Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Fitbit Inspire 3

Vil have mere ud af sine brugere

Dette er testens næstdyreste træningsarmbånd, og mærket har eksisteret siden 2007. Fitbit er med andre ord ingen nybegynder. Spørgsmålet er, om de mange års erfaring er nok i denne sammenhæng.

Skrevet af / 12/05/2023 - 09:05
Fitbit Inspire 3
Åsa Warme Hallén

Det Fitbit Inspire 3, jeg pakker ud, er et herligt orangegult armbånd, som føles blødt og glat mod huden. Skærmen er af den aflange type, som signalerer træningsarmbånd. I pakken er inkluderet et ekstra armbånd af en anden længde, hvis det, der sidder på, ikke passer. Præcis som med Huawei Band 7 er ur og armbånd to separate enheder. I dette tilfælde er urdelen altid sort, mens du kan skifte armbåndet ud med et i en anden farve. 

Fitbit Inspire 3 er lille, blødt og pænt af udseende, og det er behageligt at have på både dag og nat. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Fitbit er ikke så gavmilde, når det gælder information om f.eks. skærmens størrelse, opløsning osv. Jeg finder det efter at have googlet lidt rundt, men – og det er et ret stort men – selv om målene stemmer fint overens med den sorte, rektangulære kant af displayet, indser jeg hurtigt, at selve området, hvor informationen vises, er betydeligt mindre. Jeg vil sige, at 10 x 16 mm er mere i overensstemmelse med virkeligheden. Og det er lidt for lidt i betragtning af, at pladsen faktisk ikke er udnyttet. Desuden virker layoutet lidt forældet og kluntet. 

Hvis du vil, kan du indstille skærmen til altid at være tændt (AOD). Af en eller anden grund har man valgt ikke at bruge hele skærmfladen til at vise information. Det er ganske vist en farveskærm, men selv om den ikke er dårlig på nogen måde, bliver den slået af de fleste andre deltagere i testen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Fitbit Inspire 3 følger med

 Jeg manøvrerer gennem de forskellige visninger på skærmen ved at røre ved den, og for at komme tilbage til startskærmen skal jeg bruge to fingre og presse dem mod højre og venstre side af urskiven. Tilbagemeldingen mærkes som en lille snurren i fingerspidserne. Ikke så svært, når du først har styr på det.   

Lysstyrken justeres desværre ikke automatisk i forhold til omgivelserne, du skal selv indstille den til normal, maksimum eller dæmpet. For at kunne ses udenfor i solskin skal den indstilles til maksimum (billedet til venstre) (Foto: Åsa Warme Hallén).

 Direkte på armbåndet kan jeg modtage notifikationer fra min mobiltelefon og også svare med forudindstillede beskeder, idet jeg har parret min Fitbit med en Android-mobil. Jeg kan aflæse antallet af skridt, aktive minutter, forbrændte kalorier, se min puls og mit iltniveau i blodet og meget mere.   

 Det sker af og til, at min mobiltelefon gemmer sig for mig (!). i disse tilfælde er jeg taknemmelig over, at Inspire 3 har Find min mobil-funktion.  

Læs også Tilskynder til bevægelse At det er en udfordring at få børn til at bevæge sig, er nok ikke nogen hemmelighed. Aktivitetsarmbåndet Ace 3 fra Fitbit kan blive forældres vigtigste hjælpemiddel!

 Når jeg tager en Walk&Talk med bedstevennen, finder jeg seks forskellige træningstyper direkte på displayet, disse har desuden automatisk genkendelse, og i app’en kan jeg indstille, hvor lang tid jeg f.eks. skal svømme, før den starter det som et træningspas. Jeg tager det for givet, at jeg kan finde flere træningspas i app’en, der står faktisk ‘Rediger træningsgenveje i mobil-app’en’, men jeg kan faktisk ikke finde flere… Jeg kan absolut have overset noget, eller jeg kan have kigget det forkerte sted. Måske der er en Fitbit Inspire 3-bruger, der kan guide mig i hvordan jeg skal bære mig ad?   

 Samtlige andre testdeltagere giver mig mulighed for at bruge armbåndet til at styre musikafspilningen på mobilen, desværre finder jeg ikke denne funktion i Fitbit Inspire 3. Det er vel ikke livsnødvendigt, men jeg må erkende, at jeg er blevet vant til at have funktionen lige ved hånden uden at skulle fiske mobilen op af lommen. 

