TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomi overhaler Apple

Xiaomi indtager andenpladsen på det globale smartphone-marked for første gang.

forfatter
Publiceret 19/07/2021 - 12:58

En ny rapport om det globale smartphone-marked fra analyseinstituttet Canalys bød sidste uge på særdeles gode nyheder for den kinesiske mobilproducent Xiaomi.

Virksomheden, som også er i færd med at etablere sin tilstedeværelse på det danske marked med spændende topmobiler som Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra og Mi 11 Lite, indtager nu andenpladsen som verdens næststørste leverandør af smartphones.

Læs også Xiaomi tæver Huawei Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.
Xiaomi Mi 11

Samsung er stadig størst med en markedsandel på 19% i andet kvartal af 2021, men Xiaomi har oplevet en sindssyg vækst på 83% i forhold til samme periode i 2020 og kan nu prale af en global markedsandel på 17% efterfulgt af Apple, der er på tredjepladsen med en markedsandel på 14%.

Xiaomi er vokset med 50% på det vigtige europæiske marked, mens vækstraterne i verdensdele som Afrika og Sydamerika har været hhv. 150% og 300%.

Foto: Canalys)

Xiaomis globale ekspansion har sammen med et øget fokus på tilstedeværelse i nye salgskanaler inden for detailhandlen været en vigtig drivkraft for at hjælpe virksomheden med at blive den næststørste producent af smartphones, skriver Xiaomi selv i en pressemeddelelse.

Læs også Derfor fejlede Huawei Jeg er ikke overrasket over, at Huawei stor set er forsvundet fra det danske mobilmarked. Det er, hvad der sker, når man ikke har brugeren i centrum.

En anden kinesisk producent, Huawei, er helt forsvundet fra den globale top 5. Fjerde- og femtepladsen indtages således nu af to andre kinesiske mobilmærker, nemlig Oppo og Vivo.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend