TEST: Disney+

En mus der brøler

Disney+ har et enormt arkiv af klassikere i topkvalitet. En god nummer to og meget (billig) underholdning for hele familien.
Karakter
Disney+
Lyd & Billede mener
Har meget eksklusivt indhold til både store og små
God brugerflade og høj teknisk kvalitet
Hele Disney-, Marvel- og Star Wars-universet
Intet indhold fra eksterne producenter
Ikke meget nyt indhold (foreløbig)
Størstedelen af Fox-arkivet er endnu ikke tilgængeligt
Specifikationer

Abonnementspriser

 • 49,08 kr. om måneden ved årsabonnement (eneste tjeneste, der tilbyder denne mulighed)
 • 59 kr. om måneden ved månedsabonnement (NB! Prisstigning til februar)
Annonce
Annonce
forfatter

Disneys længe ventede streaming-tjeneste blev lanceret med brask og bram i Norden den 15. september i år og har oplevet stor vækst på kort tid.

Disney+ koster 59 kroner om måneden (alternativt 589 kroner for et årsabonnement) og giver så adgang til et væld af eksklusivt indhold fra Disney-universet, inklusive Marvel og Star Wars. Desuden lancerer Disney løbende nyt, eksklusivt og originalt indhold. Mest kendt er den nye Star Wars-serie The Mandalorian.

Star Wars: The Mandalorian er flagskibet blandt de originaleserier på Disney+. (Foto: Walt Disney)

Indhold

Verdens største underholdningsarkiv! Disney+ er meget mere end bare Mickey Mouse og Løvernes konge: Disney-koncernen har foretaget massive opkøb af andre filmstudier de senere år og opbygget et bredt underholdningskatalog, som nu er tilgængeligt på én fælles platform. Sidste forår lagde Disney 71 mia. dollars på bordet for at sikre sig Fox og dermed også rettighederne til deres righoldige filmkatalog.

På lanceringsdagen i Norden var der over 500 animations- og spillefilm, 7.300 serieepisoder og ca. 40 Disney+ Originals tilgængelige.

Flagskibene på Disney+ er det komplette Disney-arkiv med alt fra Snehvide over Den Lille Havfrue og Frost til Mickey Mouse Clubhouse, animationsfilmene fra Pixar (f.eks. Toy Story) samt Marvel-universet, Star Wars-universet, den dokumentariske mangfoldighed fra National Geographic og Fox’ enorme filmarkiv, inklusive Avatar og X-Men.

Annonce

Disneys planer for 2021 inkluderer en ny sektion kaldet “Star”, som bliver lanceret den 23. februar. Her finder du bl.a. hele det enorme spillefilmsarkiv fra Fox/20th Century Studios samt Disney Television Studios, FX og 20th Television. Desuden inkluderes publikumsmagneten Keeping Up With the Kardashians. Med Fox-arkivet får Disney et meget større, bredere og bedre filmarkiv end Netflix og HBO Nordic.

Abonnementsprisen stiger så til 79 kroner om måneden. PS: Du kan snige dig uden om prisstigningen ved at tegne dig for et årsabonnement nu.

Lokalt indhold kommer der også, men ikke før om to-tre år. I 2024 er målet ca. 50 lokalt producerede titler årligt.

Men hvis man skal forblive trofast abonnent på en streaming-tjeneste, skal der løbende tilføres nyt indhold, og det er her, Disney+ Originals kommer ind i billedet. Prikken over i’et i denne kategori er storsatsingen Star Wars: The Mandalorian. To sæsoner af The Mandalorian er allerede tilgængelige, og desuden kan man se den nye serie The Right Stuff, Black is King (med Beyoncé), Hamilton (fra Broadway) og Stargirl.

Annonce

 

Originalt (nyt) flagskibsindhold

 • Star Wars: The Mandalorian
 • The Right Stuff
 • WandaVision
 • The Falcon and the Winter Soldier
 • High School Musical: The Musical: The Series
 • The World According to Jeff Goldblum
 • Muppets Now
 • Star Wars: The Clone Wars
 • Togo
 • Lady og Vagabonden
 • Noelle
 • Black Beauty
 • Artemis Fowl
 • Hamilton
 • Mulan

 

 

 

Lyd- og billedkvalitet

Disney-platformen holder rigtig god teknisk kvalitet. Meget nyere indhold er tilgængeligt i 4K Ultra HD-opløsning og Dolby Vision HDR på enheder, der understøtter dette; noget, der kommer spektakulært godt frem på bl.a. The Mandalorian.

Annonce

Du kan selv vælge streaming-kvalitet; “Automatisk” giver dig 4K-opløsning. På lydsiden kan du også nyde Dolby Atmos på udvalgte titler.