I Fitbit-app’en kan jeg se, hvordan min træning er gået. Ordensmennesker vil bemærke, at ‘zone minutter’ er 93 minutter, hvilket er lidt underligt i betragtning af, at den egentlige træning er mellem 50-60 minutter. Det skyldes, at de har valgt at give dobbelt ezonepoint, når jeg er i zonen Kondition & Peak (Skærmbillede fra app).

Fitbit-app’en

I app’en kan jeg lave en sundhedsrapport. For at få en korrekt rapport skal jeg dog bruge mit aktivitetsarmbånd i 30 dage, hvilket jeg ikke har haft mulighed for i denne test. Jeg kan dog læse mig til, at det skulle give mig et letlæseligt overblik over mine sundhedsdata, herunder statistik og diagrammer over min hjertesundhed, vægt, søvn og aktivitet. Over tid skulle denne sundhedsrapport vise tendenser, som kan hjælpe mig med at få øjnene op for, hvad jeg gør rigtigt, og hvilke ændringer jeg måske skal foretage.   

Fitbit har valgt at lægge meget information ind i et abonnement. Du får seks måneder gratis – længe nok til at teste og blive afhængig. Selvfølgelig. Jeg har det lidt svært med netop denne del, og det trækker en del ned i bedømmelsen. (Skærmbillede fra app).

Men … For at få adgang til al den information, som armbåndet faktisk er i stand til at indsamle og sammenholde, er jeg nødt til at tilkøbe Premium. Det er ganske vist gratis de første seks måneder, men derefter koster det penge. 125 kr./måned for at være helt nøjagtig, hvis du vælger at betale månedsvis.   

Sömn 1 Sömn 2
<
>
Min oplevelse er, at Inspire 3 har godt styr på min søvn, jeg ved, at jeg har været vågen et par gange i nattens løb, eftersom mine katte følte, at de havde behov for at undersøge muligheden for lidt mad og kæl. Jeg kan endda gå ind og se individuelt på hvert søvnstadie. (Skærmbillede fra app)

Det jeg derimod kan indstille, og som er helt gratis, er hvor mange skridt jeg skal tage hver time for at undgå at blive en sofakartoffel. Fitbit anbefaler 250 skridt, men det kan jeg selv ændre og angive, hvor mange sammenhængende timer i træk, jeg vil gå, og på hvilke ugedage.   

Hvis du, eller en af dine nærmeste, har lidt af en udfordring på et vist tidspunkt på måneden, kan det være en rigtig god idé at holde styr på menstruationscyklus, så du kan være klar med chokolade, varmepude og smertestillende medicin. Takket være Fitbit’s Menstrual Health kan du få den hjælp med Inspire 3. 

Fitbit Inspire 3 har ikke sin egen GPS, men tager du bare mobilen med dig på dine runder, finder de fint hinanden, og du får træningsrunden præsenteret for dig i app’en sammen med distance, tidsforbrug, tempo og antal skridt. (Skærmbillede fra app)

Konklusion

Fitbit inspire 3 er det næstdyreste i testen, men har den mindste skærm. Fitbit vil også have flere penge for at give dig adgang til mere uddybende oplysninger om dit helbred. Personligt synes jeg ikke rigtig, at det er i orden. Aktivitetsarmbåndet er på ingen måde dårligt, og hvis du er en erfaren Fitbit-bruger, vil du sikkert hurtigt vænne dig til det. Men i dette startfelt brillerer det desværre ikke. 

Karakter
Fitbit Inspire 3
Basic

Home mener

Smidigt og pænt. Lille skærm. Du skal have et abonnement for at få adgang til alle data. Ingen mulighed for at styre musikafspilning.

Også i denne test:

5 træningsarmbånd

Amazfit Band 7

Masser af det hele

Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Svært at finde GPS-signalet. Lidt sart skærm.
Læs hele testen

Garmin Vivosmart 5

Op ad bakke

Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.

App’en er svær at slå. Automatisk justering af lyset på skærmen.
Prisen. Lille sort/hvid skærm.
Læs hele testen

Huawei Band 7

Svær at slå

Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?

Prisen. Batteritiden. Og et dejlig skarpt skærmbillede, der fylder hele skærmen.
At Huawei har sit eget operativsystem kan gøre brugen unødigt besværlig.
Læs hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?

Batteritiden. Farverigt display, som fylder hele skærmen.
Det er lidt tricky at finde ud af, hvilken app der skal bruges. Svært at finde GPS'en. Funktionen til afsendelse af forudindstillede beskeder virker ikke.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Scroll to Top