Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi overhaler Apple

Xiaomi indtager andenpladsen på det globale smartphone-marked for første gang.

Skrevet af / 19/07/2021 - 12:58
Xiaomi overhaler Apple

En ny rapport om det globale smartphone-marked fra analyseinstituttet Canalys bød sidste uge på særdeles gode nyheder for den kinesiske mobilproducent Xiaomi.

Virksomheden, som også er i færd med at etablere sin tilstedeværelse på det danske marked med spændende topmobiler som Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra og Mi 11 Lite, indtager nu andenpladsen som verdens næststørste leverandør af smartphones.

Læs også Xiaomi tæver Huawei Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.

Samsung er stadig størst med en markedsandel på 19% i andet kvartal af 2021, men Xiaomi har oplevet en sindssyg vækst på 83% i forhold til samme periode i 2020 og kan nu prale af en global markedsandel på 17% efterfulgt af Apple, der er på tredjepladsen med en markedsandel på 14%.

Xiaomi er vokset med 50% på det vigtige europæiske marked, mens vækstraterne i verdensdele som Afrika og Sydamerika har været hhv. 150% og 300%.

Foto: Canalys)

Xiaomis globale ekspansion har sammen med et øget fokus på tilstedeværelse i nye salgskanaler inden for detailhandlen været en vigtig drivkraft for at hjælpe virksomheden med at blive den næststørste producent af smartphones, skriver Xiaomi selv i en pressemeddelelse.

Læs også Derfor fejlede Huawei Jeg er ikke overrasket over, at Huawei stor set er forsvundet fra det danske mobilmarked. Det er, hvad der sker, når man ikke har brugeren i centrum.

En anden kinesisk producent, Huawei, er helt forsvundet fra den globale top 5. Fjerde- og femtepladsen indtages således nu af to andre kinesiske mobilmærker, nemlig Oppo og Vivo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top