Den norske startside på Disney+. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Brugervenlighed

Brugervenligheden og brugerfladen er meget lig Netflix’, så hvis du allerede er Netflix-bruger, vil du intuitivt forstå, hvordan du håndterer Disney+. En vigtig forskel er imidlertid, at Disney+ giver dig mulighed for at vælge imellem fem (snart seks) indholdsuniverser: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Disney+ kan streames på op til fire enheder samtidig. Man kan oprette op til syv brugerprofiler, og personer i husstanden defineret som børn vil automatisk få begrænset indhold, hvor “upassende” titler er luget ud.

Det er også muligt at downloade film og serier “ubegrænset” og se dem offline (uden udløbsdato), ligesom bl.a. Netflix tilbyder. På Netflix er download-tilbuddet derimod begrænset til egenproduceret indhold.

Både app’en og indholdet er tekstet på dansk. Et stort antal titler rettet mod de yngste er også dubbet til dansk.

Annonce

Øverst i app’ens eller browserens vindue ser man valgte film og serier, mens der nedenunder følger en række anbefalinger i forskellige kategorier. Desuden kommer der nyt indhold og algoritmebaserede anbefalinger.

Hvis du rejser udlands (hvilket de færreste nok gør i den nuværende coronasituation), kan du se det Disney+ indhold, der er tilgængeligt i det pågældende land.

Steamboat Willie (1928), musen som startet det hele (Foto: Walt Disney)

Platforme

Disney+ er tilgængelig på langt de fleste smartphones, tablets og smart-TV’er af nyere dato (præcis hvilke kan du se her) samt i browsere til Windows, Mac og Chromebook. Afspilning i mobil-browsere understøttes derimod ikke; her er man henvist til Android- eller Apple-app’en.

Konklusion

Ingen har et større film- og seriekatalog end Disney; et arkiv, der fik en vanvittig optankning af solide titler med firmaets opkøb af 21st Century Fox. Desværre er det indtil videre kun lidt af Fox-kataloget, der er gjort tilgængeligt – men det kommer.

Hvad du vil betragte som “guldet” blandt det mangfoldige indhold, afhænger selvfølgelig af dine egne præferencer og interesser. Hvis du er diehard Star Wars- eller Marvel-fan, vil du finde næsten alt fra disse kategorier.

Annonce

Natur- og dokumentarelskere får en uudtømmelig mængde National Geographic-dokumentarer, mens animationsfans i alle aldre kan se hele Walt Disneys tegnefilmskat, fra Snehvide til Frost 2, plus Pixars. Også Disneys kortfilmarkiv er tilgængeligt.

Du finder ikke noget lokalt nordisk indhold på tjenesten, og mængden af nyt originalt indhold er foreløbig ret begrænset. Disneys styrke er den enorme bredde og det store arkiv af udødelige klassikere – indhold, der nu kun er tilgængeligt hos Disney. Desuden er prisen meget konkurrencedygtig.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Netflix

Den største er stadig den bedste

Med et bredt, stadig voksende indholdsbibliotek og prima billedkvalitet er Netflix stadig bedst, når det kommer til streaming. Men de aggressive konkurrenter er lige i hælene!

Overvældende meget (og godt) originalt indhold
Bedst af de globale på lokalt indhold
Høj teknisk kvalitet på lyd og billede
Høj frekvens på nyudgivelser
Begrænset og lettere uddateret filmudvalg
Dyr i forhold til konkurrenterne

HBO Nordic

Over sidste salgsdato

HBO Nordic tilbyder mange ikoniske serier, men trækkes ned i mudderet af begrædelig billedkvalitet. Heldigvis forventes en ny version – HBO Max – i 2021!

Flere originale, gode, eksklusive og populære serier
Game of Thrones!
Godt seriearkiv
Lyd- og billedkvalitet under middel
Dårlig, gammeldags brugervenlighed
Der kommer for lidt nyt indhold, som man SKAL se

Amazon Prime Video

God, billig og stærk på filmklassikere

Hos Amazon kan du boltre dig i et stort udvalg af (amerikansk) filmindhold og god kvalitet til en rimelig pris.

Stort udvalg af film
Glimrende billedkvalitet
Få, men virkelig gode originalserier
Alt for få originale film og serier
Intet lokalt indhold

Apple TV+

Mest for Apple-brugere

Apples egen streaming-tjeneste er en spændende nykommer med høj teknisk kvalitet. Vi savner bare mere og bedre originalt indhold!

God teknisk kvalitet
Brugbart filmudvalg
Enkelte gode originalserier
Meget lidt originalt indhold
Ikke særlig brugervenlig brugerflade

Viaplay

Godt og blandet fra Norden og verden

Viasats streaming-tjeneste er et godt alternativ for dig, der gerne vil “klippe kablet” og se, hvad du vil, præcis når du vil. Men det koster!

Bredt udvalg af (eksternt producerede) film og serier
Kan “pimpes” med sport og flow-TV
Mange reality-serier (hvis det da tæller som et plus)
Høj pris, og sportspakken koster endnu mere
Ikke meget nyt, originalt indhold
Mangler “must-see”-serier
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
Den kommende House of the Dragon er ikke den eneste Game of Thrones prequel-serie, der i øjeblikket er under udvikling af HBO.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.