, der kan anbefales, da de indbyggede drev ikke er de hurtigste på markedet.

Nem opsætning
I pakken med Linkstation Duo følger en cd. Sæt den i dit dvd-drev, og kør den automatiske installation. Det hele sker stort set automatisk, og du skal ikke tage stilling til ret meget. Kort efter har du adgang til enheden, og programmet har sågar smidt en genvej på Skrivebordet. Dét er brugervenlighed! Web-interfacet er stort set lige så simpelt, men det undrede mig nu, at standard-kodeordet ikke var ”admin”, men i stedet ”password”. Oven i købet er det en kende langsomt og skal loade, hver gang du skifter fane. Det er dog til at overse, da man ikke behøver rode rundt herinde særlig meget efter den oprindelige opsætning af brugere og privilegier.

Her er hvad der skal være
Linkstation Duo kan ud over at agere filserver bruges til stort set alle tænkelige formål. Du kan streame alle dine mediefiler, printe dokumenter takket være printerserveren eller hente filer med BitTorrent klienten. Den er fuldt kompatibel med Mac og understøtter dermed Time Machine og iTunes server, og kan tilgås via nettet, så du har adgang til dine filer, uanset hvor i verden du befinder dig. Det er smart. Den eneste begrænsning må være, at der kun er en enkelt USB-port på bagsiden.

Konklusion
Buffalo Linkstation Duo er en rigtig fornuftig lille NAS, der pris og funktions-mæssigt ligger rigtig solidt i svinget. Det er ikke den hurtigste på markedet, hvilket måske kan skyldes de indbyggede harddiske på kun 5400 rpm, men de kan nemt skiftes ud takket være quick-swap. Den er stille, nem at sætte op og nem at konfigurere.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Opsummering

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Fine funktioner Billig
Kedelige og gammeldags menuer For lidt lagerplads

Western Digital My Book World Edition II

Western Digital My Book World Edition II

Nydeligt design Meget for pengene
Langsomme menuer

LaCie Network Space 2

LaCie Network Space 2

Nydelig på skrivebordet Larmer stort set ikke
Meget begrænsede funktioner Kun én harddisk

Thecus N0503

Thecus N0503

Masser af muligheder Kraftig hardware
Dyr løsning Kluntet webinterface
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.