LaCie Network Space 2

LaCie Network Space 2

Lyd & Billede mener
Nydelig på skrivebordet Larmer stort set ikke
Meget begrænsede funktioner Kun én harddisk
Specifikationer
  • 1 TB
  • Gigabit Ethernet
  • USB
  • Medie-server
  • iTunes-server
  • BitTorrent-klient
  • Mål: 4,5 x 19,3 x 11,7 cm
  • Vægt: 0,95 kg
forfatter

LaCie er bedst kendt for deres eksterne harddiske, og deres Network Space 2 ligner da også fuldstændig en af disse. En nydelig, blankpoleret lille kasse med en blå diode på fronten. Både på front og bagside sidder der en USB-indgang. Den på fronten gør, at du nemt kan tilslutte en ekstern harddisk eller USB-nøgle for på den måde at overføre filer til den indbyggede harddisk. Den på bagsiden bruges til at slutte enheden direkte til en computer uden om netværket.

Fordi kassen har den størrelse, den har, er der ikke plads til at ændre eller udbygge lagerpladsen. Det er lidt ærgerligt og utypisk for rigtige NAS-servere. LaCie Network Space 2 fås i størrelserne 1 terabyte og 2 terabytes.

Forrygende simpelt
Softwaren, der følger med Lacies netværks-harddisk, hedder Lacie Network Assistant, og efter at have installeret den er der adgang til enheden. Det står dog hurtigt klart, at det her er en meget simpel NAS, og funktionerne er stærkt begrænsede.

Ligesom designet er filsystemet meget enkelt. Du har to mapper, hvoraf den ene er privat, og den anden er offentligt tilgængelig for netværket. Hver bruger på netværket får tildelt sin egen private mappe, men ellers er der ikke de store muligheder for at lave ekstra mapper. Der er en download-funktion, mulighed for at streame musik og video til andre enheder og sidst, men ikke mindst mulighed for at bruge harddisken som backup til din Mac (Time Machine).

Konklusion
På grund af sit enkle design og sine simple funktioner er LaCie Network Space 2 en NAS, der primært vil tiltale folk, som ellers ville have købt en almindelig ekstern harddisk. Den er utrolig nem at sætte op, nydelig at se på og larmer ikke synderligt. Der er dog mere harddisk end NAS over LaCies løsning, og er man ude efter avancerede funktioner som f.eks. netværks-adgang eller en ting som One-touch kopiering, skal man kigge andetsteds.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

Opsummering

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Verbatim Gigabit NAS External Hard Drive

Fine funktioner Billig
Kedelige og gammeldags menuer For lidt lagerplads

Western Digital My Book World Edition II

Western Digital My Book World Edition II

Nydeligt design Meget for pengene
Langsomme menuer

Buffalo LinkStation Duo

Buffalo LinkStation Duo

Nem opsætning Fylder meget lidt
Langsomme harddiske

Thecus N0503

Thecus N0503

Masser af muligheder Kraftig hardware
Dyr løsning Kluntet webinterface
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs også: