Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Disse enheder får Disney-streaming

Lanceringen nærmer sig, men hvordan får man adgang? Her er de enheder, der understøtter Disney+.

Skrevet af / Opdateret: 21/08/2020 - 09:00 // Først publiceret: 15. september 2020
Disse enheder får Disney-streaming

Disneys nye streaming-tjeneste Disney+ lanceres den 15. september i Danmark, og kan nu downloades her. Men hvad bliver der af selve Disney-app’en, og hvordan får man adgang til det fortryllede slot? Vi har fået mange kommentarer fra læsere, der spørger, hvor de kan finde Disney+ på deres TV, mobil eller andre enheder.

Opdatering 15. september: Disney+ lanceres nu i Danmark. Mere info her:

Læs også Disney+ lanceret i dag Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til download på en række forskellige platforme. Her finder du den!

Nu har Disney taget bladet fra munden og lavet en særlig “Spørgsmål og svar” på deres danske Hjælpecenter-side, som opdateres jævnligt med nyttig information.

Flere enheder, brugerprofiler og offline-mode

Her kan man bl.a. læse, at Disney+ vil blive tilgængelig på de allerfleste mobiltelefoner, tablets og smart-TV-enheder af nyere dato (se komplet liste nedenfor) samt i browsere til Windows, Mac og Chromebook fra den 15. september. Afspilning i mobil-browsere understøttes derimod ikke; her henvises man til Android- eller iOS-app’en.

Disney+ vil kunne streames på op til fire enheder samtidig og tillader op til syv brugerprofiler pr. konto. Det vil også være muligt at downloade film og serier og se dem offline, ligesom bl.a. Netflix tilbyder. Hvis man rejser udenlands til et sted, hvor Disney+ er tilgængeligt, kan man også streame indhold, som er tilgængeligt i dette land.

Hvis vi har fortolket oplysningerne korrekt, vil det meste af Disneys originale indhold (samt nogle andre titler) blive tilgængeligt med danske undertekster og/eller dansk dubbing.

Star Wars-serien The Mandalorian er blandt de længe ventede Disney-titler, der snart bliver tilgængelige på dansk. (Foto: Disney/Lucasfilm)

4K HDR-kvalitet på nyere indhold

En del nyere indhold såsom Star Wars: The Mandalorian og Frost vil blive tilgængeligt i 4K Ultra HD-opløsning og Dolby Vision HDR på enheder, der understøtter dette. Disney er samtidig omhyggelige med at påpege, at man har brug for en højhastigheds internetforbindelse for at få den bedst mulige oplevelse – helst 25 Mbit/s eller mere for at se indhold i Dolby Vision-kvalitet.

Angående præcis hvilke film og serieuniverser der bliver tilgængelige i den danske version, holder Disney kortene tæt ind til kroppen frem mod den 15. september.

Følgende enheder vil understøtte dansk Disney+:

Samsung smart-TV’er (2016 eller nyere, med Tizen OS)
LG smart-TV’er (WebOS 3.0 og nyere)
Android smart-TV’er (f.eks. Sony og Philips, med Android 5.0 Lollipop eller nyere)
Apple TV HD (4. generation)
Apple TV 4K (iOS 11 eller nyere)
Apple iPhone/iPod Touch/iPad (iOS/iPadOS 11.0 og nyere)
Fra en iOS enhed til TV’er, som er kompatible med AirPlay 2
Alle Android-telefoner med OS 5.0 (Lollipop) eller nyere (OBS: Android Open Source-enheder understøttes ikke)
Chromecast
PlayStation 4, PS4 Pro og PS4 Slim
Xbox One
Xbox One S
Xbox One X

Den nye Disney+ app bliver tilgængelig i de forskellige platformes app-butikker (App Store, Google Play Store osv.) i forbindelse med lanceringen den 15. september:

Læs også Disney+ lanceret i dag Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til download på en række forskellige platforme. Her finder du den!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

3 kommentarer til “Disse enheder får Disney-streaming”

  1. Kristoffer Rasmussen

    “Hvis man rejser udenlands til et sted, hvor Disney+ er tilgængeligt, kan man også streame indhold, som er tilgængeligt i dette land.” Det vil sige hvis de ikke blokere VPN bliver det muligt at se indhold fra andre lande?

      1. Kristoffer Rasmussen

        Det er flot Polle, håber den kommentar fik dig til at have en bedre dag.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Scroll to Top